0 oy
311 göst.
Diğer kategorisinde (98 puan) tarafından
Türkiye dışında yaşayan varmı acaba ?

4 Cevaplar

0 oy
(45,024 puan) tarafından

Sevda var.     :D.   

(98 puan) tarafından
Eşimle çifte vatandaşız İngilterede yaşamak istiyoruz ama nasıl olacak bilmiyoruz . Yada oralar nasıl kuzenlerim orda çok mutlular
-Reklam-
0 oy
(456 puan) tarafından
Fransadayım bebeğim
(9,233 puan) tarafından
Neresindesin canim
(456 puan) tarafından
Lyon tarafında kuzum
(98 puan) tarafından
Fransa'da hayat nasıl tüm yurt dışı ülkeleri genelde Türkiyeden iyi ama.  Eşimle yurt dışında yaşamaya karar verdik ikimizde çifte vatandaşız . Ama neresi daha iyi bilmiyoruz
(9,233 puan) tarafından
Vatandaşlık haklarınizi nasıl aldınız. Bizimde kuzenler Fransa'da insanlık görmüyoruz dedi ama ucuz yermis
(456 puan) tarafından
Biz doğma büyüme buradayız kuzum tatiller dışında Türkiye’de yaşamadım ama bazen eşimle temelli Türkiye’ye dönsek mi diye konuşuyoruz vatanımız herşeyimiz ama öncelikle ekonomisiyle çok zorlanırız gibi geliyo
Fransa nasıl insanlar haftanın altı günü çalışıyo pazar günleri fix herkes evinde ve sokaklar bile çok sakin burda da yaşantı var ama Türkiye’deki gibi cafeler eğlenceler hayat daha hızlı değil
Devlet kira yardımı çocuk yardımı işsizlik yardımı sürekli yardımlar yapıyo bu da ekonomik olarak geçinmeni kolaylaştırıyor
Birim olarak hesaplandığı zaman marketler pazarlar mağazalar senim bütçeni zorlamıyo 100 Euro verip dolu dolu bir ev alışverişi yapabilirsin
Mesela biz yazın Türkiye’de Zara ya gittiğimizde fiyatlara ağzım açık bakıyorum buradaki Zara’nın fiyatlarını görsen kendin şaşırırsın ki çoğu mağazanın tekstili Türkiye’den geliyo
Herkes gibi bende kendi ülkemi çok çok seviyorum yazları geldiğimde huzur buluyorum ama yaşayış olarak bakarsak büyük konuşmak istemiyorum ama alışkın olmadığım için çok zorlanırım
Zaten gelirseniz eğer devlet size ücretsiz dil okulu sunuyo
(456 puan) tarafından
Yaşadığım bölgedeki tek Türk aile biziz eşimin ailesi biz falan kuzum çevremizde hep Fransızlar var Allah’a şükür şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ırkçılık ülke olarak var mesela iki gün önce açıklandı on sekiz yaşından küçük kızlar eşarp takamaz ve kapalı anneler çocuklarını okul gezileri dönüşü alamaz ama bunlar hep olan şeyler bugün böyle diyolar yarın başka şeyler büyük yerlerin sıkıntısı büyük daha küçük yerleşim yerleri daha rahat zaten herkes kadın erkek herkesin araba kullanması şart e araban varsa istediğin her yere rahatça gidiyosun
(9,233 puan) tarafından
Valla canım oradaki yaşamı sırf para açısından seviyorum çünkü dediğin gibi kuzenler çok rahat
(456 puan) tarafından
Diyorum ya Türkiye’deki yaşantı yok eğer böyle cafeleri eğlenceleri akşam oturmalarını çay bahçelerini seviyorsan zorlanırsın ya da o Türkiye’deki çeşit çeşit güzel yemek restoranları yok kahvaltı için gittiğinde mükemmel krepler var ya da belirli şeyler var güzel olan bunların yokluğunu aramam dersen cidden yaşam burda çok rahat
(9,233 puan) tarafından
Valla bitaraflarimi da yirtsam gelemem eş durumundan mesleki. Belki emekli olunca. Bizim bı gelin orda. Eşini üç sene sonra alabildi yanına
(98 puan) tarafından
Süpermiş ya. Evet ülkemizi seven ama yaşamak istemeyen olduk çok zor Türkiye de yaşam . Gezmek tozmak değil buz dolabını dolduramıyoruz
(9,233 puan) tarafından
Hayirlisi
(456 puan) tarafından
Eskiden burdan çikolata falan hediye götürürdük ben artık giderken diş macunu bulaşık tableti şampuan peynir deterjan yani böyle daha temel şeyleri çevremdeki insanlara hediye diye götürüyorum kendimiz bile oradaki evimize burdan temel şeyleri alıp gidiyoruz istediğin kadar para bozdurupta alsan yine de çok pahalı Allah yardımcınız olsun hepinizin
(98 puan) tarafından
Amin canım amin umarım en yakın zamanda gideriz
0 oy
(9,233 puan) tarafından
Bulgaristan olurmu
(9,233 puan) tarafından
13 yaşında değişim programı ile gitti. Valla aldı vatandaşlığını zorlandığı şeyler çamaşır makinası yok diyo her bölgede dükkanlar varmış ewe almak yasakmış . Tramp zamanında hesaplarına covid parası yatmış. Maddi açıdan da iyiymis
(98 puan) tarafından
Aaa ne tuhaf
(9,233 puan) tarafından
Fırın yokmuş ewde ekmek yapiyorlarmis
(98 puan) tarafından
inanamıyorum ya şok oldum İngilterede öylemi acaba ?
(9,233 puan) tarafından
Orda tanidigim yok canim

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 754 göst.
29 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Duruu12 (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,451 göst.
15 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 174 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,100 puan) tarafından soruldu