0 oy
472 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,631 puan) tarafından
Bu kiraz çekirdeği bebeğin gazında çok yardımcı oluyormuş kızlar. Tam mevsimiyken hem yiyin hem çekirdeğini saklayın sonra keseler diker içlerini doldurursunuz bebikiniz doğunca da kullanırsınız :) 

Varsa aklına gelen tavsiyeniz yazın bekliyorum :)

8 Cevaplar

0 oy
(1,304 puan) tarafından
Hmm işe yariyo boyle seyler cnmda ne yapicaz cekirdegi keseye koyduk sonra :))))
(2,631 puan) tarafından
Mikro dalgada 1 dk boyunca ısıtıp sonra o ısıyı kontrol edip bebeğin göbeğine onunla mesaj yapıyorsun canım rahatlatiyormus bebeği. Geçen gün ebebekde dolaşırken gördüm 30₺ civarında kemer şekline getirmisler satıyorlardı. Bende dedim ki neden kendimiz yapmayalım :)
(1,304 puan) tarafından
Aynen cnm guzel fikir
-Reklam-
0 oy
(1,304 puan) tarafından
Canim bende iki bebek buyuttum ve hic pisik olmadilar dogumdan eve geldikten sonra altina her degistirdigimde kurulayip cok saf zeytin yağı suruyodum hic pisik olmadilar
(2,631 puan) tarafından
Çok sağol canım bilgin için :) oğlum doğunca yapicam hemen
0 oy
(16 puan) tarafından

bebeğin gazı için tiryak diye bi yağ var yarım çay kaşığı ondan veriyosunuz bebeğe çok etkili kolikler için özelliklr

rezene kimyon anoson karılımı yaptırın aktardan ve kaynatıp için sütünüzden bebeğe geçer bebeğede 1 çay kaşığı içirin

rezene ve kimyon gazına anoson da uyku vermesine yarıyo :)

0 oy
(707 puan) tarafından
Evet bu dediginizi Alamnya da ebe tavsiye etmişti.ozel olarak satılıyor yastık diyor onlar.ben almıştım ve gerçekten faydası olur.sebebi de su ki çekirdekler ısıyı uzun süre muhafaza ettiği için bebeğin ayak altına ve karnına dönüşümlü koyduğumuzda sıcaklık rahatlatıyor ve kolay gaz çıkarıyor benim.bebegim.kolik idi faydasını gördüm.evde de kolayca yapılabilecek birşey kirazların çekirdeklerini güneşte kurutup bir bez içine doldurup ağzını dikin.mikrodalgada sadece 1 dk. Isıtıp aşağı yukarı yastığı sallayıp karnına veya ayak altlarına koyun rahatlatacaktır.
0 oy
tarafından
hindistan cevizini rendeleyipp 1 tatli kasigi olacakk anne sutuyle yarimm saat bekletip kasikla verinn bebeginn gazini alio..
0 oy
(1,515 puan) tarafından

Evt bende bunu biliyorum denmişti bende çekirdeklerini aldım yerken kuruttum ama hala devamını getirmedim :D :D

0 oy
(417 puan) tarafından
Evet ama o keseyi fön makinesine tutup sıcak yapip koyun diyorlar amac kiraz cekirdegi isiyi dahi iyi hapsedermis kimi anneler eldiven icine koyar birakir uzerlerine ki biri varmis hissyatinda olsun diye o da farkli bi yontem 
(342 puan) tarafından
O sekli duymadım benm evim sobalı sobanın üzerinde ısıtıyodum amac iyi ısıtıp cabuk bırakmaması ısıyı ben tavada fln ısıttım 2dk sogudu yani onn yöntemini bulmada iş
0 oy
(342 puan) tarafından
Ben 1ay kadadr kullandım kiraz cekirdegini kese diktim kücük kücük karnına ve ayaklarına uyuyunca bile kokuyordum ayklarına karnına ısıyı gec boraktıgı icin hem bebek sıcacık oluyor hem dinlendiriyordu ben elma yagıda kullandım canım karnı agrıdogı zaman faln ayaklarının altına damlatıp braz masaj aynı sekilde karnına sonra bırt bırt gaz cıkarrdı bebek gabız oldugunda cok az bişi pekmez sıktınmı sıp doktora gitsen lagman yapacak onda ne karısık bilmiyorsun pekmez saglıklı pekmesi su ile karıştırıp serbek yaptınmı da sütün hem cabuk iniyo hem arttırıyor başkada aklıma gelmediki bebegimi ben kendim büyütüyorun cok arastırıyorum ama ne bilim aklıma gelmedi

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 809 göst.
0 oy
4 cevap 279 göst.
26 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,448 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 596 göst.
3 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Asbt (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,250 göst.
23 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,005 soru

24,133,154 cevap

334,170 kullanıcı

...