0 oy
467 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Bebeğim 2.5 aylık bu ayda ellerini tanimasi gerek ama tırnakları ile kendine zarar vericek diye acamiyorum. Kesilmiyor çok yapışık tırnağı babası elini kesti bir keresinde bebegimin bende törpüsü ile törpülemeye çalışıyorum ama pek izin  vermiyor  o zamanda iğne gibi batıyor çiziyor kendini. Ne yapacağımı şaşirdim. Sizler ne durumdasiniz. 

13 Cevaplar

+1 oy
(13,436 puan) tarafından

Bisey olmqz cize cize ogrenecek. 2.5 aylik olmus artik ellerini tanimasi lazim cocugun eldivenlerini emmiyormu. Bizimkinin yuzu mayin tarlasi gibiydi. Izi kalmiyor meraketme. 6.5 aylik hala arada ciziyor yani hala eldivenmi takalim :) 

Bide ben bununla kesiyorum tirnaklarini asla eti kesmiyorsun.

image

(13,436 puan) tarafından
Canım bunun markası chicco ama bu biraz pahali bebedorunda var ona bakabilirsin. Ben bunu baya uyguna bulup almistim. Daha kucukken ayagimda sallarken keserdim hep tirnaklarini. Simdi 6.5 aylik kucagima oturtuyorum elini tutup kesiyorum çok rahat bu. 2 gunde bir aliyorum ama tirnaklari ince oldugu icin ister istemez ciziyolar yine. Ablaminki 14 aylik o bili hala uykuda ciziyor kendini
tarafından
Bakip alayim canim cok sagol
(1,894 puan) tarafından
Benim de bundan. Daha doğmadan korkuyorum canını yakarm diye çok sevindim olumlu yorum olmasina
(13,436 puan) tarafından
Ben diger makastan korkuyorum canim ya :) ablaminkinin tirnagini keserken etini kestik bi kere. Bununla oyle rahatki asla et kesme derdin yok. Tirnaklari zaten incecik hemen aliyor
(1,894 puan) tarafından
Çok sevindim valla bı tırnak makası alcam diye bin tane yorum okudum bı hafta düşündüm:)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Uyurken kes canim aç artık ellerini ya büyümüş baya 
tarafından
Kesmeyi hic yapamiyoruz lafta bebek makasi ama buyuk brnce insan yapamiyor. Ozaman uyurken törpüleyeyim
tarafından
Canım bebekler için minnacık makas oluyor onlardan degilmi uyuyunca bı şekil yap madem batık tırnakları büyüdükçe o tırnaklar etine daha çok batar kötü olur
tarafından
E bebejten set halinde aldim yani bebek makasi lafta ama bence daha minik olmali
tarafından
Evet canım küçük olmalı olmazsa başka alın alışırsın kesmeye korkma uyurken daha sağlıklı kesersin
tarafından
Bi arastirayim duzgun bi makas alip keseyim canim cok sagol
0 oy
(3,521 puan) tarafından
Benimki de şu an 2.5 aylık 40ı çıktıktan sonra hiç eldiven takmadım canım sürekli kesiyorum tırnaklarını sende uğraş kesmek için elleri kapalı kalmasın artık annesi
tarafından
Doğru diyorsun ama bir kere parmagini kesti babaso korkuyorum
(3,521 puan) tarafından
Sen kes annesi uyurken bende ilk kestiğimde etini kestim sonra alışıyorsun
tarafından
Insallah kesmem elini. Deneyecegim canim cok sagol
(3,521 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Ben 4-5 aylık olana kadar hep eldiven taktım tırnağı kesilmiş de olsa yüzlerini çiziyorlar o kendi çıkarana dek eldivenli kalması iyi.4-5 aylıktı arada eldiven takmıyordum yanında olmadığımda mutfağa giderken falan eldiven takıyordum.
(3,895 puan) tarafından
Bnm çocuğumun cildi teni çok hassastı o çizildi ve maalesef hala izi var herkeste böyle olacak diye bi şey yok.Gözetiminde olsun o yuvarlanacak ta ellerini de keşfedecek hatta 1 yaşına girsin neler neler yapacak öyle kalmayacak.
tarafından
Her bebeğin cildi hassas ama 2 aylık bebek için ellerini ağzına götürmesi ellerine çıngırak verilmesi çok önemli yani siz takmış olabilirsiniz ama bence insanlara yanlış örnek oluyorsunuz ki bütün doktorlar ellerini keşfetmesi gerek derken. Bunun vicdan azabıyla da alakası yok hem. Evet keşke yolmasalar kendilerini ama bütün bebekler yapıyor bunu onlar hissetmiyor bile zaten derileri yenileniyor yani
tarafından
4-5 ayına kadar eldiven takmak ta ilk defa siz de gördüm o çocuğun ellerini terliyor siz takın bütün gün eldiven nasıl rahatsiz olucaksiniz
(13,436 puan) tarafından
Kız.benimki 6.5 aylik nerdeyse her sabah burnunun tam göz pinarinin orda kan pıhtisi. Yirtiyor uyurken gozlerini karistiriyor napiyim yani :)) uzuluyorsun evet ama iz kalmiyor. Memesini tutuyor oynuyor agzina koyup cikariyor eldiven olsa bunalir çocuk
(3,895 puan) tarafından
Çiçekçi hanım yanındayken takmadım.Ben gittiğimde taktım 5 ayına kadar taktım zaten 6 aylık çocuk takmaz sizin dediğiniz gibi bunalıp istemiyorlar lafımı çarpıtıp duruyorsunuz yazdıklarımı düzgün okuyun lütfen siz doğduğundan beri takmayın istediğinizi yapın herkes sizin gibi yapmak zorunda değil.
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Uyurken kes güzelce törpüle canım aç sonra ben hiç takmadım eldiven. Gelişimi için önemli ellerini tanıması. 
tarafından
Biliyorum iste cok uzuluyorum. Benimko gözünü falan boyle avuçlar gibi yaptigi icin korkumdan acamiyorum. Iyice kesmeye calisayim bugun uykusunda
(3,209 puan) tarafından
Hepsi yapar onu canım tırnağı olmasa sorun olmaz. Kimseye verme sen kes uyuyorken güzelce de törpüle bişey olmaz. Daha gözleri net görmüyo elleriyle tanıyacak öncelikle dünyayı sonra da tadına bakacak herşeyin. Makas gibi ucu küt olanlarla kes çıtçıtla değil.
tarafından
Tamam canim kesicem cok sagol cesaret verdigin icin
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Büyümüş artık bebeğin makas şeklinde olan bebek tırnak  makasları var onlarla kes hiç bir şekilde etini kesmiyor, kendini keşfetmesi lazım oyuncak vereceksin eline tutacak falan, eldiven olmaz artık. 
tarafından
Bir arkadasta onu demis alayim o makasi en iyisi
0 oy
(2,266 puan) tarafından
2si dede hiç giydirmedim neredeyse 
tarafından
Ne guzel bende birakacam insallah
(2,266 puan) tarafından
Aç canım baya da olmuş hemşire bana tırnaklarını kes eldiven hiç giydirme demişti emerken dokunsun hissetsin aradaki bağ dahada kuvvetlenir demişti
tarafından
Cok dogru iste o minik eliyle sana dokunmasi muthis bur his. Bebde aciyorum bazen ama iste cogunluk takiyordum ama kesip acacam artik
(2,266 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
tarafından
Canım benim ben hep uyurken kesiyordum sende al tırnak makası yavaş yavaş kes acele etmeden yazık yavrum 2 aylık olmuş ellerini ağzına götürmesi lazım ellerini keşfetmesi lazım ben 10 gün bile takmadım şöyle düşün benim doktorum bana demişti ki bebek bile olsa o bir birey yani senin ellerin sürekli eldivende olsa terler rahatsız olursun o da rahatsız oluyordur 
tarafından
Doğru diyorsun  zaten basindayken acikta iste genelde kapaliydi acicam artik hep
0 oy
(580 puan) tarafından
Bebeklerin tırnak makası var çok ufak oluyor onlardan al 
tarafından
Aslinda e bebekten almistim bebek makasi diye ama genede buyuk bence
0 oy
(426 puan) tarafından
Canim eldivenleri cikart gec bile kalmissin kendini seni esyalari taniyacak artik ben 40ndan sonra cikarttim elleri ususede isitiyorum eldiven takmiyorum ellerine bakiyor emmeye basladi 70 gunluguz cok tatli oluyorlar =)

