0 oy
682 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (42 puan) tarafından
Sorum yukarıda kizlar 

21 Cevaplar

0 oy
(507 puan) tarafından
Kız töbeee gece gece nerden geldi aklina
(42 puan) tarafından
Bacim teselli olsun diye hani bir nebze örnek gibi kiz
(507 puan) tarafından
Anladım canım benim üzülme kiz herşey gelip geçici valla bak bi ölüme çare yok şu dünya da
-Reklam-
0 oy
(495 puan) tarafından
Hayatim boyunca cok fazla param olmadi 5 senelik evliyim 1 senedir rahattayim ondada borclarimiz fln var yine cok rahat degil de idare ediyor ilk senelerimjzde cok kotuyduk para yok borc var birinden aliyor birine veriyoz maas oldugu gibi gidiyor tekrr borc gaz alacak paramiz yokdu 10 liralik gaz alacaz 1liramiz eksikdi tupsuz kaldim 3 4 gun pisecek deterjan kisitli derken kiyafet zaten o dursun bu dursun cok zor gunlerimjz oldu altinlarimla alinan araba gitti 
0 oy
tarafından
Ekmek anlamamıştık.

Evde ne varsa onları pişirip yiyoduk. Yağ bitti,

Tüp bitti,

Normal makarnayı fırına koyduk,su ekledik üstüne.

Hiç güzel olmamıştı ama onu yedik..

Mecburduk.. :/
0 oy
tarafından
Evlendigim zmn eşim ev aldığı için hem evin borcunu hemde eşyaların taksidini ödüyordu yardım ederiz diyen herkes gitti benm ailem yine destek verdi kayınpeder tarafı bir poşet alsa bile ücretini ver diyen biriydi tulum bitti kimseye demedim firinla elektrikli ocakla idare ettim evin ihtiyaçlarını hep annem karşılar gizliden kimsenin haberi olmaz babamla alır ama demezler Allah onlardan da razı olsun hamile olmama rağmen canm ne cektiysede aldilar

Şükür borç biti bitecek altınım herşeyin gitti ama kimin ne olduğunu da kötü günde yanında olanida gördük 
0 oy
(25,185 puan) tarafından
Eşimin işleri durmuştu 2 ay calışmadı 1 senelik falan evliydik hiç paramız yoktu evde kahvaltılık yoktu o gün napıcaz dedık kimseden de asla istemeyiz sabah uyandık kahvaltılık yok açız bende kenarda sakladığım 50 tl vardı onu çıkardım bşyler alalım diye o zaman tabi 50 tlye 2 haftalık alışveriş yapılıyordu gittik hersey aldık ağlamıştık 
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Babam öldüğünde kira ödemek için yeni ise girmistim evde de yeni tasindik falan iki koltuk vardı küçük tüpte menemen makarna ne varsa pisiryoduk çalıştığım marketten en ucuz kurabiyeleri alıp giderdim karnimiz tok olsun diye çok zordu neyse ki o ay kirayı ödeyip ananemin yanına gittik ben de evlendim zaten çok zorluk çektim hala çekiyorum ama o günlerin yanında hiç bsey 
0 oy
(14,191 puan) tarafından
Ekmek alacak paramız yoktu daha ne olsun aksam eşim işten gelecek dolap bomboş yeni evlenmişiz maaş eve girmiyor bile borçlara gitmekten. Kenarda param vardı onunla gidip almıştık 2 3 günlük bir şeyler ama her maaş sonu yine aynı oluyordu. Allahım çok şükür geçti artık çok zor günlerdi 
0 oy
(759 puan) tarafından

Hergünümüze şükür çokk zengin değilim ama kendim düşünüyorum ora bura saçma sapan şeylere pul harcamamaya dikkat ediyorum evlendigimiz günler çok sıkışmadık ama eşimin işi yoktu o zamanlar sonra iş buldu daha iyi oldu her şey 

Baba evinde elhamdülilah öyle kötü günlerim olmadı ama her evde oldugu gibi bazen sıkışmalı günlerimiz oldu şükür herşey yolunu buldu Rabbim kimseyi zor durumda bırakmasın
0 oy
tarafından

Hamileligimin son aylarıydi esimin bir akrabasına gittik kadın sagolsun yemek yapmisti yedik eşime diyemiyorum canim sunu istiyor diye para yok çünkü kadın tatlı yapicam deyince ne sevinmiştim tatlı yiycem diye hiç unutamıyorum esim hala bilmez :'(

