0 oy
428 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (301 puan) tarafından

Kızlar ya 1 yaş aşısı tehlikeli mi otizme felan neden oluyor mu korkuyorum 1 ayimiz kaldı:(((

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Tabi canım zaten bütün aşılar tehlikeli... Bunu mu dememiz gerekiyor ? İçeriği temiz değildir belki ama yarın öbür gün aşıların hastalığina yakalansa daha mı iyi olacak??
(301 puan) tarafından
Ama ben çok duydum felç gibi otizm gibi allah korusun
tarafından
Yaptırma o zaman ? Bu riski göze alabiliyorsan
-Reklam-
0 oy
(53,491 puan) tarafından
yan etki yapabiliyor mus 1.5 yas asisi burdan sibelin kızında yapmis asi otizm yapar diye net birşey oldugunu sanmiyorum
0 oy
(4,848 puan) tarafından
Duymadım oyle bisey aşı karşıtları surekli biseyler çıkarıyor zaten kafa karıştırıyorlar
0 oy
tarafından
Her anne bu korkuyu yaşamistir
0 oy
(4,693 puan) tarafından
Ben inanmıyorum ya yaptırdım da bütün aşıları bence o vakitlerden sonra anlaşılıyor zaten otizm varsa çünkü 1 yaş 1 buçuk yaşta artık bazı şeylere verdiği tepkiler netlik kazanıyor bunu da bence aşıya bağlamislar ilk defa duydum aşının otizm yaptığıni 
tarafından
Bende ve şuan beynime silah sıkılmış gibi oldum. Yani gözlerim çıkacak yerinden 6. Ay aşımız var Allah korusun zaten yüreğim sıkışıyor yok ateş yok huzursuzluk derken şimdi korkum bin kat arttı nasıl yani ya....
(4,693 puan) tarafından
Yok kuzum öyle bişey ya bak zamanında 1998 yılında abimlerin doğduğu vakitte doğu tarafına bilerek bozuk asi falan yollamışlar abimin verilmis sadakasi varmış ona bişey olmamış ama bir çok ailenin çocuğu engelli olmuş çok yakinen tanıdığım bir ablanin oğlu da o şekilde vefat etmiş ama yıldan sonra Türkiye'de özellikle asilara çok dikkat edilir ve ben o yıldan sonra aşıdan sonra engelli olan kişiyi duymadım bir ulke neden zeka artırmak varken geleceği olan çocukları aptallastirsinlar ki asi karşıtı olan çok kişi var ülkemiz de onların ürettikleri sacma sapan tezler yarın öbür gün çocukları asi yaptırmadigi vakitte daha kötü duruma düşebiliyo en basiti bir kızamık aşısı kızamık olunduğu vakit Allah muhafaza ölüme götürüyor biz çocuklarıma yaptırıyoruz ama onlar yaptırmadigi için risk taşıyor yani yada hepatit tarzı hastalıklar yaptırmak daha faydalı hiç korkma
tarafından
Ya Allah razı olsun uzun uzun yazmışsın bir nebze içim rahatladı ama inan okurken ellerim yüreğim titredi. Bir anlık da olsa 6. Ayda gitmemeyi düşündüm asiya :( Rabbim korusun evlatlarımızı Allahım ya daha neler duyup okuyacağız yaa
(4,693 puan) tarafından
Yaptır kuzum valla evet bir ateş falan iki gün en fazla çekiyorsun ama düşün bir su çiçeği falan olsa 2-3 hafta çekeceksin en azından asi falan yaptırınca kadar ağır olmuyorlar
tarafından
Çok sağol kuzumm
0 oy
(45,023 puan) tarafından
İlk kez duyuyrum yaptirdikta yani 
0 oy
(7,620 puan) tarafından
 Asi değişti mi hep vurulan aşı deyilmi bu yigenlerim var  hepside vuruldu kimsede otizm yada felç olmadı  yoksa farklı aşımı oldu     etrafında vurulan bebeği olan bir yakının yokmu  inanma böyle sacma şeylere ya 
0 oy
tarafından
Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmem asla. Kızımın tüm aşılarını yaptırdım. 2 yaş aşısı kaldı yaşına girince onu da yaptircam
0 oy
(7,438 puan) tarafından
Eğer aşılar otizm yapıyor olsaydı sende bende ve dünyada asi yaptıranların hepsi otizm dik.henuz neyden kaynaklanfigi kanıtlanmamış bir hastalık eğer birşeyden kaynaklanıyor olsaydı ispatlanirdi tek bilinen genetik yapıya sahip ve çocuk büyüdükçe çevresel etmenlerin bu hastalığı ortaya çıkardığıdir çevresel etmenin içine asi girmiyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 154 göst.
31 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Masal2603 (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 298 göst.
18 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Masal2603 (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 184 göst.
0 oy
11 cevap 298 göst.

Kategoriler

1,456,062 soru

23,892,484 cevap

321,875 kullanıcı

...