+1 oy
1,769 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ben 30 yasindayim ve bu sene bir kizim oldu. Sezeryan oldum sonrasi cok zordu 1 ay sürüyerek gezdim ayağımı. Ve bebegim beni cok yordu hâla da yoruyor 4 aylık. Eşim kesinlikle 2. Cocuk istemiyor aslında bende o yaşadıklarımı bir daha yaşamak istemiyorum. Ama icimde bi burukluk oluyor neden ki?  Yani siz neden yaptınız 2. Cocugu? Yapmak şart mı ? Neden içimde burukluk oluyor  yapmıycaz diyince

58 Cevaplar

0 oy
tarafından
Belkide eşin senin yaşadıklarından dolayı istemiyordur daha erken benkm eşimde istemiyor kızım 5 yaşına gelsin inşallah ikinciyi öyle dusunuyorum
tarafından
Evet esim hassas biri benim cektiklerimi gorunce cok uzuluyordu hala da uzuluyor uykusuz gecelerime yorulmama
-Reklam-
0 oy
(3,834 puan) tarafından

ben isterim heralde maddi imkanlar el verirse neden olmasin. kardes bazen sikintili oluyor ama bazen de ne kadar guzel birsey. benim kiz kardesim var ben istemistim yani hep bi kiz kardesim olmasini ve olmustu. :)

