0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
ASHAB-I KEHF - Ashab-ı Kehf; “mağara halkı”, “mağara sahipleri” demektir, ülkemizde “yedi uyurlar” olarak bilinmektedir. Putperest bir kavmin içinde Allah’ın varlığına ve birliğine inanan birkaç genç, inançlarını açıkça dile getirerek putperestliğe karşı çıkmış, kavimlerinin ve zalim hükümdarlarının şerrinden uzaklaşmak için bir mağaraya sığınmışlardır. Cenab-ı Hak onları, düşmanlarından korumak, öldükten sonra dirilmeye ibret ve işaret kılmak için bulundukları mağarada ilahî rahmet eseri olarak yanlarındaki köpekleriyle birlikte uzun bir süre uyutmuştur. Onlar 309 yıl kaldıkları mağaradaki uykularından uyandıklarında sadece birkaç saat uyuduklarını zannederek içlerinden birisini alışveriş için kasabaya gönderdiklerinde, bu kişinin kullandığı birkaç asır öncesine ait para sayesinde mesele anlaşılmıştır. Kehf sûresinin 18/9-26. ayetlerinde; bu kimselerin genç olduklarından, köpeklerinin de yanlarında bulunduğundan, belli bir süre sonra uyandıklarında içlerinden birini yiyecek almaya gönderdiklerinden bahsedilmekte, ancak; mağaradakilerin kaç kişi oldukları, ne zaman ve nerede yaşadıkları gibi bilgilere yer verilmemektedir.

5 Cevaplar

0 oy
(579 puan) tarafından
Çok gittim bekarken canım memleketim özledim kiz mersinimi valla ya 
(3,757 puan) tarafından
Abooo kız bide üç tane daha ccgn mu var
Ben şok:) maşallah suhanallah iyi cesaret ciden anlı öpülesi kadınsın helal olsun
(579 puan) tarafından
Evet canım 3 kızım var ben kendim tek çocuğum o yüzden 4 tane istemiştim sonuncusunu rabbim ikiz verince 5 olcaklar Allah yardımcım olsun inşallah
(3,757 puan) tarafından
Amin amin inşallah cancağızim ❤️
Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah ❤️ yavrularına sağlıklı sıhhatli mutlu huzurlu başarılı Kur'an imanli ilimli vatana millete hayırlı bir evlat olmayı nasip etsin inşallah
(579 puan) tarafından
Aminnn inşallah canım güzel dileklerin için aynısı senin evlatlarin içinde geçerli canım
(3,757 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim Allah razı olsun ♥️
-Reklam-
0 oy
(7,617 puan) tarafından
Valla canım Mersin Tarsus'ta yediuyanlar marasi gittim  gördüm yattığı yerlerde izleri vardı doğrumu acaba bilemiyorum 
(579 puan) tarafından
Kız gidersen benden selam söyle valla bu sene ben gidemicem gibi ikiz hamileyim yaza denk geliyor bide :(
(7,617 puan) tarafından
Kime soyliyim kız
(579 puan) tarafından
Mersin'e kız :))
(7,617 puan) tarafından
Olur derim
(579 puan) tarafından
Saol kuzum
0 oy
(1,805 puan) tarafından
Tekrar okumama vesile oldun teşekkür ederim ❤❤❤❤
(3,757 puan) tarafından
Rica ederim cancağızım ❤️
0 oy
tarafından
Annem hep anlatırdı bunu bana bide çoban varmış yanlarında sanırım 
(3,757 puan) tarafından
Doğrudur cnm dnledm fln ama onu blmiorm
0 oy
(6,680 puan) tarafından

Azerbaycanda diymi o magara?cunki burda da bir yer var ASHAB-I KEHF deniliyor

(3,757 puan) tarafından
Bilmiyorum kuzum nerede olduğunu araştırmadm
(579 puan) tarafından
Mersin'in Tarsus ilçesinde mehincik

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 452 göst.
17 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 720 göst.
3 Aralık 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,294 soru

24,056,297 cevap

329,924 kullanıcı

...