0 oy
314 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
SAVURGANLIK - Savurganlık maddî imkânlarımızı yok ettiği gibi, bizi yarınını düşünmeyen, sorumsuz ve disiplinsiz insanlar hâline de getirmektedir. Savurduğumuz şey sadece para pul değil, aynı zamanda yok olup giden emeğimiz, şevkimiz ve geleceğimizdir. Hâlbuki insan yarınıyla ilgili kaygılar besleyen bir varlık olarak diğer canlılardan ayrılır. Müslüman’da ise bu kaygılar kişisel değildir. İnanan bir kimsenin sadece kendi geleceğine dair değil, ailesine, topluma hatta gelecek nesillere dair kaygıları vardır.

Arzu ve isteklerini makul ölçüler içerisinde tutamayan insanların, geniş imkânlara sahip olmalarına rağmen huzur ve mutluluktan yoksun olduklarını görmek zor değildir. Temel ihtiyaçların dışındaki lüks harcamalar, bireyi ihtiraslarına mahkûm ettiği gibi yaşadığı toplumu da huzursuz etmektedir. Yiyecek, giyecek ya da yakacak gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan insanların olduğu bir toplumda şımarıkça yapılan harcamalar insanlarda kin ve nefrete yol açabilir. İslam dini böyle bir durumu reddetmiş ve topluma ilgisiz kalarak kendi refahını düşünenleri en ağır biçimde eleştirmiştir: “...Zulmedenler ise kendilerine verilen refahın peşine düştüler…” (Hûd, 11/116)

4 Cevaplar

0 oy
(6,849 puan) tarafından
Aşkım hayırlı akşamlar nasılsın napiyorsun
(6,849 puan) tarafından
Vala ben Ümraniye devlete gittim burnumdan geldi sırf vala zorunlu diğer. Daha adım atmam ağlaya ağlaya helak oldu hiç biside halledemedik .
(3,757 puan) tarafından
Ne zaman gittin cnm

Bende sabah orada idim

Neden öle oldu ki cnm neden okdr ağladı durmadı acaba:(
(6,849 puan) tarafından
Bugün gittim aşkım 9 buçukta oradaydım kadın doğum tarafındaki hastanedeydi ilk.  Bebenin uyuması lazımdı uyuttum o gürültüde Dr. Müsait olmadı bebe uyandı ağlaya ağlaya uyumadı deli oldum. Neyse bide ortopedi gittik film çektirin dediler 500 kişi ana binada yer bile vermediler eşimde saydı sövdü devlete daha adım atmam diye. Bakalm işitme özelde geçtik prematüre diye sağlık bakanlığı zorunlu işitme testi istiyor ondada bebe uyucak o gorultude ölme essegim ölme yani. Öle iste cnm.
(3,757 puan) tarafından
Bende orada idimo saatte snrm çocuk tarafnda idim
Keşke bilseydim görüşrdk yaa tuh:(

Haklsn cnm uyuması gerek de benjm kıza yapıldığında uyanikdi snrm iki dk bitti hemen kısa süren birşey neden öle saçmaladılrki
(6,849 puan) tarafından
Onu bizede yaptılar cnm .
-Reklam-
0 oy
(2,392 puan) tarafından
Allah cümlemizi israf etmekten korusun
(3,757 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim
0 oy
tarafından
Teşekkür ederim bu paylaşımın için 
(3,757 puan) tarafından