Canım ben kendim nasıl yapıyorum onu anlatayım
Inek sutu alıyorum komşumun çiftliği var taze inek sutu 5 litre alıyorum
Kaynatıyorum kabarıp köpürmeye başladığı zaman altını iyice kısıp kepçeyle savuruyorum 5 dk kadar sorna ocaktan alıp soğumasını bekliyorum
Mayalanmaya hazır oldugunuda serçe parmagimla kontrol ediyorum parmağımı süte batırıp 8 sn bekliyorum elimi çok hafif sıcaklık geliyor o zaman hazır
5 litre sute 5 yemek kaşığı yoğurt yine ev yoğurdu olacak kaseye sütten az alıp ılık hale getiriyorum yoğurdu sonra karıştırıp kapağını kapatıyorum üzerine kalın battaniye örtüyorum 4 saat bekletiyorum
4 saat sonra üzerini açıp dolaba yerlestiriyorum kapağını da açıp bir gece hiç dokunmadan bekletiyorum yoğurdum hazır oluyor
Cam kavanozlara yapıyorum genelde çok güzel oluyor eğer yoksa çelik tencerede olabilir