Uyanikken bizde kesmeye kalktik kanattik valla icim ciz etti arrik uyurken kesiyorum cokda dipden almiyorum yuzunu ciziyor ama iz kalmiyor merak etme=)
tarafından
Sagol canim bende acacagim aartik.hep insallah duzgun keserim :)
0 oy
(1,805 puan) tarafından
Hic eldiven takmadim hep kisacik kestim  haftada 1 bazen 2 defa keserim tirnaklarini oda alissin yoksa kestirmez yüzünü cizemio kisa olunca heo bende 2 defa azcik parmağını kestim ama hic aglamdi bile hissetmedi sende alistir kendini canim haftalik kes 
tarafından
Alistiricam canim buraz evhamliyim burakmam lazim bu huyumu
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Ya 2 hafta daha gec  tanisin  tak eldivenini  ben 3. Aylikken birakdim  eldiveni  benimki  dalardı yuzune  etini  koparirdi  bildign  hala aynı ama 4 aylık oldu takmiyorum  tamam illaki eldiven  takmamasi  gerekiyor  ama oldurmez  korkmayin  cogu  kişi 4 e kadar takıyor eldiven  tirnaklarinida  uyurken  yada emzirirken  yao ben öle yapiodum  anliyorum  seni
tarafından
Sagol canim bebde iste basindayken aciyorum ama uyurken vs kapatiruyorum hep ama acmaya baslamam lazim galiba yavastan
(1,468 puan) tarafından
Yanında değilken tak cnm korkma:)
0 oy
(163,261 puan) tarafından
Valla benim baby boyum hic elduven taktirmadi dogdugu gun taktim agladi cikarttiydim
tarafından
Bazi bebek tavrini bastan koyuyor Allah bağışlasın:)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 183 göst.
3 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde PrensesAnnesi1903 (783 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 228 göst.
12 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Melo B. (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 167 göst.
9 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,300 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 96 göst.

Kategoriler

1,465,008 soru

24,010,488 cevap

327,754 kullanıcı