0 oy
293 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (724 puan) tarafından

Arkadaşlar aranızda aşçı olan var mı bir kaç tiyo verseniz..

Doğrama teknikleri, pişirme süreleri falan :angel::angel:

12 Cevaplar

+1 oy
(30,098 puan) tarafından

Hı hı seneye masterchef e gitttechm

-Reklam-
0 oy
tarafından

Sadece kendi evimin ascisiyim:D

0 oy
tarafından

Evimin aşçısıyım her gün en az 3 çeşit yemek 1 çeşit tatlı yada tuzlu bişiler yaparım olur mu :D

0 oy
(232 puan) tarafından
Gastronomi bölümü bitirdim soru alayım :) 
(724 puan) tarafından
-İlk sorum eti nasil orta pişmiş  pişirebilirim.
-İkinci soru doğrama tekniģinde hangi yemeklerde dagŕanır. Mesela fırın yemeklerinde patates  patlıcan falan nasıl doğrarsınız.
 -Üçüncü sorum kırmızı eti  tavuk etiniz nasil terbiye edilir
-Karabiber ,toz biber,kimyon,pul biber, nane ,kekigi hemen hemen her yemeğe koyarım ben doğrumu sizce.. :))))
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Asci değiliz ama belki bir aşçı kadar elim lezzetlidir
(724 puan) tarafından
Paylastim bakarmısınız ;))
0 oy
tarafından
Kendime asciyim valla bir hamaratim salata da sorma :Dd
0 oy
(1,345 puan) tarafından

Aşçı diyilim ama aşçı yardımcısı belgem var :D

0 oy
(25,177 puan) tarafından

Aşçı değilim ama bazı şeyleri biliyom :D yeşil yapraklılara metal bıçak sürmem sebze bıçağım var. Yemek yaparken yağ salça ve soğanı kavurduktan sonra yapacağım yemek malzemesini koyup mesela bezelye yemeği diyelim bolca kavururum karıştırarak arada ve mutlaka sıcak su koyarım kavurma yemeği çok lezzetli yapar. Etli yemeklere başta tuz atmam indirmeye 5 dk kala atarım eti sertleştirebilir tuz. Özellikle sebze yemeklerini en küçük gözde en kısık ateşte pişiririm. Bi yemek çok sulu oldu diyelim Bi kaseye Bi kaşık un koyarım, sonra yemeğin suyundan koyar unu çırparım muhallebi kıvamına gelecek kadar sonra onu tencereye döküp biraz daha kaynatırım harika kıvamı olur. Özellikle sebze ve et yemeklerinde elim çok lezzetlidir et deyince kendimi kaybediyom :D 

(724 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim mutlaka söylediklerinizi uygulayacaģim :))))
0 oy
(7,094 puan) tarafından

Asci degilim ama yemeklerimin hastasi cok  :D


0 oy
tarafından
Bence youtubeden izle daha iyi olur 
(724 puan) tarafından
Evet ordan da bakıyorum bi sorayım dedim ben de .  Geçenki postumda paylaşmıştım  eşim yemekte  seçici diye ben de biraz araştırayım dedim iste;)))
0 oy
(3,725 puan) tarafından
Aşçı değilim ama aşçı yardımcılığı kursuna gittim 
0 oy
(862 puan) tarafından
Lisede aşçılık okumuştum mutfak bölümü üzerine 3 yıl üniversitede truzim otel mutfak okudum 1 buçuk yıl et ve tavuk yemeklerinde çok iyiyim et yemeği yapacaksam bir gun önceden zaman yoksa 1 kaç saat önceden sogan suyu süt ve tuzla marine edilip buzdolabında dinlenirse çok lezzetlii olur etin sinirsiz kısmı mühürledikten sonra suyunu salıp çektirip daha sonra kaynar su ekleyip pişirilmeli ayrıca eti tuz değil soğuk su sertleştirir hocalar hep söylerdi tavuğu yoğurtla marinelerim ve mutlaka köri ve kemik kullanırım 
(724 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim mutlaka uygulayacaģımm ;))))

İlgili sorular

+4 oy
5 cevap 301 göst.
21 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Myangell (689 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 495 göst.
13 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (689 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 290 göst.
5 Mart 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Gunes ozLem (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 74 göst.
12 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Prenses 67 (675 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,466,303 soru

24,029,087 cevap

328,605 kullanıcı

...