0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (3,756 puan) tarafından
RESûLULLAH’IN NAZARINDA DÜNYA - Allah Resûlü, kullandığı eşyaların ihtiyacı karşılamasını yeterli görür, lüksü sevmezdi. O, her türlü imkânı varken bile dünyalık biriktirme hevesinde olmamış, mütevazı yaşamayı tercih etmişti.##Bir gün Abdullah b. Mes’ûd (r.a.), onun hane-i saadetindeki odasına girdi. Hz. Peygamber, sert bir hasırın üzerinde uyuyordu. Hasırın, Rahmet Elçisi’nin vücudunda izler bıraktığını gören İbn Mes’ûd dayanamayıp ağlayınca Hz. Peygamber, “Seni ağlatan nedir Abdullah?” diye sordu. “Yâ Resûlallah, Kisra ve Kayser atlas, halis ipek ve dîbâc (İran dokuması ipekli kumaşlar) üzerinde yürüyor. Sen ise vücudunda izler bırakan bu hasırın üzerinde uyuyorsun.” sözleriyle üzüntüsünü dile getiren İbn Mes’ud’a, Hz. Peygamberin teselli olarak söylediği şu sözler onun dünyaya bakışını özetliyordu:##“Ağlama Abdullah! Dünya onların, ahiretse bizimdir. Benim dünya ile ilgim ne kadarki? Ben bu dünyada, ancak, bir ağacın altında gölgelenen, sonra da oradan kalkıp giden binitli bir yolcu gibiyim.” (Taberânî, el-Mu’cemü’l-kebîr, X, 162).

4 Cevaplar

0 oy
(14,244 puan) tarafından
Keşke bastığı toprak kadar olabilseydik Peygamber Efendimizin 
(100 puan) tarafından
Keşke
-Reklam-
0 oy
(164,134 puan) tarafından
Luks onemlimi evet deger veren gosteris amacli cogunluk luks tutkunu nasi bi zamandayiz
0 oy
tarafından
cennete gireceğini bilen Allahın habibim dediği efendimiz sav layık olmayı nasip etsin İnşaAllah Rabbim bizlere de hidayet versin 
0 oy
(5,372 puan) tarafından
Keşke tırnağı olabilsek ben burda ayakkabı postunda linç yemiştim millet hep 30 40 ayakkabım var deyince müsrif değil mi dedim sanane para bizim kocamız alıyo vs dediler :) he ben dört dörtlük müyüm kimse değildir ama en azından farkında olabilse keşke herkes yaptığı yanlışın... Bu yazıyı görünce aklıma geldi o post öyle işte sevdoşş 
(3,756 puan) tarafından
Maadi imkanım kısıtlı tek asgari ücret ile ama fazlası olsaydı çok isterdim yardım etmek paramı paylaşmak hediyker almak insanları mutlu etmek çok severim insanlar hediye almayı fln çünkü

Benim okdr ayakkabım fln yok şuan ki dolabım bile hep bekarliktan açıklık zmnndan kalma onların neredeyse hepside başkalarının vermesi zaten

Alırım kendime ama ihtiyacim kadar
(5,372 puan) tarafından
Aynen kuzum ihtiyaç başka gösteriş başka tabiki o devirdeki gbi olamıyoz ama 30 ayakkabı da yani ne biliyim millet geçinemiyoz diyo bi de ben inanmıyorum öyle olduğuna aman nyse herkes kendinden sorumlu yapcak bşy yok :) ben de hep öyle hayal kurarım inan memur olmuşum herkese hediyeler alıyom fln uyumadan önceki hayalim :)
(3,756 puan) tarafından
Herkesin kendi hayatı aynen cancağızim ne diyelim.s
Allah kendisinden başka kimseye muhtaç olmadan yaşatsın bizi bana yeter❤️
(5,372 puan) tarafından
Aminn kuzum Aminn ♥️♥️

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,495,086 soru

24,425,015 cevap

351,840 kullanıcı

...