+1 oy
194 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından

GENİŞLİKTE, DARLIKTA, HER ZAMAN DUA - Felaket anlarında Allah’ı anıp O’na sığınmayan pek az insan vardır. Böyle anlarda insanlar duaya başvurur, Allah’a yalvarırlar. Hatta öyle ki taptıkları putlarını, uydurma tanrılarını, taparcasına bağlandıkları servetlerini, makamlarını unutarak fıtrî bir eğilimle kurtuluşu yalnız Allah’tan dilerler. Bu durum En’âm sûresi 40 ve 41. ayet-i kerimelerinde şöyle ifade buyrulmaktadır: “De ki, “Söyleyin bakalım. Acaba size Allah’ın azabı gelse veya size kıyamet saati gelip çatsa (böyle bir durumda) siz Allah’tan başkasına mı yalvarırsınız? Eğer (putların size yararı dokunduğu iddianızda) doğru söyleyenlerseniz (haydi onları yardıma çağırın). Hayır! (Bu durumda) yalnız O’na dua edersiniz; O da dilerse (kurtulmak için) dua ettiğiniz sıkıntıyı giderir ve siz o an Allah’a ortak koştuklarınızı unutursunuz.”

Ancak birçok insan sıkıntıdan kurtulup da her şey tekrar yoluna girince yeniden eski isyankâr tutumlarına dönmektedir. Aynı sûrenin 63 ve 64. ayetlerinde insanlar bu zaafları hususunda uyarılmakta, kendilerini dert ve kederlerden kurtaranın Allah olduğu, dolayısıyla zor zamanlarda olduğu gibi rahata kavuştuklarında da O’na şirk koşmamaları gerektiği hatırlatılmaktadır.

4 Cevaplar

+1 oy
(343 puan) tarafından

Böyle dua postları gördükçe kesin Sevda paylaşmıştır diyorum :) Büyük bir zevkle okudum ve sen paylaştıkça ben okumaya devam edeceğim. Allah razı olsun senden . Bilmediklerini öğreniyorum,unuttuklarımı hatırlıyorum sayende. Güzel kalbinden öpüyorum<3

-Reklam-
0 oy
(748 puan) tarafından
Bu guzel posta kimsenin cevap vermemesi cok enteresan
(748 puan) tarafından
Bugun karsilastigim ikinci guzel post daha sık paylaşilmalı bnce
(3,757 puan) tarafından
Ama.okuyan var ki yorum olsun diye paylaşmiorm cancağızim seviyorm ben mutlu oluyorum böyle

Teşekkür ederim canısı ❤️
(748 puan) tarafından
Baktim senin postlara gayet guzel paylasimlarin var bi beklenti icin yazmiosun dogrudur ama genede yazmak gerekiyor bir iki de dinimizi knusalim guzl olur yani
tarafından
Yok rahatsız olunur burda pek boyle seyler konuşulmaz sevilmez yani dedikodu falan acın iyi tutar :)
(3,757 puan) tarafından
Başlığa dikkat çekici yazı yazmak istiyorum bazen bakan sayısı fazla olsun diye ama kapatılır snra:))
0 oy
(7,617 puan) tarafından
  Duayla dönüyor dünya Rabbim  dualarımızı kabul etsin inşallah
0 oy
tarafından

Allah razı olsun bacısı <3

Bollukta da darlıktada her zaman La ilahe illallah a göre yaşamayı nasip etsin Yaradanımız
(3,757 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim inşallah Rabbim Hz. İsa peygamberin imanından versin versinki bu fakirligimizi imanımz tamamlasin ❤️❤️

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 200 göst.
3 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,752 soru

24,173,758 cevap

336,005 kullanıcı

...