tarafından
Kardes candir bende seviyorum kardeslerimi bizimki ister heralde ileride ne yapacaz bilmiyorum :)
(3,834 puan) tarafından
ben 5 6 yasindayken istiyordum bana arkadas olur diye. benim de kizim var suan 18 aylik. isterim bi kardesi olmasini o ister mi bilemem de. :) ama herkes ayni yollardan gecmiyor hamilelil dogum ya da dogum sonrasi sikinti yasayip boyle arada kalmak normal bence. bizim icin maddiyat sorun oldugunda bende o yoluna girmeden ikinciyi dusunemem
tarafından
En inemloso kendini ve şartlarini bilmek ona gore hareket etmek. Yani 5 tane yapip cogu seyden mahrum ve ilgisiz buyurltecegine 1 tane yapip hakkiyla buyutmek gerek
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Canım o pek isteyip istememeye baglı degil ben ilaç kullanırken gebe kaldım. Bende istemiyordum toparlamıştım hayatımı. Ama şimdi diyorum ki iyi ki olmus. İkincide o kadar zorlanmıyorsun.hem yarın Bir gün ben göztüğümde kızımın da bir destekçisi olsun istedim bir dettası ailem diyebileceği biri olmalı insanın
tarafından
Cok dogru kardes cok onemli gercekten yaparsam o yuzden yaparim
(12,026 puan) tarafından
Şimdi dusunuyorum da iyiki kardesim var keske 1 tane daha olsaymış kardeşim.
0 oy
(2,462 puan) tarafından
Kızıma kardeş olsun diye hem de hamilelik zamanlarımı özlediğim için :)
tarafından
Ayyyy ben hic ozlemiyorum ya mahvoldum 5 ay kustum
(2,462 puan) tarafından
Kızımda rahat geçmişti ama bu sefer beni de bulantı zorluyor. Şuan 13 haftalık ama ne zaman bitcek diye gözlüyorum
tarafından
Insallah hemen gecer her hamilelik farkli oluyormus
(2,462 puan) tarafından
Öyleymiş valla
0 oy
tarafından
Bilerek olmadı karnımda şu an 
tarafından
Allah sağlıkla kucagina almayi nasip etsin allah vermis daha diyecek birsey yok :)
0 oy
tarafından
Ne ikincisi kiz 4. Mu getiryorum ilkim oglandi onun yanina kardes yapalim dedik oda erkek oldu bide kız istedik cok sukur rabbime verdi simdi de kizima arkadaş kiz kardes geliyor jübile yani bu arada 34 yasindayim buyugum 18 ortancam 13 kizim 6 yasinda ama beni hic yormadilar
tarafından
Vay masaallah ya senin gibi kadinlar azaldi ya bende oyle guclu bir kadin olmak iaterdim ben birine zor yetiyorum
tarafından
Canim benim rabbim sabrinda rIzkini da veriyor emin ol 16 yasinda anne oldum bende bi cocukdum ama annelik oyle bi oturuyor ki insana cocukluk falan kalmiyor rabimme nekadar sukretsem azdir
tarafından
Biz okuldu memuriyetti derken zaten evlilik 27 yasinda oldu eskisi gibi erken evlenilemiyorki evlensem belki gencken daha guclu oluyo insan
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Tek çocuk çocuğa haksızlık bence bi kardeşi olması onunda hakkı. ikinciyi değil 3.yaptık şuan Evet bazı şeyler zordu ama zamanla unutuluyor.
tarafından
Ya hamilelik ve bebegin toparlanmasi 3 yil hayatimizin 3 yili cok zor geciyor diye istemiyoruz
0 oy
tarafından
Dünyadaki en güzel şey evlat sahibi olmak cunki ilkide ikinciside ucuncusude ayrı bir güzellik ayrı bir sevgi insan her doğumunda sanki yıllardır hasret kaldığına kavuşmuş gibi oluyor hem evlada birakilabilecek en büyük miras kardeşlik biz her zaman başlarında olmayacaz yarın bir gün göçüp gideceğiz o gün geldiğinde çocuğum bir başına kalacağına birbirine sapa sağlam bağlı kardeşleri ile dimdik ayakta dursun çok isterim bu yüzden iki kizim var isteyerek olmuş olmasa da şuan üçüncüye gebeyim rabbim layıkıyla yetiştirip düzgün insanlar edebilmeyi rabbim nasip etsin
tarafından
Aminnn. Kardes gercekten cok onemli al benimde kardeslerim var annemden babamdan daha cok sevdigim yani.kiziminda kardesi olsun istiyorum galiba ama babasiyla birlikte karar vermemiz lazim ileride
tarafından
Bebeginiz daha çok küçük canım biraz daha büyüdüğünde insan küçük bebek özlüyor hamilelik özlüyor benim büyük kızım o kadar zor bir bebek di ki ben dedim daha yapanın aklını bilmem ne ediyim "D hahaha ama şuan gördüğün gibi üçüncüye geri sayım yapıyoruz evlat dan tatlı hiç birşey yok muş su dünyada
0 oy
(2,265 puan) tarafından
Zorluga bakinca ben de yapmam diyorum ama oglumun bir kardesi olmalı o yuzden ne kadar zor olsa da yapacam. Ben ve babasindan daha yakin olacak birbirlerini anlayacakları biz ölüp gittikten sonra tutunacak dallari olsun diye yapacam
tarafından
Evet ya kardes cok onemli gercekten yani galiba yaparsam bende kardes icin yapacam
(2,265 puan) tarafından
Benim 4 kardesim var en buyuk şansım onlar diyorum o yuzden asla kardessiz birakmam
0 oy
tarafından
Ben tam 3 kez sezeryan oldum ve üçüncü sezeryanım 32 haftalık erken doğum oldu 2 sezeryanım da aynı şekilde 35 haftalık olmuştu aralarında 4,5 sene var ve çocuk istememizin tek sebebi çocuklar tek kalmasın büyüdükleri zaman arkada yak olsunlar birbirlerine diye Çocuk yapıyoruz ve evlat sevgisi içimizde olan çocuk sevgisi daha fazla kabarıyor Bu yüzden çocuk oluyor yani çok fazla Çocuk evde olunca insan kendini daha anne baba içgüdüsüyle çok çok değişik hisler hissediyor O yüzden insan bir daha Anne olmak istiyor bir daha baba olmak istiyor
tarafından
Bende cocuklari cok seviyorum ama iste hamilelikti cocugun ilk yillariydi derken ömür bitiyor
tarafından
Ee tabi canım oglum 10 yasnda benim bu 3cu sezeryan çok zor oldu gebelik cok cok zor geçti yoğun bakimda kaldm 50gun bas boyun ağrısı cektm 3kez dikslerm patladı emara tomografiye girdm agir ilaçlar aldm bebegim 1ay kuvezde kaldı ilk defa bebeği teslim alirken gördüm vs
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Daha düşünmen için çok erken vakti gelince bir kardeşi olsun dayanağı olsn allah gecinden versn siz vefat edince sırtını dayacağı kardeşi olsn birbirlerine sahip çıksınlar diye yapılır
tarafından
Kardes galiba en onemli faktor
(7,827 puan) tarafından
Tabii ki tek dayanak ne amca ne tyze ne dayı vs tek destek kardeş
0 oy
tarafından
14 aydan sonra fikrim değişti cnm bende senin gibi dusunuyodum
tarafından
Insan cektiklerini unutuyor galiba
tarafından
Aynen yaşananlar unutuluyor şimdi kızıma bakıyorum geç bile kalmışız bu çocuğumu keşke erkenden yapsaydik bu yokken ne yapıyorduk diyorum ama çalışmak istiyorum o yüzden bı 5 yıl sonra istiyorum
0 oy
(475 puan) tarafından
Canm şuan  dogum pislolojisinden ağrılardan bende dogum yaparken  suni sancıyla yaptim 2 gün açılma olsun diye suni verdiler  bide cocuk falan istemiyorum diyodum ama ağrılar sızılar geçince bir bebeğim daha olsun istedim 1 yıl esim ikna olmadi tabi bizim kiz oyun cocugu oldu surekli oyun  istiyo pandemi diye evden cikamiyincaeskm aglamalarina dayanamadı kizin bir kardeşi olsun onla oynasın diye simdi 3.5 yasina girdi ve 2 mayıs kardeşi dogcak
0 oy
(2,039 puan) tarafından

