0 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde (2,265 puan) tarafından
Kizlar ben hamileyken toksoplazma geçirdim. Bebek engelli olabilir falan dediler. Çok şükür sağlıklı bebeğim. Tüm testleri yaptık sorun yok doktorumuza da gidiyoruz her ay. Şimdi 8bucuk aylık  7 aylıkken abim görmüştü. Ayaklarına tam basamıyormuş o zaman. O günden beri bana yazıp duruyor ne yapıyor doktora bir gidin diye gittik doktor elinden tutup kaldırdı iyi dedi.abim yine takipte olun dedi durdu biraz evhamlı. Benim de psikolojimi bozdu 8 buçuk aylık neler yapmalı. 

5 Cevaplar

0 oy
(2,071 puan) tarafından
Canım her çocuğun gelişimini farklıdır bak benim kızım bugün 8 aylık oldu daha bir kaç gündür desteksiz oturabiliyor daha dişı çıkmadı belirtisi bile yok onun dışında da pek bsey yapmıyor zaten yurutecle gidiyor ama koltuk kenarına koyunca falan denge saglayamiyor belkide bizim bebisler tembeldir yaa
(2,071 puan) tarafından
Emeklemiyorda bu arada sadece poposunu atarak sürünüyor :)
(2,265 puan) tarafından
Aynen ben de hep öyle diyorum miskin belli yüz üstü koyunca direk kafayı gömüyor. Takmıyordum ama abim içime kurt düşürdü. Erken teşhis önemli deyip duruyor acaba goremedigim bir şey mi görüyor dedim.bir de bebeğim 35 haftada doğdu ama 32 haftaya uyumluydu 1850 gram doğdu şimdi 8bucuk aylık bile sayılmıyor. Dönüyor yurutecte gidiyor emeklemeye hiç niyeti yok ama parmaklarimdan tutup kalkabiliyor hafif.
(2,265 puan) tarafından
Koltuk kenarında biraz durabiliyor. Ama sürünme de yok bizde yüz üstü koyunca öyle kaliyor
(2,071 puan) tarafından
Canım içinin rahat etmesi için bir çocuk doktoruna götür genel bir muayene etsinler. Erken doğum olmuş haftası geridenmis ya biraz onunla alakalı olabilir o yüzden geç yapıyordur bazı şeyler
Ama gerçekten her çocuğun gelişimi farklı bana bazıları diyor benim çocuğum 8 aylık yürüdü diye tuhaf geliyor, hadi oradan 8 aylık çocuk yürür mü diyorum :)
(2,265 puan) tarafından
2 gün once gittik kendi doktorumuza ama sadece parmaklarını uzatti oğlum kalktı ona baktı başka şeye bakmadı. Aşağıda arkadaş yazmış yapması gerekenleri ve yapmıyor iyice içime battı simdi
-Reklam-
0 oy
tarafından

8bucuk 9 ayına gelen bebekler, yardımsız bir şekilde oturabilecek kuvvete sahiptir. Bazıları önceki aylarda bunu başarmışken bazıları bu ay desteksiz bir şekilde oturabilir. Tam tur dönebilirler. Yatar pozisyondayken tek başına oturma pozisyona geçebilirler. Oturur pozisyondayken mobilyadan destek alıp ayağa kalkabilirler. Mobilyaya yaslanarak bir süre ayakta durabilirler. Bazıları mobilyadan tutunarak yürümeyi başarabilir bazıları emeklemeye başlayabilir.

Yakınındaki oyuncakları tutup onlarla oynayabilirler. 7-8 ay civarlarındayken iki eliyle başka nesneler tutabilir ve bir elindeki nesneyi diğer eline geçirebilir. El-göz uyumu önceki aylara göre daha gelişmiş olan 8 aylık bebekler, baş ve işaret parmağıyla bazı nesneleri tutabilir. Bu parmaklarıyla tuttuğu yiyecekleri ağzına götürmeyi başarabilir. Kasları gelişiyor olduğundan dolayı önceki aylarla kıyaslandığında bu ay daha güçlüdür ve elleriyle bazı nesneleri sıkıca tutarlar.

