0 oy
377 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (327 puan) tarafından
İyi günler kızlar perşembe günü saat 18.00da sezeryan ile doğum yaptım. Fakat henüz sütüm gelmedi ilk süt olan o sarı süt dahi gelmedi bebeğimi emziriyorum ama boş boş çekince bir yerden sonra o da bırakıyor. Sütümğn gelmesi için ne tavsiye edersiniz acaba 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bol bol su ic stres yapma dereotu ye hoşaf  iç 
(327 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım, suyu bol içiyorum gelsin diye inşallah hemen gelir hoşafı da bugün yaptırıxam inşallah
tarafından
Insallah canim
-Reklam-
0 oy
(713 puan) tarafından
Canm saat başı emzir gün içinde bol su helva bulgur hurma sütlü tatlı bide ben o dönem nerdeyse her sabah soğanlı yumurta yiyodum çok güzel süt yapıyor olmadı humana diye çay var eczanede satılıyor ondan al iç bol bol sütün olsun inşaAllah
(713 puan) tarafından
Ama uyku dinlenme de çok önemli kuzum sende bebeğinle dinlenmeye bak bunların hepsini de yapsan uykusuz kalirsan dinlenicek vaktin olmazsa inan sütün olmayabilir bide sıcak duşa gir giremesende göğüslerini lavaboda yıka süt masajı var YouTube dan bak onları yap
(327 puan) tarafından
Kayınvalidem bakıyor sağolsun bebeye geceleri ama bebek ağladığı an uyanıyorum emzireyim diye o yüzden tam dinlenemiyorum galiba. Çok teşekkür ederim canım şimdi duş alamam sezeryan den ötürü ama süt masajına bakayım çok sağol
(713 puan) tarafından
Önemli değil kuzum bide bebeğinle ten tene teması hep yap emmese bile göğüsünde koy mama veriyorsan da sen kucağında ver hormonlar devreye giriyormus
(327 puan) tarafından
Hep kucağımda canım göğsüme yakın tutuyorum özellikle mamaya da dikkat ederim artık, çok teşekkür ederim gerçekten
(713 puan) tarafından
Ne demek kuzum :)
0 oy
(671 puan) tarafından
Öncelikle senin psikolojin iyi olmalı. Stres yapma yanında bi yakının kalıyorsa iki saatliğine emanet et ve uyu. Sütü çoğaltan en iyi şey dinlenmek çünkü 
(327 puan) tarafından
Kayınvalidem yanımda çok şükür ilgileniyor bu gece o baktı ama ağladığı an ver emzireyim diyorum o yüzden kesik kesik uyudum. Bi de gelmeyecek diye korkuyorum bu da etkililiyor galiba
(671 puan) tarafından
Zaten sütünün olmadığını düşünme bile. Ben doğumdan önce bi yazı okumuştum. Yabancı bir kadın sütü çoğalsın diye hep hayal etmiş. Sütü akmış akmış odayı doldurmuş şelaleler gibi olmuş  diye düşünmüş. Saçma gibi gelebilir ama denedim faydalı:) sonuc olarak kadın en son sağdığı fazla sutlerini gönderecek yer arıyordu
(327 puan) tarafından
Yaa ayy ne güzelmiş, bende deneyeyim inşallah bende de işe yarar :) çok teşekkür ederim
0 oy
(471 puan) tarafından
Bol bol dereotu ye arkadaşımın tavsiyesi
(327 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim :)
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Canım göğüslerine sıcak havlu koyabilirsin duşta masaj yapabilirsin. Kimyon çayı humana emzirme çayı da iyi gelir. Komposto tarzı şeyler tüketirsen de yararlı olur diyolar. Bebeğini mümkün olduğu kadar tenine yatır ten teması da sütü arttırır. 
(327 puan) tarafından
Sezeryandan ötürü duşu 5 gün sonraya söyledi doktor. Humanayıbir arkadaşta söyledi rezene içiyorum sonra ona geçeyim çok teşekkür ederim. Havluyu deneyeceğim hemen şimdi
(3,209 puan) tarafından
Ben de sezaryen oldum hemen eve gidince duş yap demişti canım bilmemedim valla.
(327 puan) tarafından
5 gün pansuman yap kapalı kalsın altıncı gün duş al dedi bende bilemedim ya
0 oy
(202 puan) tarafından