Valla kuzum benimde çok zor geçti bende ilk çocuğumu 30 yaşımdayken kucağıma aldım sezeryan oldum ilk bir ayım kabus gibiydi ilk günler gaz sancisindan öldüm sonra göğüs yarasından haftalarca ağlayarak emzirdim sonra sütüm azaldı şiddetli kabız oldum bebeğim daha bir aylıkken idrar yolu enfeksiyonu geçirdi el kadar bebeği hergün ağır iğne vurdurmaya götürdüm birkaç ay sonra süt ürünlerine alerjisi olduğunu öğrendik aylarca ikimizde birçok şeyden mahrum kaldık 1 yaşına geldi tam ohh demiştim ki tekrar hamile kaldım hiç üzülmedim çünkü çocuklarımın kardeşlerinin olmasını çok istiyorum şimdi küçüğüm bir yaşında bunda da çok sıkıntı çektim ama Rabbim nasip ederse eğer 2-3 yıl sonra bir tane daha istiyorum :)

0 oy
tarafından
Belki senin cok zorlandigini gordugu icin istemiyodur. Mesela bebegik cok sukur arada huysuzluk yapar onun disinda iyiidir dogumunda cok sukur kolaydi. Esim daha oglumuz 3 aylikken ikinciyi istedi ama ben once kilo veriym demistim tek sorun buydu yani benim icin. 
0 oy
(120 puan) tarafından
Bende normal doğum yaptım 2 sene önce burdakileri korkutmak istemem ama ölümden döndüm doktor hatası yüzünden. 40 gün boyunca yataktan çıkamadım hastane ev arasında mekik dokudum. Dikişlerim 6 ay sonra anca kapanabildi neler yaşadığımı bir ben bir Allah bilir. Asla bir daha çocuk istemiyorum dedim ama oğluma çok üzüldüm tek başına cok sıkılıyordu anı bı kararla ikinciye karar verdim. Oğlum şuan 2. 5 yaşına gelmek üzere kardeşi olacak diye çok seviniyor elini sürekli karnıma koyuyor. 33. Haftama girdim 
0 oy
(6,190 puan) tarafından
Herkes 3-4 cocuk yapacak diye bir kural yok.Ben ve esim de 10sene sonra dusunuyoruz hem yasimiz genc hem benim okulum ve en onemlisi de ben kizimi buyutmeden ayyy hadi hemen ikinciyi yapayim da beraber buyusun demem cunku ben calisacagim,kizima iyi bir gelecek vermek istiyorum,kizim 10yasinda da kardesle buyuyebilir 
0 oy
(1,633 puan) tarafından
Ben istemiyordum ikincisi olsun kızım için istedim sıkılmasın diye getirdim
tarafından
Herkes kardeş icin yapmis ya :)
(1,633 puan) tarafından
Evet canım bide insan yanlız olunca
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Bm 4.hamileyim hepsi suan kucuk cok zor ama güzel esim istyor kalabalik aile guzel 
tarafından
Masallah sana ben.sitesemde yalamam yaş olmuş 30
(4,098 puan) tarafından
Kiz 30 col mu gec bende 24vyasindayim
0 oy
tarafından
Bende ilk dogurdugum zamnlar çok zorlandım asla istemem demedim ama uzun yıllar çocuk düşünmüyorum dedim eşimde aynı şekilde . Oğlum çok zor bir çocuk hala da öyle 2 yaş 3 aylık ama hala ayağımda sallıyorum kucağıma alıyorum yinede  Çocuğum yanlız kalmasin bir kardeşi olsun beraber büyüsünler istedim ve ikinciyi yaptım daha doğmadı eminim doğunca daha çok zor olacak ama onlar için değer ❤️❤️
tarafından
Evlat ocin degmez mi yaaa iste bir cilginlik yapip yapmaya yapariz bizde ileride ama olan bize olur :)
tarafından
Aynen canm evlat başkadır . Bak bebeğin büyüsün siz kendiniz istersiniz zaten Kismetinizde varsa  ne yaparsanız yapın o çocuk olur canm Rabbim doğru zamanda  nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 670 göst.
22 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 586 göst.
20 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kardan_Adam (1,315 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 325 göst.
30 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Öylebirisi (643 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 345 göst.
5 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,454 soru

24,085,903 cevap

331,467 kullanıcı

...