0 oy
278 göst.
Diğer kategorisinde (168 puan) tarafından
Kızlar 27 gün oldu doğum yapalı kanamam yokama hafif koyu kıvamlı akıntı geliyor ara ara ama az sizce kuran okuyabilir miyim ibadet edebilir miyim 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim bildiğim yapamazsın canım tamamen bitmesi gerekiyor
-Reklam-
0 oy
(5,331 puan) tarafından
Lohusalık 40 gün canım tam temizlenmeden yapamazsın cnm 
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Kırkınin cikmasi gerekiyor namaz kilabilmen kuran okuyabilmen icin kırklandigin zaman baslayabilirsin. 
(8,141 puan) tarafından
Hayır kırktan önce temizlenirse namaz kılması farz ama soru sahibi henüz temiz değil kahverengi akıntısı olduğu için
(1,239 puan) tarafından
Ben de 40 gun yapamaz diye biliyorum lohusa sayildigi icin
(8,141 puan) tarafından
Lohusa için 40 gün sınırdır aşağısı olabilir ama kırkı aşamaz canım
(1,239 puan) tarafından
Dogrudur belkide bilemedim simdi iyi arastirmak lazim hoca ya sormak lazim
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Kırkınin cikmasi gerekiyor namaz kilabilmen kuran okuyabilmen icin kırklandigin zaman baslayabilirsin...
0 oy
tarafından
Kırkın çıkmadan yapılmıyor diye biliyorum canım tam bir bilgim yok post yukarı çıksın 
(8,141 puan) tarafından
Kanama bitip beyaz günlük akıntısı geldiği an yapabilir
0 oy
tarafından
Yapamazsın canm kuran namaz kılınmaz kanamanın tam bitmesi gerek
0 oy
(100 puan) tarafından
Lohusa süresi 40 gün ama senin gelen akıntı rengi önemli eğer 40 gün içinde akıntı beyaz normale dönerse ibadet yapabilirsin ama leke tarzı oluyorsa yapamazsın 40 günden sonra  leke görsen  özür sayılır ibadet yapabilirsin 
0 oy
(8,141 puan) tarafından
40 gün dolmadan önce eğer tamamen temiz olup kahverengi de biterse temizsin demektir Kur'an okuyup namaz kılabilirsin... 
0 oy
(477 puan) tarafından
Ibadet etmek icin 40 çıkmasına gerek yok 40 çıksın diye beklenmez 40 en son muhdet  yani kanama erken kesilirse  yani kendi beyaz alıntınızı görürseniz temizlenip ibadet edebilirsiniz kardesim sohbet hocasi o soylemisti ama lekeniz var alıntınız beyaz değilse yapamazsiniz
0 oy
(7,480 puan) tarafından
Illa kan degil leke bile lohusalıga aittir canimm tamamen hic leke gelmez kesilirse ozaman ibadet edersin abdest alip
0 oy
(24 puan) tarafından
diyaneti ara kuzum bildiğim kadarıyla lohusa en fazla kırk gün yani daha da kısa olabilir. 40günden sonra kanama olsan dahi ıbadet yapman gerekir. aynı sekılde 40 gunden evvel kanaman durmuş sada ıbadet etmen gerekır yıkanıp. 
0 oy
tarafından
40 günü beklemelisin 
0 oy
(1,042 puan) tarafından
Tamamen kesilmesi gerekiyor. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 169 göst.
5 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 61 göst.