0 oy
276 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
AYAKKABI SEÇERKEN… - Ayakkabılar vücut sağlığımız için oldukça önemlidir. Vücudumuzu taşıyan ayaklarımıza uygun ayakkabılar seçilmediğinde tırnak batması, su toplaması, topuk dikeni, cilt sıyrıkları, nasır, mantar vb. durumlar ortaya çıkabilmektedir. Özellikle gençler arasında ilgi gören yüksek topuklu ayakkabılar kadar, tabanı düz olanlar da ayak sağlığını tehdit etmekte; yürüme güçlüğü, bacak ve bel ağrılarına sebep olabilmektedir.##Doğru ayakkabıyı seçebilmek için çorap giyilmiş vaziyette ayakkabı her iki ayakta birden denenmeli, giyildiği anda rahatlığı hissedilmeli ve biraz yürünmelidir. Seçilen ayakkabıların doğal malzemeden yapılmış olmalarına da dikkat edilmelidir. Ayakkabılar ayağı sıkmadan kavramalı ve ayağın doğal kavislerini desteklemelidir.##Dar ayakkabıların kan dolaşımını etkileyeceği unutulmamalıdır. Ayakkabının ucu sivri olmamalı ve ayak genişliğiyle uyumlu olmalıdır. Parmak uçları ayakkabı burnuna temas etmemeli ve uç tarafta en az yarım en fazla bir cm. boşluk olmalı, böylece ayağın hava alması sağlanmalıdır.

3 Cevaplar

0 oy
(682 puan) tarafından

Uyarı yapan ne amaçla hani ne güzle kadın bilgi veriyor ben okuyamadığımds ekran alıyorum sonra okuyorum <3

(3,757 puan) tarafından
Bende kim olduğunu merak ettim:)

O yazdığını nrmlde yazablrdi

Teşekkür ederim bu arada yorumun iicn cancağızim ❤️
-Reklam-
0 oy
(163,443 puan) tarafından
Faydali bilgi sagol bacikom
(3,757 puan) tarafından
Rica ederim cancağızım ❤️
0 oy
(14,062 puan) tarafından