(2,265 puan) tarafından
Yatar pozisyondayken oturma pozisyonuna geçemiyor. Kendi başına desteksiz ayağa kalkamıyor yiyecekleri agzina götüremiyor:( 2 gündür deniyorum önüne küçük parça yiyecek koyuyorum alıp agzina götürmüyor. Ona hep ben yedirdigim  için benden bekliyor ama büyük bir şey koysam yemek olmasa da agzina götüruyor
tarafından
Bunların hepsini 8 buçuk 9 aylık bebek yapamaz ki daha doğrusu her bebek yapamaz bence takilma canım sen bu yazılana
0 oy
(1,430 puan) tarafından
abimde yiğeni için üzülmüştür doğal olarak ben olsam bende üzülürüm riski abinde bildiği için abinle konuş doktora götürdük normal herşey de 
(2,265 puan) tarafından
Doktor oyle dedi ama arkadaş yukarda bir şeyler paylaşmış onları pek yapamıyor geride mi kalmış:(
(1,430 puan) tarafından
Benim oğlum 35 haftalık doğdu 2 ay büyük kuzeni vardı aralarında o kadar fazla fark vardı ki bünye gelişim olarak çok üzülüyodum ama elden bişey gelmşyo şimdi kendine gelmeye başladı ondan daha büyük demek istediğim çocuğunla ilgili ol tv izletme çok çok az aç renkli legolar beyin gelişime yardımcı olur yavaş yavaş takmayı göster aldığı her rengi sen söyle evet o kırmızı bu yeşil gibi
(2,265 puan) tarafından
Benimki de 35 haftada doğdu canım. Çalışmıyorum zaten tek isim çocuğum şimdiye kadar bir şey izletmedim şimdi açınca bile ilgisini pek çekmiyor zaten. Kitap aldım kartlardan aldım sürekli bakıyoruz beraber ama insan hep eksik hissediyor. Bize bağlılar çünkü biz ne versek o her şeyi yapmak istiyor insan
0 oy
(1,346 puan) tarafından
Canim benim oglum 8 bucuk aylik emekliyor,desteksiz oturuyor,donüyor,tutunup ayaga kalkıyor ve oyuncak sepetini ittirerek adım atıyor yürüyor o şekilde,top filan oynuyor ama her cocuk farkli kimi çocuk ilgilendice çok hizli gelişir ama kimi çocuk biraz geç yapabilir bazi şeyleri bu genetik olabilir ve benim oglum daha dis çıkarmadı 
(2,265 puan) tarafından
Emeklemiyor surunmuyor bile oturuyor dönüyor. Yurutecte geziyor elimden tutup kalkıyor ama yalnız kalkamıyor Koltuğa tutununca biraz durabiliyor. Bir de 1 ay erken doğdu oğlum sence sıkıntı var mi
(1,346 puan) tarafından
Hayir canim 1 ay erken dogduysa sen onu biraz 7 buçuk aylik gibi düşün anne karninda gerektigi kadar durmamis senin ufaklik o yuzden olabilir benim akrabamin oğlu 1 yaşında ayaga kalkti ve o zamana kadar hic emeklemedi tutunup kalkmadı yani korkma gayet normal bebegin
(2,265 puan) tarafından
Sağol canım inşallah. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
0 oy
tarafından
Benimki 8 buçuk aylık parmak ucuyla yürüyor gidiyor yürüteç de geçen ay doktora dedim ya olabilir sen bastır ama zamanda düzelir daha adepte olamamış dedi bende baktım canı isteyince tüm basıyor istemeyince parmak ucu birde tavsiye vereyim corbasiz gezsin öyle hep tam basıyor canım
(2,265 puan) tarafından
Sağol canım hiç çorabı çıkarmadım bak Öyle deneyryim
tarafından
Dene canım öyle tam basıyor bizimki sende bak bakalım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 182 göst.
15 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 496 göst.
+1 oy
11 cevap 598 göst.