0 oy
684 göst.
Diğer kategorisinde (350 puan) tarafından
Kiramız biraz gecikmişti Esim işsizdi diğer postlarımda da yazmıştım eşim cumaya kadar müsade istedi ödiyvem bu ayı kapatıcam demişti bugün aramış ev sahibi yarın vereceksin vermessen sened yapıcam gününde ödemediğin zaman avukat vs.  Biseyler demiş nasıl oluyor acaba bilgisi olan varmı bi'şey yaparmı

7 Cevaplar

0 oy
tarafından

Kıra için senet yapıldığını duymadim canım. Mutlaka bilgisi olan birine danışın direk senede imza atmayın. HELE BOŞ SENEDE , aman diyeyimm

(350 puan) tarafından
Yok canım Esim öyle şey yapmazda benim bilgim olmadigindan bu konularda ondan dedim
-Reklam-
0 oy
(1,585 puan) tarafından
Böle zamanlarda destek olacaklarına sened derdindeler ya Allah böle insanlara merhamet versin 
(350 puan) tarafından
Sorma tatlım soröa birde halimizi biliyorlar ama insanoğlu allah kalplerine göre versin diyorum ben sadece
(1,585 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun cnm nediyeyim
(350 puan) tarafından
Sağol amin canım cümlemizin
0 oy
(12,959 puan) tarafından
Senet yapacaksa ki ilk defa duydum eşinin imzası gerekmiyor mu 
(350 puan) tarafından
İşte sened imzalatırım demiş eşime günü geçemeden ödersin demiş bundan sonra ödemessen birsey oluyormuş bilmiyorum tam canım
(12,959 puan) tarafından
Kontrat yapıldı mı yapılmadıysa hiç bişey yapamaz eşin kabul etmesin zor zamanlardan geçiyoruz Allah Vicdan merhamet versin
(350 puan) tarafından
Yapılmadı canım kendisi zaten vergi ödemekten kaçıyor
(12,959 puan) tarafından
Hiç bişi yapamaz I zaman
0 oy
(1,345 puan) tarafından
Hiçbirşey yapamaz evini tutarken aranızda kira kontratı yaptınız mı noter onaylı eğer yapılmadıysa öyle birşey yapamaz çünkü devlete kiracısı olduğu için vergi ödemek zorunda kalacaktı bu yuzden sımdi gidip dese kendi suçlu çıkar devletten vergi sakladığı için yani o.sizi korkutmak için yapmış hiçbirşey de olmaz sakın birşeye imza atmayın sakın 
(1,345 puan) tarafından
Aynen öyle canım siz onun gözünü korkutun bir güzel bundan sonra da evini kim tutarsa seni sikayet ederiz vergi ödersin deyin izin vermeyin ne vicdandıslar var ya allah kimseyi kiracı etmesin
(350 puan) tarafından
Amin canım benim amin bir göz oda olsun benim olsun diye hergün dua ediyorum yüce rabbime allah  kimseyi vicdansızların eline düşürmesin
(1,345 puan) tarafından
Amin insallah valla bizim kiracimiz bu ay kirayı gününde ödemedi arayip sormadik bile neden odemedin diye bekledik kendi aradı bir sorunumuz var geç ödemek zorunda kaldım dedi eşim dedi kardeşim olsun sıkıntı yok müsait olduğunda durumun atarsın dedi ne var sanki öldük mü
(350 puan) tarafından
Sorma işte bizim ev sahibi tam bir paragöz elinden gelse bütün ayın kirasını hemen alma durumunda ne diyeyim allah gönüllerine göre versin. sizin gibi insanlarda iyiyki var
(1,345 puan) tarafından
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım kiracılık zor biz kendi evimizi aldık şükür ama bir kez görmedim eşim askeri personel  biz de başkasının kiracisiyiz yani yıllardır uğraştık bir ev aldık ama hâlâ kiralardayız meslekten dolayı..
0 oy
(980 puan) tarafından
Ben ve eşim Emlak işi yapıyoruz cnm. Bizim burada kira sözleşmesi yapılırken en başta senet yapılır ve senete kira olarak belirtilir ve aylık bedel yazılır. Onun haricinde hiç oturan kiracıya senet yapmadık. Yeni kiracılara yapıyoruz daha çok. Bu arada baştan senet istemediyse zorla da senet imzalatamaz. Yani seneti imzalamayın bu arada kaç yıllık kiracısınız
(980 puan) tarafından
Ve mutlaka her kira ödemesinde artık ödediğinize dair belge alın o belgeyi vermem derse kirayı da vermeyeceğinizi söyleyin
(350 puan) tarafından
Yarın eşime sorup konuşmam lazım o zaman canım oda canını sıkmasın hem demi rahatlatsam
(980 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Rahat olun canım da önemli olan sözleşmede kiranın nasıl ödeneceği yerinde ne yazıyor. Bir de ben eşime bu konuyla ilgili benim bilmediğim yapılması gereken başka bir şey var mı diye sorarım ayrıca olur ya benim atladığım birşey vardır. Akıl akıldan üstündür derler bilirsin
(350 puan) tarafından
Ben yarın eşime hepsini sorar öğrenirim kurban olduğumunda içi rahatlasın hem.  Çok saol canım benim allançh senden razı olsun inşallah
(980 puan) tarafından
Amin canım inşallah. Ne demek . Bildiğim bir konuydu sonuçta ve yardımcı olduysam ne mutlu. Ne zaman istersen aklına takılan bir şey olursa eğer özelden de  sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
0 oy
(17,070 puan) tarafından
Sakin senet falan yapmayın. Gerekirse gitsin dava açsın. Siz adama insan gibi söyleyin , en kısa zamanda ödeyeceğiz , mahkemeye versen senelerce boşuna uğraşirsın , karşilıkli anlayış gösterelim deyin. 
(350 puan) tarafından
Eşim nazikçe anlattı konuştu cuma diye ama maalesef benimde taksitim var diyor imzalamıcaz tabiki hiç birşey yapamaz  elimahkum beklemeye
0 oy
tarafından
Canım bizde ev sahibiyiz ve evimizi kiraya verdik eşim senet yaptı yapılıyor yani . Diğer iş yeri vs de senetle verdi hep kiraya olabilir.  

Tabi istemeyen çıkıp gidiyor yani suda var herkese güven olmaz bazıları senedi satıyor imzalı sonuçta baya borç vs oluyor

Biz senet yaptık çünkü birkaç kere yedi sekiz ay oturup kira vermeden kaçanlar olduğu için
(350 puan) tarafından
Bizim burası küçük yer ve eşimin uzaktan akrabası ve durumumuzu biliyor halbuki zora sokuyor bizi ama ne olursa olsun imzalamıcaz
tarafından
Hmm anladım canım imzalamayı o zaman

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 166 göst.
+1 oy
7 cevap 247 göst.
26 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Mrvgul (4,561 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,408 puan) tarafından soruldu
+3 oy