0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ilk defa yapacam 1 litrelik bi tavsiye verin. Bir kaşık maya yeter dimi, bide tutmasa, tutmasi için hangi yolu denemem lazim

10 Cevaplar

0 oy
(4,655 puan) tarafından
1 tatlı kağıdı yeter cam kavanozda yapıp kapağını ters koy 
tarafından
Tencerede yapcam kavanoz yok
(4,655 puan) tarafından
Oda olur canim ama üzerini tam örtme buharlaşma oluyor sulanıyor 4 saat yeterli fazla kalınca ekşi oluyor dolapta üstü açık bırak taş gibi olur
-Reklam-
0 oy
tarafından
Anneme sormuştum 1 kaşık yeter hatta tatlı kaşığı koy annem 5 litreye bir kaşık koyuyor çünkü bide dışarda en fazla 4 saat beklet sonra kapağını aç buzdolabına koy demişti annem 
tarafından
Deneyecem canm
0 oy
tarafından
Canım serçe parmagini batır elini yakmiycak şekilde ılık olmalı birde süt ne kadar onu bilmiyorum ama çok hafif az şeker atardı annem içine  iyice karıştırirfi birde mutlaka tahta kaşıkla karistur ve varsa büyük cam kavonaz a mayala
tarafından
Büyük kavanoz yok cnaim ya tencere de yapcam mecbur
tarafından
Oda olur ama 4 5 saat sona kapağını aç sogunca da  dolaba koy birgün kalsin
0 oy
(5,907 puan) tarafından
Biz ne desek boş canım sen YouTube’a bak çok güzel mayalama şekilleri var
tarafından
Tmm canım sagol
0 oy
(12,958 puan) tarafından
1 tatlı kaşığı yeterli kapağını açık bırakıp üstüne süzgeç koy iyice sar güzel tutar bide bide yoğurdu bardağa koy üstüne kaynattığın sütten ekle ayran gibi yapıp koy daha iyi oluyor 
tarafından
Cok sagol canim
0 oy
(25,177 puan) tarafından
Hayır canım 1 litreye 1 kaşık maya fazla. 1 litreye yarım tatlı kaşıgı maya koyuyorum. Sütü iyice kaynat ılınmasını bekle parmağını batır 5 saniye sıcaklığa dayanacak seviyeye gelince mayala kaseye yarım tatlı kaşıgı maya koy kepçeyle kaynattıgın sütten koy aç mayayı çırparak sonra Bi kepçe daha sür koy çırp sonra açtıgın mayayı diğer süte karıştır güzelce sonra kepçe ile kavanozlara koy. Yada neyde mayalamak istersen ona koy. Kapakları kapalı sofra bezine sar 6 saat o şekilde sarılı beklet 6 saatin sonunda dolaba koyacaksın mutlaka kapakları açık şekilde koy 4-5 saat kapagı açık şekilde dolapta kalsın sonra kapat yiyebilirsin taş gibi oluyo 
tarafından
Deneyecem birazdan inşallah cnm cok sagol
(15,386 puan) tarafından
Aksam mayaladim 1 litreye 1 yemek kaşığı koydum ama dolu dolu değil herkesin yaptığı  farklı:)
(25,177 puan) tarafından
Bende kendi yaptıgımı söyledim :D bana fazla geliyo ben sevmiyorum fazla koyunca tadını
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Bi tatlı kaşığı yeter üstünü iyice kapat hic açma 
0 oy
tarafından
Ben fırında mayamıyorum çok ta güzel.tutuyor 
0 oy
(1,676 puan) tarafından
Ben firina koyuyorum tas gibi oluyor 
0 oy
(163,308 puan) tarafından
Ustune strec yap kapagi kapat guzelce sar 
(4,892 puan) tarafından
Buharlaşır öyle  strecle sevdaa
(163,308 puan) tarafından
Hayir daha cabuk tutturur
(15,386 puan) tarafından
Bende poşete sarıyorum taş gibi tutuyor

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 70 göst.
1 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Esma...esma (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 251 göst.
1 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Esma...esma (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 963 göst.
16 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,132 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 83 göst.
23 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,467,063 soru

24,038,870 cevap

329,044 kullanıcı

...