Ben 5 aylıkken vermeye başladım 
Ebemin bilgileriyle anlatıyorun 
Süt köy stüyse en fazla 7 dakika kaynayacak. 
Hazır sütse zaten steril, içime hazır olduğu için sadece parmağını yakacak kadar sıcaklıkta olacak. 
Ben ufak kaseye yoğurt koydum. 
Eğer mayan ekşiyse içine çok hafif şeker atarsan çok tatlı olur yoğurdun ve ekşimez. 
O şekerle yoğurdu iyice karıştırdım. O ara süt ısındı cezvede 
Sonra sütü ilave edip karıştırdım. 
Kapağını kapattım kasenin ucunu çok hafif açık bıraktın 
Masanın üzerine havluya sarıyorum ben  
7 8 saat sonra hazır. 
Aynı yoğurdu 2. Günden sonra kesinlikle verme demişti ebe birde. 
O yüzden kase kase yapıyorum .