0 oy
327 göst.
Diğer kategorisinde (578 puan) tarafından

Bebegim 128 günlük ilk zaman emzir uyut gidiyorduk aşırı gazlı bı bebekti.gobegi falan sisiyordu. Artık.uzun uzun ağlamalar başladı. agladiginda gerçekten bu çocuğun bı hastalığı var bir şey olmuş buna denenck kadar çok ağlıyordu. Ben sallamaya aşırı karsiydim ama annemin ısrarı ile sen bilmen ben bı sallayim uyur diye diye başladı bizim kabus bebeğim sallamaya alıştı 1.5 ay falan rahat sallayarak uyudu ben tekrar kendi uyumasi için denemeler yaptım ama uyumadı daha çok.agladi.1.5 aydan sonra ayakta sallamak.kesmedi yine annemin yönlendirmeso ile battaniye de sallamaya başladık bebeğim ilkin battaniyeyi de sevdi iyi hoş sallandı ben tabi yine karşı çıktım.bebegim cildirircasina ağlıyor sonra sallaninca rahatlayıp uyuyor bende yavaş yavs demekki normal demeye başladım artık sallamadigimz zman yok.butun uykularda sallamaya başladık bende :/ ama bebeğim bundan da sıkıldı odanın ortasına hamak kurduk onu da sevdi onda uyumaya başladı ama ondan da sıkıldı 2 aydan sonra artık hiçbir şey onun için yeterli gelmedi. Emme ve uyumak bizim için tam bi iskence olmaya başladı emip rahatlasın sonra uyutuyum istiyorum bas bas bağırıp ağlıyor uyusun aç yatmasin sonra emzireyim diyorum kıyafetleri kopariyorum omzuma yatırıp gezelim uyusun diyorum daha çok.agliyor bunu ilk 40inda da çok.denedim kolik bebekler karanlık gezerek ve omuzda annesinin kalp ritmini dinleyerek uyumayı severmiş ama bizde ise yaramadi. Bende emzirme pozisyonunda gezdirerek hafif sallayarak uyutmaya başladım 2 aylıkken bunu sevdi ve öyle uyutuyordum sonra ondan da bıktı şimdi çıldırmış.gibi ağlıyor . Bu süreçlerde Dr a rutin kontroller için götürüyorum kilosu boyu iyi genel olarak bı rahatsizligi.yok. şimdi butun uyku yöntemlerini deneyek karman corman uyutmaya çalışıyorum bana destek olacak.kimse yok gurbetteyim bebeğim.surekli ağlıyor aşırı huzursuz bu uyku ve emme süreçlerinde . Dün yine çıldırmışcasina ağladığı için uyku eğitimine karar verdim. Zaten sallamayı en başından beri istemedigim.icin önceden araştırmalar yapmıştım. 

6 da Ss pat yöntemini denedim 42 dk ağladı ama sonunda uyudu. Bı kere emmek için kalktı 8.20 gibi emdi uyudu her şey normal giderken 10.20 de bı uyabdi uyumuyo.o kadar kotu ağlıyor ki illa salla diyo. Öncesinde de berbat uyku duzenimiz olduğu için 2.30 ya da 4.30 ta kalkıp güne başladığı oluyordu neyse pes etmicem uyuyacak dedim 1.20ye kadar sevdim dokundum piss dedim pat pat vurdum yok.uyumuyo çok.cok.qgliyor aralarda susup rahatlıyor sonra tekrar. Bu süreçte aç ense rahatlayavak.ama.kizdigi için emmiyor daha çok.agliyo sonra pes edip salladım sallarken hemen uyudu sanmayın yine cebelleserek baş bas ağlayarak tekmeler atarak zorla uyudu 3-4 kara kalktı emdi  sallayarak zorla uyuttum şimdi bitmiş haldeyim :( 6.30 ta uayndi üstünü değiştir altına bak gaz ilacını ver tekrar salla zorla  7.30 ta uyudu . 
Ne yapcam.ben nerde yanlış yapıyorum lütfen yardım.edin :( ilk bebeğim artık dayanamıyorum uykusuzluğa onun aglamalarina  :( 

