0 oy
461 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (86 puan) tarafından
Kizlar yenidogum yaptim bebegin ayaginda topuktan egrilik var basina gelen var mi acaba 

12 Cevaplar

0 oy
(16,818 puan) tarafından
Nasıl bir eğrilik doktora bakmadı mi
(86 puan) tarafından
Bakti doktor alciya linmasi gerekiyo dedi de acaba dedim basina gelen var mi nasil bi surec bizi bekliyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Geçmiş olsun olsun canım önemli bişey değildir inşallah 
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Benim çocuğun ayağında eğrilik vardı doktor morluk olursa muayeneye getir dedi ilaç bile vermedi zamanla düzeldi şükür.
(86 puan) tarafından
Canim fotosu falan var mi hic bana atsan
(3,895 puan) tarafından
Yok cnm 3-4 yıl oldu yani hiç çekmedik aklımıza gelmedi.
0 oy
(2,387 puan) tarafından
Başka doktora daha gidin ikiside aynı şeyi söylerse alçıya aldırırsınız
0 oy
(86 puan) tarafından

image

bu sekilde bi bakin bakalim
(4,234 puan) tarafından
Bumu egriymis neresi egri inan hic egrilik goremedim ben
tarafından
Benimkide egri dogdu da bundan daha kotuydu
(128 puan) tarafından
Benim cocugumun da boyle 8 aylik suan ama sorun yok yani doktorda bisi demedi
(30 puan) tarafından
Canım benim bebeğim de böyleydi 1 hafta sonra Ortopediye götürdüm Doktor anne karnında bağdaş pozisyonunda olduğu için ondan kaynaklanıyor dedi ne alçıya ne Başka bir şeye gerek duymadı Bir daha da gitmedik çok şükür şu an 5 aylık Hiçbir sıkıntısı yoktur üstüne basıyor
(128 puan) tarafından
Vaa ondanmismi bizimkiside toparlandikca duzeldi
0 oy
(6,849 puan) tarafından
Aparat takıldığını duydum cnm içe donukluk olunca birinyazmisti burda geçmiş olsn cnm
0 oy
tarafından
Normal doğum mu yaptın 
(86 puan) tarafından
Sezeryanla dogum canim
tarafından
Doğum esnasında ayağından çekerken kırmış olabilirler alçıya alınması gerekiyor dediyse doktor. Benim normalde kolunu kırdılar çocuğun alçıya alinmadi kendi kendine kaynadı ama ihmal etme doğum hatası olabilir nedenini ogren doktordan
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Canım tek doktorla kalma doğum yaptım ertesi gün bı doktor ayakları içe bakıyor çıkınca hemen ortopedi ye götür dedi. Öyle korkuttu ki ortopedi ye götürdüm. Doktor da gözlerimi bozuk neresi içe bakıyor dedi. Hiç bir sorun yokmuş ayağında. Şimdi 5 yaşında. 
0 oy
(18,702 puan) tarafından
Benim değil ama arkadaşımın oğlunun oldu anne karnında fark edildi doğu doğmaz alçıya aldılar ayakkabısı falan vardı geçti şükür 3 yaşında düzelir inşallah canım 
0 oy
(45,023 puan) tarafından
Doğunca kontrolden geçiyorlar Dr bakmadimi
0 oy
(672 puan) tarafından
Arkadaşlar kimisi dogum hatası felan yazmış

Kesinlikle dogum hatası değil hastalığın adı pes ekinovarus. Ve tedavisinde alçı ile olur. Daha kötü durumda olanlarida gördüm 1-2 ay alçıda kaldı. Ama Bu o kadar eğri degil 2 ay kadar alcida kalacağını sanmiyorum. Az da olsa doktorun dediğini yapın alçıya aldırın lütfen. Sonradan tedavisi cok zor. Ihmal etmeyin 
0 oy
(8,485 puan) tarafından
Benim kızımın bir ayağı içe dönüktü götürdüm ortapediye üstünü değiştirdikce ters yöne masaj yap geçer dedi . Kızım 16 aylık bir sıkıntısı olmadı şükür büyüdükçe düzeldi 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 80 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Aysemm (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 175 göst.
5 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Minik1mucize_ (382 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 269 göst.
1 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (740 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 213 göst.