Canım benim arkadaşımda vardı hacdan gelmiş. Ben hacca gidenlerden istemedim diye uzuluyordum onda olduğunu öğrendim çok sevindim:) aktarlarda da var artık ama aynısı mi bilmiyorum . Benim sancim başladı hastaneye gittim açılma 2 cmdi doktor yatış veriyordu istemedim. Eve geldik baya yürüyüş falan yaptım sancim.baya sıklaştı artık doğum.olacagi keisndi:) hastaneye doğru giderken sağolsun arkadaşın annesi yaptı benim adıma. Suya koyup kaynatiyor. Normalde kapalı sert bir bitki zamanla açılmış ben görmedim. Gece hastaneye gittiğimde sancim çok fazlaydı ama açılma hala 2 cmdi. Bir kaç saat aynı devam etti dedim heralde bu kadar sancı çekip sezaryen olucak:) birden hızlıca ilerlemeye başladı ebe de çok şaşırdı lavman yapmaya vakit olmadı düşün :) dogumdan sonra da hemen haber ettik sudan ciakrdilar. Ben çok inanmistim onun etkisine belki de ondan görmüşümdür faydasını ama neticede zararı olmayan birşey. Hacca gidecek birileri varsa isteyebilirsin veya elinde bulunan vardır belki. Hiç olmadı aktardan al bence