0 oy
483 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ona öyle öğretilmiş cnku sonra yanlış olduğunu öğrendi ama ablam hâlâ devam edio bunu yapmaya adetli ama bozmuo boz günah diyorum vücuduma giren bişi Yok çıkıo diyo ozamn namazda kıl diom madem bişi olmuo oda ibadet diyorum o olmaz dio meğerse kaynanasda o kafada biriymiş bozarsam suclanrm dio ne desem bilemedim.

12 Cevaplar

0 oy
(689 puan) tarafından
Benim annemde adetli adetli tuttururdu simdi kendide birakti bize de demez ama ne cektijkkkk
tarafından
Evet bizde öyle ama şimdi anladı ypmio yaptrmio
-Reklam-
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Bize de ille bozman lazım derlerdi bir yudum da olsa su icmeliymisiz 
tarafından
Evet canım sonradan ogrendik ama o zmanlar bozdrmazdi
0 oy
(3,281 puan) tarafından
sonradan o orucu tutuyomu peki
tarafından
Sormadım onu canım
0 oy
(3,000 puan) tarafından
Bizde öyleydik niyet etmezdik ama yemezdik de 
tarafından
Ablam da öyle ya ama bozulması gerekmio mu
(3,000 puan) tarafından
Ben bozuyorum valla :D
0 oy
tarafından
Daha çok günah işliyor allah regl haftasini kullarna dinlenmek için vermiştir regl haftasinda tüm günahların silinirmiş  senin ablanin suan yaptigi cok yanlis ve gunah adetliyken insan nasl kendini aç birakır zaten namaz olmuyor oruçta olmazz 
0 oy
tarafından
Ne alaka ya ablana bu konuyla alakalk ayetleri okut. Inanir herhalde dmi.
tarafından
İnanr canım araştırmams sanrm bulup okuycn sağol
0 oy
(2,074 puan) tarafından
Daha dün annem yaşadı ayni durumu bozmadı. Ne desemde biz öyle görmedik dedi sabah bozuldu aslında orucu ama o aksama kadar devam etti. Suçluluk duygusu hissetmek istemiyor sanırım.
tarafından
Bozmak dogrusymis canım ama
(2,074 puan) tarafından
Evet bende araştırmistm doğrusu oymuş. Rabbim ikilemde bırakmasın benim.basima hic gelmedi daha korkarm ama hep
0 oy
tarafından
Biy abdesti olmadan ibadet olmaz hayz durumunda kadına oruç düşmez ibadet edemez lakin şöyle bir durum olur iftara az bir zaman kalmıştır yarim saat falan gibi adet olduğunu fark etmissindir o zmaan bozulmaz iftar edilir ama daha sonra abdestlenene kadar oructa dâhil ibadet edilemez suan da adet olup oruç gibi davranmak doğru değil oruç zaten olamazda o şekilde davranan ta doğru değil daha sonra kaza edecek tutamadığı günleri 
tarafından
Kaza ettigini bilmiorm. Ama asi bozmuo diolarmus dio o vududa girio ama bu bgnim bedenim den cikio diyo yersem suclanrm dio
0 oy
tarafından
Ananem yerde olsan toprakla ağaçta olsan yaprakla aç orucunu der
tarafından
Aynn canim. Adet gordugun an orucunu ye derler bizde de . Ki sonra ogrendim hadismis.
0 oy
tarafından
Adet bir nevi Allahın verdiği izindir. Kulaktan dolma bilgiler çok var böyle ya kitaptan okuyarak öğrenmek varken annem böyle biliyomuş diye aynı yoldan gitmek de dopru değil yani
tarafından
Bende söyledim ama suclaniyorum dio
0 oy
tarafından
Ben ilk adet olduğum zamanlar bulmiyordum utaniyodum anneme adet oldugumu soyliyeyim ama biliyordu adet gördüğümü  çocuktum hem oruç tutuyordum hem camiiye kuran dersi almaya gidiyordum. Bigun annem bana kızım bakıyorum sürekli camiye gidiyorsun ders almaya adet oldugun günler gidilmez kuran okunmaz oruç tutulmaz demişti o günden sonra öğrendim bende..

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 505 göst.
26 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 235 göst.
29 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kaavimsi (2,882 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 965 göst.
1 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Cinar_efem00 (416 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 631 göst.
26 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,231 soru

24,151,242 cevap

334,918 kullanıcı

...