+1 oy
469 göst.
Diğer kategorisinde (1,267 puan) tarafından

Öyle değil mi 

image

13 Cevaplar

+2 oy
(2,123 puan) tarafından
Kendini bilen insan oruçlunun önünde bişey yemez en basit salatalık bile insanın burnuna buram buram geliyo ben boyle gördüm valla 
(1,267 puan) tarafından
Doğrusu o ama ramazan harici zamanlarda bizim yediğimiz mangallar tavuk dönerler fakir fukaraya kokmuyor mu :(
(1,170 puan) tarafından
İşte avmlerde yemek yedigimizde acaba bize bakan bir aç insan varmı. Onlarda bu hissi sürekli yasıyor
(1,267 puan) tarafından
Aynen canım cebimde para varken bile yemek yiyen insanları görünce canım çekiyor düşünsene cebimde param olmadığını :(
(1,170 puan) tarafından
Aynen ya . Gecen bunu düşündüm prucluyuz biri mangal yapmıs bi koktu ki. Dedm ac insanlar hep var artık daha dikkatli olmalıyız. Keske bana denk gelse ben acim dese yemek alırmısın dese.
-Reklam-
+1 oy
(2,038 puan) tarafından
Görüş mantıklı olabilir ama çokta vicdanlı bir görüş değil bence ben 8 aylik hamileydim alışverişe çıkmıştım 3 yıl önce ramazana geldi zaten tutamiyordum ama o halimle bile dışarda bir yudum su icmiyordum herkes iç dedi ama içmedim olur ya çok susamış biri olur heves eder oruca yeni başlamış bir çocuk görür içi gider diye hep arabada yada kimsenin gormeyecegi yerde içiyordum bence böylesi daha insani bir davranış 
(1,267 puan) tarafından
İnsan kendi vicdanına göre tabi ki göstermeden yemeli. Ama yiyen bir insana da karışmak olmaz bence, sonuçta biz de belki kaç hamile kadının canı çeke çeke pazarda çilekler muzlar aldık ya da ne bileyim tek derdi çocuklarına bi lokma yemek götürmek olan insanların yanında markette tavuk, kıyma aldık farkında olmadan...
(2,038 puan) tarafından
Almak ayrı birşey canım. Sonuçta ihtiyacını gidermek zorundasın onu gizli yapamazsın ama biz böyle yetistirildik hiç unutmam 8-9 yaslarindaydim annemle babam pazardan gelmişti bende sokakta oynuyordum arkadaşlarımla onlara ısrarla ne aldınız ne aldınız diye sormuştum cevap vermediler sonra eve gidince babam beni yanına aldı ve bir daha dışarda böyle şeyler sorma kızım olur ya alamayan olur canı çeken olur ayıp günah dedi hiç aklımdan çıkmaz bu sözü böyle büyüdük biz ve bence güzel bir davranış yani tamam sen tutmuyor olabilirsin yemek yemen su içmen gerekebilir ama bunu sakin bir yerde yapma imkanın varken ulu orta yapmak hoş bir davranış değil benim gözümde
(1,267 puan) tarafından
Biz zaten müslüman bir milletiz paylaşmayı ve hoşgörüyü küçüklükten beri benimsedik, birisine nispet yapar gibi sende var mı bende var veyahut biz de akşam bi saç kavurma yaptık oh mis gibi misillemelere asla girmeyiz fakat bende hoşgörülü olarak buyutuldum, ramazan ayı durumu olmayan insanları açlıkla sinanan kardeşlerimizi anlayabilmek açısından var, ben yemeğimi akşam iftarda yicem hem de tıka basa , sahurda ne istersem koyucam önüme sonra oruç tutucam , Allah herkesin orucunu kabul etsin de normal zamanlarda da dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum , oruç olmadığımız zamanlarda da insanlar dikkat etse keşke
(2,038 puan) tarafından
Aynen canım çok haklısın bunu sadece 1 ay değil hergün düşünmemiz gerekir o yüzden dışarda da birşey yememeye özen gösteririm mesela dondurma bile istesek çoğunlukla eve gelirken alıp evde yeriz
+1 oy
tarafından

Katılmıyorum şimdi ben oruçlu iken yanımda birisi yemek yese o yemeğin kokusu burnuma gelcek zaten ona olur günahı dip köşe biyerde yerim ne yiyceksem yada içeceksem bu yaşıma kadar böyle gördüm ben 

(1,267 puan) tarafından
Elbette herkes saygısından yemez canım ama benim fikrimce ben orucsam insanlar lokantada oturmuş yemek yiyorsa onları da ayiplamam içten içe ya da bi arkadaşım tutmuyorsa yanımda yesin yani çünkü o kendini açlıkla terbiye ediyor sevabı günahı kendine
tarafından
Evet sevabı günahı kendine ancak buda bir saygıdır bence bende elbette demem arkadaşım yemek yemek isterse zaten o kendini belli eder saygısını
+1 oy
(4,846 puan) tarafından
Katılmıyorum herseyden önce oruçlu insanın yanında saygıdan yenilmez 

