0 oy
608 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (6,973 puan) tarafından
Hanımlar, benim bildigim kadariyla adetliyken kil tuy alınmaz, gusul aldiktan sonra alinir. Erkenden adet oldum beklemiyordum yabi, oncesinde almaya firsayim olmadı, doktorda da randevum var, en azindan koltuk altimi almam gerekecek. Boyle zaruri durumlarda almamin bir sakincasi olur mu, var mi bu konuda bilgisi olan? Abdest alıp alsam diyorum ama adetliyim abdestte tutmaz ki :) 

13 Cevaplar

0 oy
(6,973 puan) tarafından

En İyi Cevap

Herkese ayri ayri teşekkürler cevaplar icin ama fikirler yine bayagi ayrı :D bu yuzden cocuk uyuyunca diyanet gibi sayfalari iyice inceleyim ben, bir bilgi daha öğrenmiş olurum, vakit ayırdığınız icin Allah razi olsun hepinizden, iyi ki varsınız <3<3

tarafından
Hafız görümceme sormuştum bir ara..evet adetliyken alınmaz ama mecburi ise alınabilir demişti
tarafından
Tüyden bahsediyorum cnm
-Reklam-
+1 oy
(25,181 puan) tarafından
Valla ben tam temizlik yapacaktım adet oldum geçen gün mecbur aldım dün yani öyle mi kalayım 
+1 oy
(964 puan) tarafından
Yorumlara baktimda adet olma durumuna bile cunup halı diyen.ksiiler var bence kavramları önce 9grenmeliler sonra ona göre yorum yapmalılar. Yarım doktor candan yarım hoca dinden edermiş herkes fetvabasi olmus bence buraya sormak yerine  sağlam hocalara sorun
0 oy
tarafından
Ben öyle durumlarda abdest alıyorum ondan sonra 2 3 saat rahat gelmiyor akıntım o sıra işimi görüyorum ondan sonra bir daha duş alıyorum sonrası normal bı şekilde devam ediyorum.Cok önemli olmadıkça da bunu yapmıyorum kimseye de tavsiye falan etmiyorum donuyorum kim ne derse desin 2 saat arayla banyo yapinca :D
0 oy
(14,196 puan) tarafından
Adetliyken de abdest alabilirsin canım hocamız öyle demişti koltuk altın için bir şey diyemicem 
0 oy
tarafından
Adetliyken abdest alınmaz kesinlikle 
(1,170 puan) tarafından
Ggyk ben ditanetin sitesinden ojumusumtum canm ordan biliyorm kendim vermiyorm fetva Allah korusun
(516 puan) tarafından
El açılır,dua edilir, tesbih cekilir, rabbena dualru bile okunur,salavat getirilir,kuran dinlenir, mevlid okumak ve dinlemek ibadet degildir zaten, kuran okumak ve dinlemek ibadettir,az oncede dedigim gibi cinsel uzuvlar birlesmeden arada ortu varken koca cinsel yomden faydalanabilir,
(14,196 puan) tarafından
Esracim sana demedim canım yalnış anlama
tarafından
Fetva vermiyorum vermemde okudgm kitabin resmini cektm
(1,170 puan) tarafından
Tamm cnm
0 oy
(977 puan) tarafından
Benim bildigim Adetliyken kıl alabilirsin .ancak adetin bitti an yani cunupken gusülden önce alamazsin
0 oy
(53,946 puan) tarafından
eskiden temizlenir epislasyon yapar oyle gusul alirdim da bende sonradan ogrendim . koltuk altina bakmaz doktor merak etme ☺️
0 oy
tarafından
Adetli kadın pis değildir. Cunup vakti girince temizlik yapılmaz sadece. Zaruri durumlarda adetli iken temizlik yapabilirsin. 

Adetli iken abdest alınmaz diye de bir şey yoktur. Aksine sevabı vardır.
tarafından
niye alacan da adetken abdest abdestin olmayacak adetli olduğun için zaten olmayan abdesti niye alıyorsun
(9,232 puan) tarafından
Abdest ferahliktir belki ondandır illa ibadet için almazki herkes ben darlaninca alır yatarım belki bunu kastetmislerdir
tarafından
olabilir ama ne biliyim abdestli yatmak için alıyorsun sen adetken abdestli yatayım desen de abdest olmuyor sonucta
(9,232 puan) tarafından
Sadece ibadet için alınmaz ama neyse bir bilene sormak lazım fetva benim hakkim degik
0 oy
(895 puan) tarafından
Canim bende oyle biloyrdum ama adetliyken degil cunupken alinmazmis.ama yine kesin fetva vermeyeyim
0 oy
tarafından
İlk defa duydum ne alakası var balım 
0 oy
tarafından

image

burdan bakabilirsnz
(1,170 puan) tarafından
Çok dogru ama bu adı üstünde cünüo iken. Adet hali cünüplük degildir. Adetin biter gusül almaz isen ozaman cünüp olursun
tarafından
Ben bildgmi paylastm balım
0 oy
tarafından

image

ben fazla bisey demicem okudgm kitapta bunlar yaziyo

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 369 göst.
0 oy
3 cevap 115 göst.
+1 oy
8 cevap 210 göst.
13 Şubat 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Begonya (7,808 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,369 soru

24,085,080 cevap

331,428 kullanıcı

...