0 oy
683 göst.
Diğer kategorisinde (2,481 puan) tarafından
Kızlar ben tam anlamadım bilen varsa söyleyebilir mi 170 krediye tamamlarsam mezun olacakmışım neye göre kredi veriliyor ya da şöyle sorayım bir dersten 45 üstü puan alırsam kredim yükselir mi yoksa sabit mi her geçtiğim dersten belli bir kredi mi veriyorlar yanlış anlamadıysam halk eğitimde ki kadın erken de bitirebilirsin dedi 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Her dersin ayrı kredisi var canim mesela 3 kredi diyelim o dersten 45 alırsan 3 kredi eklenir toplamin üzerine
(2,481 puan) tarafından
Yani güzel bir puan alsam bile sınavdan kredi yine aynı verilecek
tarafından
Aynen öyle canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canm kredileri ders sayısına göre bazı dersler 3 kredi bazıları 5 kredi tam 35 kredilik ders seçilir ona göre sınava girilir 9dogru yaparak yani45 alırsan o dersi geçersin kredi alırsın ona göre 170 tamamladığında okul biter mezun olursun (35 kredi üstü alamazsin 35 kredilik ders seçersin yada altında ders seçersin))
(2,481 puan) tarafından
Tüh bende belki erken bitiririm diye sevinmiştim
tarafından
Bitirirsin canm 18 yaş altı yılda 2 kez sınava girer ama 18 yaş üstü 3 kez giriyor benm 8 dönem bu yıl son girdigm sınavdan yüksek alırım inşallah alırsam mezun oluyorum almazsam Mart'ta tekrar gorecem tabi
(2,481 puan) tarafından
Hadi ya ben 3 kez gireceğim demek çok iyi hadi inşallah ikimizde yüksek puanlar alırız  ben 10 tane dersin sınavına girdim birazdan kalan 4 derse gireceğim
tarafından
İnşallah canm ben hepsine girdim ama sen girmediysen özelden msj at birşey diyecem sana
0 oy
(183 puan) tarafından
Valla canim sole anlatayim anlatabilirim insallah her dersin farkli kredi puani var mesela matemak 5 ise din dersi 2 kredi derslerine gore degisiyo donemine gore degisiyir kredi puanlarin suan mesela benim 61 kredim var 110 kredim var yani daha bitmesi icin dun girdim sinava toplam derslerimin kredisi 36 kredi yapiyor ama her dersi 45 puan alip gecmem lazimki ben hesapladigim kredileri alayim gecemeszem 45 puani mesela matametikten 5 kredi ise 36 dan 5 krediyi cikar canim anla diye bole ornek veriyorum 170 krediyi tamamladigin zamanda mezunsun buda senin aldigin kredi puanlarinin yuksekligine bagli ay insallah anlatabildim yada sen anladin :)
(2,481 puan) tarafından
Anladım kuzum çok sağol
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Edindiğim bilgiyi yazayım. Her dersin bir kredisi var, 45 de alsan 90 da alsan aynı kredi verilecek. Ama tavsiyem olabildiğince yüksek puan alman. Çünkü diploma ortalamana yansiyacak o puanlar. Bir de ders seçimi yaparken öncelik ortak ve zorunlu dersleri vermeye bak. Kredin 170 de olsa zorunlu ya da ortak dersin varsa geçmeden mezun olamiyorsun.  Muaf da olamazsın. 
(7,118 puan) tarafından
Online falan calisabilirsin canım. Ortak ve zorunlu dersler harici diğer dersleri secersen ve basarisiz olursan muaf sayılıyorsun. Ama ortak ve zorunlu dersleri geçmek zorundasın.
(7,118 puan) tarafından
Esin destek olsun sana .30 yaşındayım üniversite sınavına giricem dedim eşime, biliyorsun her zaman yanındayım, okumanin asla yaşı olmaz dedi.  Çevreden destek görürsen daha basit geliyor herşey.
(2,481 puan) tarafından
