Arkadaslar ben cok titizim bbide cok takintiliyim mesela hersey duzenli olcak biri biseyi aaldiysa onu geri yerine koymadiysa sinirm kanepeden biri kalkar kalkmaz hmen ortuyu duzeltirim geri gelir oturur ama gene kalkinca duzeltirm biseyin yeri degistirilmesine sinir olurum heleki hemizlik yapildiktan hmen sosonra evin gene pislenmesine kizarm ttekrardan evi temizlerm veya dokuntu kiriklari alirim simdide mutfakta bi kac bulasik vardi onu yikamisken komple camasir suyla yikadim dolaplari ocagi yeri sildim haliyi kaldirdim balkonda cirptim bu benm cocuklugumdan ggelen bisi tabiki rahatsizim bu durumdan cunku evime gelen gidenede ayni davranyom aldiginiz seyi geri yerine koyun sunu yyapmayin etmeyin diye bu hastalik olabilirmi
Canim cocuklarin oldukca buyudukce bu gecicek . Bende cok takiyordum bizulacak kirlenecek diye ama kucucuk çocuklara laf anlatamiyosun elliyo kiriyo dokuyo belli bi sure sonra alisiyosun duruma .iyi bisey temizlik ama bunu asmakta laxim. Etrafinda bjnu yadirgiycak insan varsa daha cok yaparsin. Yani evi pis yok daginik diycek ve bundan cekinecegin kisi sayisi fazlaysa once onlardan uzaklas ;)
Bebegin olunca kafayi yersin caresine bak
Aynı şey bende de var ya :(((
Buyuk ihtimalle obsesifsin bu seni bir sure sonra cok yorar ablam bunun icin destek almisti
Bende vardi 3 cocukla, ssbah aksama kadar surekli ayakta, gece yatarken ayak tabanim nasil sizlardi:) 4 yil once bir olayin etkisinden dolayi dusup bayildim ondan sonra doktor bir ilac verdi 7 8 ay kullandim ev yansa umrumda olmuyordu. Ilaci biraktiktan sonra ben gittim baska biri geldi yine temizliğimi yapiyorum ama oyle davranmıyorum. Dun kizim haliya cay döktü hic orali olmadim onceden olsaydi sabahina yikamada olurdu sildim indirdim oraya :)
Aynı şey bendede var herşey düzenli planlı yerli yerinde olcak ve asla ***** biyer olmicak sat başı odaları kontrol ederim toplumu diye ewime biri gelse ew dagilcak bozulcak diye kendimi yer bitiririm elimde olan bisey değil bu benimde çok takıntı yapıyorum herkez simetri hastalığı var diyolar
Burda teşhis koymak tabi ki çok yanlış ve haddimiz değil ama obsesif kompülsif bozuluğu olabilir psikiyatriye görünmende fayda var.. çok geçmiş olsun
Ben şahsen senin gibi birine gitmem bu hastalıktan ziyade tek kaldığın için alışmışin hersey yerli yerinde olsun düzenli ve temiz olmak ayrı bir durum ama ben kalkınca benim peşimden düzenleme yapan birinin evine de gitmem veya aldığım bişeyi aldigim gibi yerine koyacam flan duzenleyecekse ben gidince düzenlesin. Arkadaşlarim gelir çocukları halıya flan bişey döker flan arkadsim da bebekelrin peşinden koşturur bu çocuk sonuçta. O gidince bi makina tutarım oyuncakları dağıttıysa toplarım ama bunu arkadsimin yanında yapmam ha halıya kreker falan ezmedilerse hemen makinayi çıkarmam. Bebeğin olunca yaoamayacskin ve Bebek sana eziyet gelecek kurtul bu takintintan
Keske bnde oyle olsam tamm bnde evimi hergun supurge atarim evimi toplarim ama mesala mutfagimi guzel bir temizlemem lazim buzdalabimi bosaltip silmem lazim useniyorum dolaplari laflari herseyi temizlemem lazim tezgahi felan camasir suyu yapiyorum ama dip kise hertere useniyorum bu hamilelikte cok usengec oldum bide 33 haftalik hamileyim cabuk yoruluyorum sizin gibi hevesli olmak isterdim bndede usengeclik var
tabikide hastalik canim. umarim ilerlemedn bi cozum bulursun. senin gibi bi tanidigimiz vardi hic onlara gitmeyi istemezdim. otururduk gelirdi ayagimizin altini girgirlardi koltuk ortusunu duzeltirdi elinde bezle kapi kolarini silerdi bize mikropmusuz gibi bakardi ani bn oyle hissederdim cunku bi neye dokuncak siler duzler bisey dokulse aman diyip kalkar alirdi en ufak bi kirintiyi bile. korkardik tedirgin olurduk aman bisey dokulmesn diye. o yuzden cogu amn evinde hicbirsey yemedn icmedn gelirdik cok kotu bisey ya
Evet hastalık aynısı bende de var o yüzden bugün gece 4 e geliyordu yattığım yine eşimden azar işittim hiç canımın kıymetini bilmiyorum yaptığım yerde ağlayasım geliyor artık.
1,488,422 soru
24,329,902 cevap
345,647 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın