0 oy
416 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,239 puan) tarafından

Oncelikle rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin minnoşlarım bana tarif verin :angel:Defteri kaybetmişim sizin yaptiklariniz yazar mısınız ölçüleri nasıldı :woot: farklı tariflerde olabilir :D

5 Cevaplar

0 oy
(8,580 puan) tarafından
(3,239 puan) tarafından
Isrardan sonra yapsam sorun olur mu canım:) isim çıktı biterse 1 saatten yaparım bitmezse iftardan sonraya kalsa yapsam bir şey olur mu
(14,237 puan) tarafından
Hamur mu bekleyecek
(3,239 puan) tarafından
Evet canim
(14,237 puan) tarafından
Poşetle buzluga at hamuru bu tarifı ilk defa yaptım ama öbür tariflerimde buzluğa koyardım hamuru yapacağım zaman cikarirdim
(14,237 puan) tarafından
Aaa niye yorum olarak atılmış tarif :D
-Reklam-
0 oy
(898 puan) tarafından

Malzemeler

• 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5,5-6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

Arası İçin;

• Kaşar peyniri

Üzeri İçin;

• Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı Sıvı yağ

Hazırlanışı

1. Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Ben bu tarifimde 200 ml’lik klasik su bardaklarından kullandım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  5. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğuralım.
  7. Yoğurduktan sonra hamurumuzu kesme aşamasına geçelim. Hamurumuzu 20 eşit parçaya ayıralım ve elimizle beze haline getirelim. Hamurunuzu keserken siz yapacağınız poğaça büyüklüğüne göre beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.
  8. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım ancak siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  9. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Tekrar tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletelim. 50°C çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  11. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  12. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  13. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Bu tarif harika canım hep bunu yaparım şaşmaz üstelik bayatlamiyor.
(413 puan) tarafından
Bende bunu yapıyorum ewet güzel oluyor
(2,123 puan) tarafından
Bu tarifi yapiyorum bende cok guzel oluyo ama 4 yemek kaşığı seker biraz fazla oluyo ben 1,5 yemek kasigi atiyorum
(898 puan) tarafından
Açma şeklinde olduğu icin bence tam karar oluyor içine zeytin sucuk peynir istenilen koyuluyor güzel oluyor tariften şaşmam
(3,239 puan) tarafından
Sagol canım:)
(3,239 puan) tarafından
Kızlar iftardan sonra yapsam sıkıntı olur mu
(413 puan) tarafından
Olmaz neden olsun
(3,239 puan) tarafından
Yaptım:))
(2,123 puan) tarafından
Nasıl oldu :)
(3,239 puan) tarafından
Çok güzel oldu ama ben başka tariften yaptım içine ekstra sütun kaymağını koydum baya iyi oldu 2. Yapışta da tutturabilirim inşallah :D
0 oy
(16,384 puan) tarafından

Nefis yemek tarifleri en iyi yer bence tarif için :)

(3,239 puan) tarafından
Sagol kuzum baktım tarife :)
0 oy
tarafından

image

imageBen yumuşak pogaca yapamıyordum hiç , sıcakken yumuşak yoguyunca tas gibi sert oluyor ikinci yapisim bu tarifi soğusa da yumuşacık ☺️Yumuşak pogaca yapamayan ben bile yaptıysam sende yaparsın . 

Hayırlı ramazanlar ❣️

tarafından
Ben su yerine sut koydum canım
(3,239 puan) tarafından
Sagol canım sanada hayırlı ramazanlar :)
0 oy
tarafından
  • 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta 1 tanesinin sarısı dışına
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı)

İç harcı için

• İstediğiniz bir iç harcı kullanabilirsiniz
  • Dilerseniz boş yapıp arasına peynir ve domates koyabilirsiniz

Hazırlanışı

1. Sütümüzü sıcağa yakın ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  2. Kontrollü bi şekilde un ekleyip yumuşak özeyip bir hamur elde ediyoruz.
  3. En az 15 dakika yoğuruyoruz mayalanıp kabarınca şekil verip tepside yine kabarana kadar bekliyoruz .
  4. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
(3,239 puan) tarafından
Sagol canım :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 144 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,261 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 493 göst.
0 oy
1 cevap 167 göst.
30 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Esra2121 (489 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 636 göst.
19 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde bayan.anonim (32 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,504 soru

24,401,548 cevap

350,161 kullanıcı

...