7 Cevaplar

+2 oy
(25,179 puan) tarafından
Derdinin sallanmak olduguna eminmisin aç doymuyor olabilir mi
(578 puan) tarafından
Yok doyuyor kilo alımı gayet guzel
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canm başka bi derdi vardır belki sallanmak deildir 
(578 puan) tarafından
4 aylık kontrolüne gitmedim ondan önce hepsine gittim hepsinde gayet normal
tarafından
Kimi bebek öyle valla yiyenim 10 yaşında hâlâ huzursuz yani bebeklikten beri böyleydi
(578 puan) tarafından
Aman çok zor oluyo ya
tarafından
Allah yardımcın olsun cnm
(578 puan) tarafından
Amiin :/
0 oy
(3,738 puan) tarafından
Benim bebeğimde böyleydi sütüm yetmiyormus o yüzden böyle davranıyormus azar azar mama vermeye başladım öyle bir uyudu düzene girdi ağlaması kesildi ki valla ben bile inananamadim sonra çok rahatladım
(578 puan) tarafından
Aç değil doyuyo kilo alımı gayet güzel doymasa almaz diye düşünüyorum bilmiyorum
(3,738 puan) tarafından
Anladım canım bebekten bebeğe değişiyor demekki
0 oy
(424 puan) tarafından
Pat pat ise yaramayabilir canım salla dur dene birde elini yüzünü ılık suyla yıka üzerini değiştir biraz sakinleşir yavaş yavaş salla 20 saniye salla 5 saniye dur mesela öyle öyle ayarla umarım işe yarar
(578 puan) tarafından
Ayağımda mi besigin de mi sqllayim ? Of onsallah yapayım diyorum ama yapamıyorum :(
(424 puan) tarafından
Önce senin kararlı olman lazım bence beşikte salla bırakman daha kolay olur ben ilk 3 ay ayağımda salladım sonra besige alistirdim sonra yavaş yavaş bıraktım arada yanına yatarak uyuttum şimdi bazen desteksiz uyuyo bazen uyumuyo ama sallamiyorum
(578 puan) tarafından
Ya ben dün akşam.6 da yatırdım 6.42 ye kadar ağladı ama uyudu sonra 8.20 de kalktı emdi uyudu 10.20 de kalktı emdi uyumadı sabırla bekledim tekrar tekrar denedim 1.20 ye kadar gene de uyumadı böyle cildirircasina ağladı artık boğazı indi gözleri kipkirmizi oldu en son zorla ayağımda sallayıp uyuttum ama orda da uyumadı ağladı ayağımda da sonra uyudu. Yine 3-4 kere kalktı hiç güzel olmadı yapamadım
(424 puan) tarafından
Birden bırakırsan bebek de afallar ve atak haftasi yada diş olmasın
(578 puan) tarafından
Atak haftasindayiz salyasi çok akiyo ama dış için daha erken
0 oy
(1 puan) tarafından

yazdiklarini okurken kendimi gordum resmen. suan kizim 80 gunluk

biraktigim zaman uyiyan bebeklerden degil. bence emzik emmeyen bebek gercekten sorunlu oluyor senin bebegin wmzik emiyormu? su sira buna care bulmya calisiyorum
 ikincisi ise rahat son zamanlarda soyle rahat ettim. gun asiri yikiyorum. acayip rahatliyor ve uyku sorunumiz olmiyor
(578 puan) tarafından
Emzik emiyor . Emzik vermeye de karsiydim ama ağlamasın diye vermiş bulundum. Hergun yıkamak çok zor olur. Amaaltini değiştir, pijama giydirme, kitap okuma, emzirme uyku rutini oluşturdum bazen yine çıldırmışcasina ağlıyor ama bu ona uyku sinyalleri veriyo öyle uyutuyorum. Gündüz uykuları anakucaginda em salla şeklinde oluyo. Bebeğe belli olmuyir bugün mışıl mışıl uyuyup yarın hiç uyumaysn kabus bebege dönüyor Allah yardımcımız olsun
0 oy
tarafından
Benmki de 2.5 yaşında çıldırmanın ağzındayım gece olunca bi enerji uyumuyo ben de bilmiyorum nerde hata yapıyorum uykusuzluktan sinirlerimi yatıştıramıyorum doğdugundan beri böyle her yolu denedim bebekken bebek diyodum şmdi biraz aklı eriyo yine de aynı devam sabah artık naparsa yapsın uyutmıcam artık bunaldım çocugu hırpalıyorum napcamı şaşırdım !!!
(578 puan) tarafından
Uyku rutuni denedin mi valla seni çok iyi anlıyorum ama biz annelerin sabırlı olmaktan başka çaresi yok eşim tlfnda arkadasiyka konuşurken busranin bagirmasiba uyanıyorum yine mi uyandın diye çocuğa kiziyi dedi o beni bitirdi ben çocuğma kızıyorum kendimi sakın olmak için zorladım çok zor biliyorum sakin ol demeyle olunmuyo ama yapacak hiçbir şey yok
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Senin bebgeinde sut alerjisi olabilir asiri aglayan bir bebegik vardi artik sabahlara kadar uyumuyorduk alerji cikti mama degisti ben diyete girdim cocugum Allaha sukur duzeldi 
(578 puan) tarafından
Mukuslu kaka, kanlı kaka yapmıyor aslında . Şimdi biraz daha düzeldi

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 229 göst.
0 oy
0 cevap 35 göst.
11 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Katibe Anne (158 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 239 göst.
0 oy
1 cevap 90 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nisanur_ (149 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,001 soru

23,979,717 cevap

326,431 kullanıcı

...