Ayıp günah.
(1,267 puan) tarafından
Saygıdan burda çoğumuz yemez canım ben birinin cani çeker diye yemek bile sormaya çekiniyorum fakat mühim olan zaten fakirin halinden anlamak oruçluyken, fakir fukara insanlar akşam canı çeken biseyi yemeyi hayal edemiyor ne yaziikki tek derdi karnını doyurmak ama biz.. akşama iftarda canımız ne çekerse onu yapıyoruz ve biliyoruz ki akşam onu yiyecegiz
0 oy
tarafından
Sana ve yazıya katılıyorum kuzum. 11 ay boyunca kimse kimsenin ne yediğini bilmiyo ama ramazanda herkes ahlak bekçisi kesiliyo. Zaten aç kalmak değil olay oruçta. Biz kafelerde yer içerken sokakta çöpten ekmeği küfsüz buldum diye sevinenin halinden anlamak. Kendini terbiye etmek. 
(1,267 puan) tarafından
Aynen öyle canım, zaten orucun anlamı da bu aç olam insanların halinden anlamak , bizim tuttugumuz oruçla o fakir fukaranın halini anlamak mümkün bile değil çünkü akşama iftarda ne canımız çekse yapabiliyoruz ve biliyoruz ki bi kaç saat sonra onu yiyebilicez ama ya diğerleri...
tarafından
Kesinlikle öyle. Sahurda tıka basa ye iftarda ye sonra orucum önümde yemesin kimse. Oruç yokken de yenmesin o zaman dışarda. O zaman da canı çeken alamayan aç uyuyan oluyo.
0 oy
tarafından
Bencede çok mantıklı + verdim 
(1,267 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Tutmayan kişi saygıdan yemez o ayrı ama kim ne paylaşsa saygıdan bahsediliyor. Instagramda falan da bu şekilde. Çok ayıp geliyor bu bana. Oruç tutuyorsan nefsini terbiye etmek için tutuyorsun insanları değil. 
(1,267 puan) tarafından
Tabi herkesin günahı kendine bu sanki şey gibi kapalı insanların açık insanları eleştirmesi gibi bence
0 oy
tarafından
Daha mantıklı bir açıklama olamazdı
(1,267 puan) tarafından
Teşekkür 3derim :)
0 oy
tarafından
Bende katılıyorum..ama gidipte aha oruçlu.gidip.onunde yiyeyimde değil tabi yemek.zorundaysan.onunde yeee.amaci sadece aç kalmak değil.. nimetin değerini anlamak.ac insanı anlamak.
(1,267 puan) tarafından
Ha elbette hususi gidip yenmez ama yiyen olursa saygı duyarım ben şahsen, tutmuyorsa yiyebilir
0 oy
(25,178 puan) tarafından
Katılıyorum. Onca oruçlu insan dışarı çıkıyo her yerden yemek kokuları geliyo ben kenarda su içince benim yaptıgım mı ayıp oluyo yani. Gözüne soka soka kimse bir oruçlunun yanında zaten yiyip içmez. Ama yanımda oruçlu var diye de ben tutamıyorsam aç mı kalayım su mu içmiyim. En basiti oruçlu insanlar hiç mi kafelerin lokantaların yanından geçmiyo orda oturan yemek yiyen insanların köşe bucak saklanması lazım o zaman. Her şey gibi buda abartılıyo. 11 ay boyunca milletin gözüne gözüne yiyecek sokanlar ramazan gelince ahkam kesmesin hiç. 
(1,267 puan) tarafından
Hiç kimse zaten hususi birinin cani çeksin diye yemez ama.mesela ben orucsam bir arkadaşım yanımda su içiyorsa saygı duyarım o tutmuyor ben de oruç tutuyorsam zaten nefsime hakim olmak için tutuyorumdur...
(25,178 puan) tarafından
Aynen öyle canım.
0 oy
(4,521 puan) tarafından
Evet çok mantıklı bizde tam geçen bunu konuşuyorduk zaten amaçta aç insanların halinden anlamak değil mi niye biri bir şey yerse oruçlu insan var düşüncesi var ki o kadar insan açken bu zamana kadar denildi mi dışarda yenilip içilmesin aç insanlar var diye ?
(1,267 puan) tarafından
Aynen oyLe canım yazık o kağıt toplayan insanlarin çoğunu görüyorum yiyecek falan bulsa alıyor yanına belki akşam çocuğuna götürecek yani, e biz orucuz akşam iftara ne yapsam diyoruz ya da orucuz reklamda pastırma görüyoruz alıyoruz akşam.iftarda yiyelim canım çekti diye , asıl.olan budur bence
(4,521 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Bencede doğru ... Ama ben saygımdan ve utandığımdan yiyemem oruçlu birinin önünde,ama şu her yediklerini paylaşanlarada qıcık olurum
(1,267 puan) tarafından
Aynen saygimizdan yemeyiz belki ama ben yiyen olursa da uyarmam yani
(1,663 puan) tarafından
Aynen yakınıma derum çok yakınıma canm çekiyir burda yeme diye ya d ben uzaklaşırım ama elin adamına,kadını ne diyeceğim
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Oruçluyum şimdi yazıyı tam anlamadım ama oruç ta olsam ramazanlıktan sonrada kimsenin gözünün önünde yemem ve aslaa yaptıgım yemegi tatlıyı bişeyi sosyal medyada paylaşmam çok karşıyım buna
(1,267 puan) tarafından
Ben de karşıyım canim şimdi orucuz diye çok üzerinde durmuyoruz belki ama normal zamanda fakir fukara ne yapsın bizi lokantada dışardan izleyen çocuklar

İlgili sorular

+5 oy
3 cevap 151 göst.
0 oy
8 cevap 255 göst.
2 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 172 göst.
7 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (6,034 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 229 göst.
28 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hemdemm (158 puan) tarafından soruldu