0 oy
608 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (6,973 puan) tarafından
Hanımlar, benim bildigim kadariyla adetliyken kil tuy alınmaz, gusul aldiktan sonra alinir. Erkenden adet oldum beklemiyordum yabi, oncesinde almaya firsayim olmadı, doktorda da randevum var, en azindan koltuk altimi almam gerekecek. Boyle zaruri durumlarda almamin bir sakincasi olur mu, var mi bu konuda bilgisi olan? Abdest alıp alsam diyorum ama adetliyim abdestte tutmaz ki :) 

13 Cevaplar

0 oy
(6,973 puan) tarafından

En İyi Cevap

Herkese ayri ayri teşekkürler cevaplar icin ama fikirler yine bayagi ayrı :D bu yuzden cocuk uyuyunca diyanet gibi sayfalari iyice inceleyim ben, bir bilgi daha öğrenmiş olurum, vakit ayırdığınız icin Allah razi olsun hepinizden, iyi ki varsınız <3<3

tarafından
Hafız görümceme sormuştum bir ara..evet adetliyken alınmaz ama mecburi ise alınabilir demişti
tarafından
Tüyden bahsediyorum cnm
-Reklam-
+1 oy
(25,181 puan) tarafından
Valla ben tam temizlik yapacaktım adet oldum geçen gün mecbur aldım dün yani öyle mi kalayım 
+1 oy
(964 puan) tarafından
Yorumlara baktimda adet olma durumuna bile cunup halı diyen.ksiiler var bence kavramları önce 9grenmeliler sonra ona göre yorum yapmalılar. Yarım doktor candan yarım hoca dinden edermiş herkes fetvabasi olmus bence buraya sormak yerine  sağlam hocalara sorun
0 oy
tarafından
Ben öyle durumlarda abdest alıyorum ondan sonra 2 3 saat rahat gelmiyor akıntım o sıra işimi görüyorum ondan sonra bir daha duş alıyorum sonrası normal bı şekilde devam ediyorum.Cok önemli olmadıkça da bunu yapmıyorum kimseye de tavsiye falan etmiyorum donuyorum kim ne derse desin 2 saat arayla banyo yapinca :D
0 oy
(14,196 puan) tarafından
Adetliyken de abdest alabilirsin canım hocamız öyle demişti koltuk altın için bir şey diyemicem 
0 oy
tarafından
Adetliyken abdest alınmaz kesinlikle 
tarafından
Neden
tarafından
Cunupsun
tarafından
Kiz neden kesinlikle diyip atiyosun neyin kesini bu. Insan kendini temiz hissedip abdest alabilir. Adetli bir kisi abdest alabilir kuran dinleyebilir cunup degildir. Yalniz adeti bitmis halde geziyorsa o zaman cunup olur. Kendi kendinize dogru yaratmayin
(516 puan) tarafından
Melidg +++++  adet cunup hali degildir,abdest alınır tabiki,tesbihat cekilir,kuran dinlenir
tarafından
Ay Siz akşam akşam şaka falan mısınız ya adetliyken Kur'an mı okunuyor Adetliyken dua mı okunuyor Ya gidin allahınızın aşkına yapmayın ya biraz Kur'an okuyun Hoca dinleyin Ya kimden duyuyorsunuz böyle saçma sapan şeyler Adetliyken eşle bir araya bile gelinmiyor kardeş yerine anne yerine geçiyor kadın ya Ay vallahi dün bir şey çıkartıyorsunuz insanın başına Günah günah ya sen Adetliyken neyin abdestin alıyorsun ne diyeceksin abdest alırken Adetliyken
(516 puan) tarafından
Xanim ben kuran okuyorim, hoca da dinliyorum ve hic bir yerde abdest alinmaz diye bi sey duymadim,kura nin neresinde yazıyor adetli kadinin abdest alamayacağı, adetliyken de esin kardesin yerine gecmiyor canim,cinsel uzivlarin birlesmesi hariç her sey yapılabiliyor,gobekle diz kapagini acmadan,biraz arastir derim,illa kuran okumak namaz kilmak icin abdest alinmaz li abdest kendi basina bi ibadettir, ici daralan,sinirlenen ,rahatlatmak isteyen de kalkar abdeat alir,baska bi ibadete bagli değildir
tarafından
Yalnız Adetli bir kadının niyetle cunup bir şekilde Yani onun adını şu anda tam aklıma getiremiyorum yasak olan Adetliyken Ne diyor kitap kadının yanına yaklaşmayın diyor yani sen hoca dinliyorsun ama bence yanlış olacaklardan dinliyorsun Mesela benim de geçen gün yanlışlıkla yüzümü yıkarken Oruçluyken ağzımıza su kaçtı bir hocam benim orucum bozuldu dedi mesela Ama diğer Hoca Hayır orucum bozulmadı isteyerek bilerek ağzına su kaçırma mışsın niyetimi bozma mışsın dedi yani Bu da böyle bütün ne kadar hoca varsa dinle alakalı ne kadar hoca varsa Adetli bir kadın yanına varılmaz kıl tüy zaruri olmadığı sürece alınmaz Çünkü o kıl tüy sana Ölüm anında bile şahitlik edecek diyor
(516 puan) tarafından
Bence sen hocalarini degustir canim,peygamber efendimiz adetli hanimlarinin yanina yaklasir göbek ve diz kapaklarını örter ve onlardan cinsi yomden faydalanırdı,yaklasmaktan kasit cinsrl uzivlarin birleşmesidir yolsa opmek,okşamak, sarilmak,vs yasak değildir, ben kil tuy meselesinde bisey demedim,sadeve adetli bir kadjn abdest alabilir dedim,sanki adetku kadin namaz kilar ,oruc tutar demisiz gibi tepki veriyorsun,nerden hangi hocaları dinliyorsun bilmiyorum, nurettin yildiz,fatih kalender,ihsan senocak gibi hocaları dinlemeni tavsuye ederim
tarafından
Bak ben hocaya bidha sordum yazı gonderiyom
(516 puan) tarafından
Kim hocan canim,sen benim dinledigim hocalardan şüphe ediyorsan bende senin hocanı tanımıyorum, bilmiyorum, bende hocalık yaptım uc yil boyinca,hafızlık yaptım, yatili kuran kursunda egitim aldım, kor cahip birisi degilim kusura bakma
tarafından
Yazı paylaştım ona göre konuşalım olurmu
(516 puan) tarafından
Canim ben tuy almakla alakali bir sey demedim sana,ben abdest almakta bir sakinca yoktur diyorum
(14,196 puan) tarafından
Ya burada abdest almaktan bahsedilirken bu paylaştığın yazı alakasız kalmış. Vücuttan birsey gitmemesi gerektiğini herkes biliyor. Fakat adetken abdest alıp gezebilirsjn namaz abdestide gusül abdestide. Kuran kursuna gittim ben orda ki hocamız söyledi adetlisiniz diye abdest alınmayacak diye bir şey yok gidin abdestinizi alın dedi bizzat dün gibi hatırlıyorum. Sen hocana bunu sor
(1,170 puan) tarafından
Bende kalsın bosver eş kardeş gibi olur lafı bana cok enteresan geldi diger arkadasa katılıyorm sen eksik biliyorsun
(1,170 puan) tarafından
Ve adetliyken kesinlkle abdest alınmaz diye bir şey yok canm. Alablirsin kan gelince tekrar bozulur tabiki. Ve kişi adet halinde cünüp degildir. Eger adetliyken ihtilam olursa gusletmesi gerekir vrya adet bitimine kadar gusulü erteleyeblir tercihen
(14,196 puan) tarafından
Bu kadar emin nasıl konusabiliyorsunuz vallahi hayret ediyorum fetva veriyorsunuz resmen
tarafından
Hoca zaten normal abdest alınır diyo orada sıkıntı yok ama benim anlatmak istedğim şey adetliyken ilşki yasayamazsn kardesin ananın yerine geçer eşin diyo hocalar adetliyken 7 kat bez koyup mezarlığa girebilrsn diyorlar adetliyken mevlut olunca el acamazsn dinlersn sagdce vs böyle boyle devam ediyo
(14,196 puan) tarafından
Biz abdest diyoruz sen nere çektin
tarafından
Normal abdest alınır ggyk tmam balım anlaştık mı ben geniş kapsamlı bilgi paylasmak istedim bilmyenler varsa ogrensin diye
(1,170 puan) tarafından
Ggyk ben ditanetin sitesinden ojumusumtum canm ordan biliyorm kendim vermiyorm fetva Allah korusun
(516 puan) tarafından
El açılır,dua edilir, tesbih cekilir, rabbena dualru bile okunur,salavat getirilir,kuran dinlenir, mevlid okumak ve dinlemek ibadet degildir zaten, kuran okumak ve dinlemek ibadettir,az oncede dedigim gibi cinsel uzuvlar birlesmeden arada ortu varken koca cinsel yomden faydalanabilir,
(14,196 puan) tarafından
Esracim sana demedim canım yalnış anlama
tarafından
Fetva vermiyorum vermemde okudgm kitabin resmini cektm
(1,170 puan) tarafından
Tamm cnm
0 oy
(977 puan) tarafından
Benim bildigim Adetliyken kıl alabilirsin .ancak adetin bitti an yani cunupken gusülden önce alamazsin
0 oy
(53,943 puan) tarafından
eskiden temizlenir epislasyon yapar oyle gusul alirdim da bende sonradan ogrendim . koltuk altina bakmaz doktor merak etme ☺️
0 oy
tarafından
Adetli kadın pis değildir. Cunup vakti girince temizlik yapılmaz sadece. Zaruri durumlarda adetli iken temizlik yapabilirsin. 

