0 oy
215 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından

AHİRET İÇİN NE HAZIRLADIK?

- Yüce Allah’ın verdiği nimetleri gereğince değerlendirmemek, insanı cehenneme sürükleyen sebeplerden biridir.##Resûl-i Ekrem bu konuda şöyle buyurmuştur: “Kıyamet günü âdemoğlu bir kuzu gibi getirilerek Allah’ın huzurunda durdurulur ve Allah ona şöyle der: ‘Sana dünyada mal, mülk ve hizmetçi verdim. Sana nimet ihsan ettim. Sen ne yaptın?’ O kişi şöyle cevap verir: ‘Biriktirdim, artırdım ve hayattayken olandan daha fazlasını arkamda bıraktım. Beni dünyaya geri gönder, onların hepsini sana getireyim.’ Allah şöyle buyurur: ‘Ahiret için hazırlayıp önden gönderdiklerini bana göster.’ O kişi ikinci kez şöyle der: ‘Biriktirdim, artırdım ve hayattayken olandan daha fazlasını arkamda bıraktım. Beni dünyaya geri gönder, onların hepsini sana getireyim.’ Böylece bu kulun ahireti için hiçbir hayır hazırlamadığı anlaşılır ve cehenneme götürülür.” (Tirmizî, Sıfatü’l-kıyâme, 6).##Nitekim Kur’an’da da servet biriktirip gereğini yapmayanlara bu servetlerle cehennemde azap edileceği bildirilmiştir (Tevbe, 9/35).

Ne hazırlayabiliyorsak eğer okdr iyi iyilik de yarışmak gerekir bence

Günde en az 100defa istiğfar çekmekte fayda var 

Dünyada zaten mala mülke asla değer vermedim vermekte istemiorum Allah da nasip etmesin vermeyi

3 Cevaplar

0 oy
(7,617 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
 Kuranı bize şahit kıl  nemazi dost kıl   sorgu meleği dedinde ne ettin diye   dilimizi Lal yapma Rabbim  
(3,757 puan) tarafından
Okurken ağlamamak için zor ttuorm kendimi amin amin amin inşallah cancağızim inşallah
(7,617 puan) tarafından
Bunu hocam annatmisti Kur'an kursu nda çok etkilenmiştim
(3,757 puan) tarafından
Etkilenmeyecek gibi değil ki:( insan imreniyor:((
(7,617 puan) tarafından
Dimi ahhh lar vahlar biz olabilir miyiz acaba
(3,757 puan) tarafından
Oluruz  inşallah:((
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok güzel miş ben kendimce yapabildiklerimi yapıyorum namazımı kılıyorum Allah'a dua ediyorum   ne kadar yeterli olur bilmiyorum ama Rabbimin yolundan çıkmamak için elimden geleni yapıyorum 
(3,757 puan) tarafından
Olsun cnm çabalamak önemli olan
Peygamber efendimize salavat getir
Günde en az 100defa istiğfar çek
Allah'ın isimlerini bildiklerini aklına geldikçe oku istersen bir sayı belirle okdr çek
Günlük belirlediğin zikir sayısı olsun mesela cnm
0 oy
tarafından
Çok güzel bir yazı cnm Sağolasın 
(3,757 puan) tarafından
Sen sağol cancağızim ❤️

İlgili sorular

+1 oy
29 cevap 888 göst.
9 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Umutherzamanvar (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 298 göst.
6 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,187 soru

24,054,904 cevap

329,856 kullanıcı

...