0 oy
tarafından
Çocuğuma bez alamadığım günler oldu..eşim iki kere ameliyat oldu bacaktan koldan aylarca çalışamadı tekerlekli sandalyeyle evde tuvalete giderdi kaza geçirdi kalça kol kırıldı..çocuğuma bez alamadım naylon poşet sardım eski zamanlarda köylerdeki gibi muşamba kullanırlardı öyle yaptım..sigorta parası geç yatsrdı kiraya giderdi..çok şükür çalışıyor eşim ama o günleri unutmam şimdiki kızıma paket yarı olsa alıyorum hemen..o günleri tekrar yaşamak istemiyorum..kimse de yaşamasın çocuğuna yetememek çok zor
0 oy
(1,353 puan) tarafından
Üniversite yıllarımda 400 tl kredim vardı. Babam sadece yurdun parasını öderdi. Yurt kahvaltıyı akşam yemeğini ücretli veriyordu. Haliyle 400 tl yetmiyordu. Sabah 8.55 derse giderdim. 5de çıkıp işe giderdim 1de gelir uyur sabah tekrar derse giderdim. Zordu valla
0 oy
(2,592 puan) tarafından
Allaha çok şükür eşimden Yana yokluk görmedim ama babamın evinde çok çektin babam dayıma kefil olmuştu dayım borcu ödemeyince banka babamın maaşını kesiyordu abim de cezaevinde idi para istiyodu annem günlük olarak lokantada 30 lıra ya bulaşık yıkıyodu ordan biriktirip abime gönderiyorduk ev sobalı odun bitti kömür yok yiyecek desen pazara da gidemiyosun komsulAr odun getirdiler her gün bi cuval ama o zamanla alakalı 2 seyi hiç unutmam bizim ev gece kondu idi böyle balkon gibi bisey var orda da koltuk evin kapısını odun almak için açtiğimda bir sürü poşet içinde yiyecek makarna yağ salça bu zaman oldu Hala kim getirdi bilmeyiz 2.side 15 ocaktı babamın hem doğum günü hem maaş günü o kadar alısmışızki elimiz maaşı almadan boş dönmeye o gün kartta 500 lira para babam mutluluktan d

Doğum gününde oturup aglamıstı 
(1,318 puan) tarafından
Allah razı olsun verenlerden rabbim görünmez kapıdan bile rızık dağıtıyor ♥️ ben de benzer şey yaşadım hamd olsun günümüze
(2,592 puan) tarafından
Rabbim hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah
0 oy
(1,185 puan) tarafından
Anlatmak değilde yengemin 6 yaşındaki kardeşimden yumurtayı sakladığını diyebilirim 

Kardeşimi bişey için göndermiştikyumurta kırmış çocuklarına yiyorlarmış bizimki gidince sofranın altına saklamış kardeşim 6 yaşındaydı ama hayat onu da olhunlaştrmıştı gelip anlattı en sonunda babama dediki aman baba boşver zaten hiç canım çekmemiştir ki :) babamda hemen bi koli yumurta almıştı normalde çok gerekmezse alınmazdı bizim eve yumurta ama kardeşim için anında alındı :)  unutamıyorum bu anı 
0 oy
tarafından
Öğrenciyken parasız kalmıştık tabi o zamanlar da eşimle beraber kalıyorduk okuduğumuz yer aşırı soğuk odun kömürü para dayanmıyor neyse bir de o zamanlar köpeğimiz vardı oğlumuz ilk göz ağrımız , bir sonraki gün sabah aşısı var çocuğun cepte beş kuruş yok bırak aşı yaptırmayı merkeze gidecek para yok ailemle o dönem aram bozuktu benim görüşmüyordum eşimin ailesi de maddi açıdan iyi değildi durumları gece saat 12ye geliyor ama kar yerde neredeyse adam boyunu buluyor benim telefonum çaldı bir baktım babam. O saatte hayatta aramaz beni yani mümkün değil. 

