+2 oy
276 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
Padişahın RÜYA'sı - “Ne söylediğin değil nasıl söylediğin mühimdir.” demiş bilge kişiler. Akılla ölçüp tartarak, kalp süzgecinden geçirerek söylemek gerek sözü ki, kimseyi incitmesin, kimse incinmesin.##Efendim, hikâye bu ya, padişahın biri rüyasında dişlerinin önden arkaya doğru döküldüğünü görür. Rüyadan çok etkilenir ve tabir etmeleri için ülkenin en mahir rüya tabircilerini çağırtır sarayına. Rüyayı anlattığı tabircilerden birisi: “Efendim, o kadar uzun yaşayacaksınız ki, bütün oğullarınızın ölümlerini göreceksiniz. Padişah, oğullarının ölümünden söz eden tabircinin sözlerinden öfkelenir ve muhafızlarına onu zindana atmalarını emreder. Sonra başka bir tabirciye anlatır rüyasını. Bu seferki tabirci, “Sultanım” der, “Allah size o kadar bereketli ve uzun bir ömür verecek ki, evlatlarınızın hepsinin mutluluklarını göreceksiniz ve hepsinden uzun yaşayacaksınız.” Sultan bu habere çok sevinir ve tabirciye kese kese altın ihsan eder.##Esasında iki tabirci de aynı şeyi söylemişti söylemesine de, biri felaket tellallığı yaparken, diğeri akıl ve kalbin süzgecinden geçirerek söylemişti sözünü, vesselam.

4 Cevaplar

0 oy
(1,550 puan) tarafından
İşte bu yüzden üslubun ölümüne savunucusuyuz ❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından

Günaydın amma patavatsızmış o tabircide :D

(3,757 puan) tarafından
Padişahij kibri maalesef
0 oy
(1,615 puan) tarafından

Çok güzel çok anlamlı bir hikaye bayılıyorum senin şöyle paylaşımlarına bilgi vermek bilgi almak çok güzel birşey<3

(1,615 puan) tarafından
Bende bende atardım hiç acımazdım
(3,757 puan) tarafından
Allah hayırlı evlat versin erkeği de adam yetiştirmeyi nasip etsin inşallah tüm erkek ccgu olan ailerre
(1,615 puan) tarafından
Vallahi bir oğlum bir kızım var çok korkuyorum Allah'ım etmesin
(3,757 puan) tarafından
Erkeği düzgün yetrrsek kizlarmizi korumuş oluruz cancağızim ❤️
(1,615 puan) tarafından
Evet canım o yüzden en iyi en güzel şekilde yetiştirilen kadına saygısını sevgisini hiç yitirmşcek İnşallah
0 oy
(1,633 puan) tarafından
Çok güzel hikaye
(3,757 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 366 göst.
30 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ❤❤❤❤MAŞÂLLAH❤❤❤❤ (2,765 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 488 göst.
11 Eylül 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yusufumm❣️ (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 266 göst.
13 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Havva37 (244 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 118 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,419 soru

24,183,283 cevap

336,466 kullanıcı

...