Adetli iken abdest alınmaz diye de bir şey yoktur. Aksine sevabı vardır.
tarafından
niye alacan da adetken abdest abdestin olmayacak adetli olduğun için zaten olmayan abdesti niye alıyorsun
(9,232 puan) tarafından
Abdest ferahliktir belki ondandır illa ibadet için almazki herkes ben darlaninca alır yatarım belki bunu kastetmislerdir
tarafından
olabilir ama ne biliyim abdestli yatmak için alıyorsun sen adetken abdestli yatayım desen de abdest olmuyor sonucta
(9,232 puan) tarafından
Sadece ibadet için alınmaz ama neyse bir bilene sormak lazım fetva benim hakkim degik
0 oy
(895 puan) tarafından
Canim bende oyle biloyrdum ama adetliyken degil cunupken alinmazmis.ama yine kesin fetva vermeyeyim
0 oy
tarafından
İlk defa duydum ne alakası var balım 
0 oy
tarafından

image

burdan bakabilirsnz
(1,170 puan) tarafından
Çok dogru ama bu adı üstünde cünüo iken. Adet hali cünüplük degildir. Adetin biter gusül almaz isen ozaman cünüp olursun
tarafından
Ben bildgmi paylastm balım
0 oy
tarafından

image

ben fazla bisey demicem okudgm kitapta bunlar yaziyo

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 369 göst.
0 oy
3 cevap 115 göst.
+1 oy
8 cevap 210 göst.
13 Şubat 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Begonya (7,808 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,339 soru

24,084,709 cevap

331,407 kullanıcı

...