"Kızım iyi geceler sana para yolladım onu al tamam mı kızım? " Tüylerim diken diken oldu babam böyle konuşmaz bu kadar kibar bir adam değildir. Döndüm oğlana bir baktım "şansına evlat " dedim çıktık dışarı eşimle parayı almaya gidiyoruz. 250 TL. Ne ekmek alabilmiştik eve ne de kömür alabilmiştik odun yakiyorduk sürekli ve üstüne gelen telefon. Ne ben babama sordum ne babam bana o geceyle ilgili bir şey dedi. Hatta laf lafı açtı anneme dedim " babam hiç gece para yollamak için evden çıktı mı? " Diye. " Yoook o eve geldi mi çıkmaz dışarı bilmiyor musun?" Dedi. Bir sonraki sabah o para ile merkeze gittik oğlanın aşıyı yaptırdık mamasını aldık geri döndük ve hepsi inanılmaz şekilde 100 TL tuttu. Hemen kömür aldık eve, ekmek aldık ve yine arttı para. Allah'a çok şükür bizim en uzun sinandigimiz zamanlardı ve bizi hiç kimseye muhtaç etmezdi. Hatta birinde yine cepte beş kuruş kalmadığında evdeki kumbaradan 100 TL ye yakın para çıkmıştı. Evde köpek beslenmez günah denir ama o yavrunun hatırına da bize öyle çok para geldi. ♥️
0 oy
(1,930 puan) tarafından
Bugünlerimize binlerce şükürler olsun rabbime okula giderken harçlık olarak 50 kuruş götürürdüm arkdaşlarım 5 tl getirirlerdi her istediklerini alırlardı ama hiç bir zaman isyan etmedik çok şükür 
0 oy
tarafından
Esim engelli kendine gore bi is bulamadi bebegim 4 aylik falan yiyemedigimden sutum kesildi ve ben 4 aylik bbege inet sutu verdimm artik okadar kotuydukki telefonumu falan sattim en son evi kapattik anneme yerlestik esim oyle boyle is buldu cok sukur bende evde tutun sardim uykusuz kaldim ama degdi cok sukur suan evimizi actik arabamizi aldik durumumuz iyi rabbim bu gunleri aratmasin 
0 oy
(15,098 puan) tarafından

İlk evlendik ilk 4 ay eşimin maaşı eksik yattı 2.5 kadar kredi borcu vardı Neredeyse ay sonuna sadece ekmek parası birakabildik 

Dayım bilezik takmıştı onu bozdurduk çünkü evin kirası faturalar da vardı  4 aya yaydik parayı o duruma geldik :'(

4 ay sonunda eşim sabah işe gidecek bakti tam maaş yatmış sevinçten evin içinde koşturduk ağladık mutluluktan 

0 oy
(8,585 puan) tarafından
Şükürler olsun hic yokluk görmedim 
0 oy
tarafından

Cok sukur evliyken de beksrken de hep rahatttim her istedigimi babamda alirdi esimde alir ama kucukken bi olay olmustu onu hatirliyorum. Bi gun kahvalti yapicaz ekmek yok dusun yani 1 tl dahi ykk babam isten cikmis annemle tartismis biz kucuguz tabi ağlıyoruz onlar kavga edince. Babam cikti gitti evden. Annem agliyo kahvalti yapicaz ekmek yok dusunuyo oyle ne yapicam diye ben o kadinin hakkini asla odeyemem o caresizligini hic bi zaman unutamam :( annemi oyle gorunce benden 2 yas kucuk erkek kardesim var o babamin ona hediye aldigi bisikleti satmis birde dusun mahallede hurdaciya 1 tl ye ya 1tl ye. Babamin 400 tl ye aldigi bisikleti ekmek alabilmek icin 1 tlye satmis kandirmislar belli ki eski degildi yeniydi ve iyiydi. Sonra 1 tane ekmek almis gelmis nerden aldin diye sorsakta asla soylemedi daha sonra bana soyledi abla bisikleti hurdaciya sattim diye. Ailem herseyim iyki varlar iyki oyle bir aileye sahibim. Allah yoklugunu gostermesin hic birinin.<3

0 oy
(703 puan) tarafından
İlk evlendigimiz zamandan beri hiç düzlüğe çıkmadık ama en kötü günlerim ilk evlendigimiz zamanlardı.

Kactigimiz için herşeyimizi eşim almaya çalıştı eski bir arabasını satmıştı onunla alabildiğimiz eşyalarımizi almıştık ama sohpen alamamistik.Aylarca soğuk suyla yıkandık sonrasında tencerede su kaynattim küçücük bir tencereydi 2 tane alabilmistik oda yetmiyordu zaten.Ondan sonrada idrar yolu enfeksiyonu oldum ve kroniklesti.Hic geçmeyen bir enfeksiyon haline geldi.

Buzdolabımiz aylarca bomboştu çalıştırmıyorduk bile.15 lira geliyordu elektrik faturası.İcine koyacak bişey olmayınca dolabada ihtiyaç olmuyor.

Makarna oluyordu onu yiyordum ben eşimde iş yerinde yiyordu.Zaten çok az yiyordum o zamanlar.Simdilerde artık az da olsa alabiliyoruz ama 8 senedir ne geçim sıkıntısı azaldı nede sorunlar.Hersey tam gaz devam ediyor.

Eskisinin acısımi bilmem şimdi o kadar çok yiyorum kk 100 kilo oldum.Psikolojik olarak çok yıpratıcı.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 176 göst.
0 oy
27 cevap 1,281 göst.
18 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 126 göst.
0 oy
3 cevap 225 göst.

Kategoriler

1,455,753 soru