5 lt su

2  kase kuru üzüm 

2  kase kuru kayısı (sarı)

1 Adet kırmızı elma

1 adet sarı elma 

2 adet keçi boynuzu

1 yemek kaşığı rezene

1 yemek kaşığı anason 

1 tatli kaşığı sumak 

1 adet limon

2 Su bardağı şeker.  Tadına göre isteğe bağlı ilave edebilirsiniz.

Hazırlanışı:

Hepsini tencereye atın doğrayın kabuk ve çekirdekle birlikte . Kaynayınca altını kısıp 30 dk daha kaynasin. Son 5 dk da sumak rezene ve anasonu ekleyin karıştırıp 5 dk sonra kapatın.  Yarim saat kapağı kapalı şekild e demlensin.  Süzün iyice daha sonra soğuktan sonra sabah öğle akşam için.  Inşallah gaz da kalmaz ve çok iyi sütünüz olur . Özellik le sütü olmayanlara yarar inşallah

(327 puan) tarafından
Gerçekten tarif için çok teşekkür ederim bugün eksikleri aldırıp yapayım bunu çok sağolun
(202 puan) tarafından
Canım bu tarifi burdan görmüştüm herkes göğsünden süt fışkırdıni yazmış inşallah faydasinu görüp dua edersin ama yaz tamam mı faydası dokunursa
(327 puan) tarafından
Tamam canım yazarım mutlaka gün içinde yapıp çok teşekkür ederim
(202 puan) tarafından
Rica ederim Allah yardımcın olsun inşallah
0 oy
tarafından
Gelir sütun ve pekmezli yumurta ye süt yapıcı şeyler ye bol sıvı al  tatlı komposto hep ye aç kalmasezeryan yaptım bnde 6gunu sütüm grldi ama az geliyor mama takvisiyesi yapyirum senin de sütun gelene kadar mama takvisiyesi yap sütun yetmeye bilir ona da dikat et
(327 puan) tarafından
Mama ile duruyor şimdi zaten canım aç kalıp sarılık olmasından korkuyorum inşallah benimde sütüm gelir çok teşekkür ederim
tarafından
Sütun gelse bile aklında olsun mamaya takviye yap dün bnde gitim doktora bnm sütüm az mis bana mama da ver dedi gün de 4yada 6 defa mama ver sütun nu ver birde floronsli ışığın altına tut çıplak 20dakika sarılık için  bnm annem şekerli su da veriyor oğluma   ama sen florans li ışığın altında tut onu çıplak hergun  20dakika mama hep ver sütun az olabilir çok olsada ver ek olsun kilo alır biraz
(327 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim takviye yaparım muhtemelen çünkü ilk başlarda az gelir galiba gelinde inşallah
0 oy
(2,209 puan) tarafından
Makina varsa sağım yap daha güçlü kanalları açsn
(327 puan) tarafından
Normal doğum düşünüyordum lazım olmaz diye almadım ama galiba bu gidişle alacağım elimle masaj yapıyorum ama etkisini görmedim
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Bulgur pilavı ye canım bulgur cok süt getirir bi de tatlı şeyler iç sıcak su ile gögüsleerine maşaj yap 
(327 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim
0 oy
(3,238 puan) tarafından
Sıcak sütun içine bal dök iç canım çok içme bebeğe gaz yapar 1 bardak yeter benim de 4 5 gün gelmemişti sütüm böyle yaptım annemle halam dedi akşama indi süt insalah sanada fayda eder 
(327 puan) tarafından
İnşallah canım çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Rezene bende işe yaramıştı sutum gelmişti, içebilirsn

(327 puan) tarafından
Dün akşam başladım içmeye inşallah bana da etki eder

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 232 göst.
13 Nisan 2021 Diğer kategorisinde & (137 puan) tarafından soruldu
0 oy