0 oy
340 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (6,075 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar 2 saat fln orta ateşte düdüklü de kaynattım şimdi de altını kıstım 1 saatte kısık ateşte pissin diyorum

Doğru mu yapıyorum? 

Düdüklüm galiba 5 lt lik kemikleri koyunca maximum seviyesine kadar su doldurdum tuz fln da atmadım 

Kemikleri iyice yıkadım ama inşallah kanli olmaz :ermm:

image

image

image

Ilikli kemiğin sonucu kızlar 

3.5 saat pişirdim sonra ilikleri kemiklerden çıkardım rondodan geçirdim buz poşetlerine doldurdum kavanozdakini de yarın çorba için ayırdım :angel:

7 Cevaplar

0 oy
(6,075 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ilikli kemiklerim pişti :D

-Reklam-
0 oy
(543 puan) tarafından
Ben düdüklüde 6 saate yakın kaynatmistim duru olmasın diye
(6,075 puan) tarafından
Altı açık miydi kısık ateşte mi?
(543 puan) tarafından
Kısık ateşte
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Süresi az canım 5/6 saat kaynat
(6,075 puan) tarafından
Mutfak nasıl koktu öyle ya hem aspiratörü hem pencereyi açtım valla hava da yağmurlu
Yengem 40 45 dk kaynat demişti yani tatmin etmedi bende dediğin gibi yapmak istiyorum
0 oy
tarafından
Kizzzz ben 50 dakika da kısık ateşte pişiriyorum kan felan olmuyor suyunuda az koyuyorum ki faydası olsun çorba yapiyorm yada öyle içiyorum bence fazla değilmi benim duduklum eski duduklulerden hemen eritir annemden çaldım güzel pişirdiği için
(6,075 puan) tarafından
Bebegim 50 dk az değil mi ya valla hala pişmemiş gibime geliyor 4 5 saat pişireyim diyorum
tarafından
Ben hiç kasaptan alıp yapmadım askm hep kurban kemikleri ama benim duduklum çok eski bakır anneannemin çeyizi annemden çaldım mesela 1 2 saat bıraksam etleri eritiyor
(6,075 puan) tarafından
Bende öyle yapıyordum da kurban kemiklerim bitti ama normal yemek gibi yapıyordum ilk defa sadece ilikli kemik olarak yapıyorum. Kemikler de bi tuhaf geldi ben mi ilk defa görüyorum nedir yağ mi ilik mi onu da anlamdım kasaba ilikli kemik dedim verdiğini de dudukluye koydum
tarafından
İliğini kemiğin içinden çıkarıp yiyen biri olarak diyorum ilk bacım onlar pişir bak birde bana şöyle nasıl olduğunu :) merak ettim
(6,075 puan) tarafından
Hüüüp diye içine çekiyor musun :D tmm söylerim
tarafından
Hiç acımam şimdi kelle aseriyoriyom bir bulsam :D
(6,075 puan) tarafından
Beyinde tavsiye ederim ya valla sana yazarken benim ağzım sulandı seni hiç düşünemiyorum :D Lokantalar da da bulunmuyor korona da dolayı kaldırmışlar ya
tarafından
Yememmi beyini sakatat ince cizgim :D kasaplarda olsa kendimde yaparım da işte :D ağzım benim kopuruyor şuan ne sulanması :D
(6,075 puan) tarafından
Ay Konya da olsan bulurdum sana küçük kasaplar da satılıyor aslında sakadatcilar deniyor oralar da hep vardır kuzum ya kıyamam sana bide hamissin:(
tarafından
Kurban olurum sana bende cumartesi bakacam oralara Allah razı olsun güzelim benim❤️❤️❤️❤️❤️
(6,075 puan) tarafından
Seni arkadaşım yapan rabbime kurban olurum attım sonucu kuzucum. Canin çektiyse affet bağışla hakkını helal et :( yada adresini ver burdan istediğini göndereyim ❤
tarafından
Kiz saçmalama zaten ben herşeyi canı ceken bir insanım ama.konya ya geldiğinde seni bekliyorum bana bunu borçlusun :)
(6,075 puan) tarafından
Ben seni yerim var ya yerim kocana söyle kadınlar pazarının oraya gitsin orda sakadatcilar var ordan bulabilirsin :D
Sen fetih caddesindesin ben sedirlerdeyim :D diğer postlarını okudum konuşmuşuz seninle :D
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Düdüklüde bütün vitamini ölüyo canım keşke normal pişirseydin tencerede 
(6,075 puan) tarafından
Düdüklü de bile çok koktu ya hem aspiratörü hem cami açtım valla bide açık pişireydim hiç dayanamazdım
Açık pisirsem kaç saat kaynatacam
0 oy
tarafından
Kemikleri once suda beklesetseydin 3 saat kani giderdi sonra bir taşım kaynatacaktin o suyu döküp yeni su ile 6 saat en kısık ayarda pisirecektin
(6,075 puan) tarafından
Pufffff kaç kişiye sordum öyle demediler ama :(
tarafından
Hep böyle yaparım mis gibi tertemiz olur
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Kiz onu 6 7 saat kaynatcan ben hic yapmadim ama
(6,075 puan) tarafından
Bende onu düşünüyorum ya ama kemikler içinde erirse :/
(22,057 puan) tarafından
Kiz bnce 2 3 saat kaynat yeter ya

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 491 göst.
22 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynepagd (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 149 göst.
22 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Buket0606 (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 139 göst.
5 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Almilayla (1,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 590 göst.
19 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde clk38 (1,522 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,522 soru

24,170,393 cevap

335,831 kullanıcı

...