Senin yine iyi kuzum daha yeni yazıldım liseye ben 33-34’de bitirsem hazırlandım kazandım diyene kadar 2 sene daha geçer bir de üniversite okuması var onu da 2 yıl desek yaş geçiyor o yaştan  sonra hiç bir yere giremem
(2,481 puan) tarafından
Halk eğitim merkezinde ki kadın ders seçimini yaptı canım ortak ve zorunlu derslerden girdim sınava
(7,118 puan) tarafından
Insan nefes aldığı sürece hiç bir şeye geç kalmamış demektir canım :)
0 oy
(18 puan) tarafından
20 soruluk dersler var her sorunun doğru puani 5 puandir diyelim ki 1 dersten 9 soruyu doğru yaptin 5 puan aldin her sorudan sonuc 45 oldu o dersin kredisi diyelim ki 5 kredi su an varsayalim 50 kredin var o sinavdan gecerli not aldigin icin o ders 5 kredi oldugu icin 55 kredi oluyor. Her sinavda en fazla 35 krediye kadar ders secebilirsin. En az okuman gereken dönem vardir 8 donem 8 sinav 18 yazından buyuk oldugunu varsayarsak senede 2-3 kere sinava girersen eve her seferinde 35 kredi toplarsan evet erkende bitirebilirsin
(2,481 puan) tarafından
Tüm dersleri geçersem 35 kredim oluyor 1 dönemde her dönem bir sınava girsem versem dersleri 170’e tamamlayınca geçiyorum yani
(18 puan) tarafından
170 krediyi tamamlarsan mezun oluyosun her sınavda 35 kredi toplarsan 170 e tamamlandiginda o sayi mezunsun
0 oy
(6,075 puan) tarafından
Aklında bulunsun mesela 150 kredin var diyelim son sınavda 20 kredi alabilirim dersen osymye kayıt yaptır yarın son gün 
(2,481 puan) tarafından
Yok kuzum bilgi verirken söylediler 15 sene sonra sıfırdan başlıyorum evet keşke daha önce yazılsaydım geçemem diye korktum ki korktuğum kadar da varmış gerçekten çok zorlanıyorum özellikle matematik te
(6,075 puan) tarafından
Hayir hayır daha bismillah pes etme zamanla alışacaksın hevesleneceksin inşallah. Evet bölüm seçme sansin varsa bolum seç belki öyle daha kolay olur ama zorunlu dersler hepsinde var. Liseye hiç gittin mi gittiysen okuldan da kredi vermişlerdir sana
(2,481 puan) tarafından
Yok kuzum ya orta 2’de okuldan aldı abim maalesef iş yerimiz vardı çalıştırdı beni 2 sene önce 8’e girdim geçtim bu sene de annem sağolsun çok ısrar etti eşimde gir çocuklara yarın bir gün yardımcı olamazsın derslerinde diye laf söyleyince yazıldım yaşım da bu sene 30 olacak kuzum birazda ondan pek kafamı karıştırmak istemiyorum
(6,075 puan) tarafından
Bırakma bıkma lütfen gerekirse hobi olarak yap ama bırakma. Bende dışarıdan bitirdim ortalamam çok düşük 7 senede bitirdim çalışmayı seçtim güvenlik görevlisi oldum ama onu da elime yüzüme bulaştırdım yaşım 33 eşime üniversite sınavına girmek istiyorum dedim hevesimi kırdı aslında kırmadı ama üzerine de düşmedi bende çocukla onsuz bisey yapamıyorum. Bak senin eşin sana destek olmuş inan yazarken ağlıcam burnumun direği sızladı. Yarın son gün kayıt için ama ne para var ne kitap nede koca da mücadele. Özgüveni yok hevesi yok saman gibi bi kocam var. Bense kalem delisiyim yazı delisiyim kitap delisiyim
(2,481 puan) tarafından
Hadi ya çok ayıp etmiş üzüldüm adına :(

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 436 göst.
11 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Melisim23 (2,831 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
0 cevap 44 göst.
22 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 70 göst.
25 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yenianneadayi1 (237 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,410 soru

24,183,120 cevap

336,459 kullanıcı

...