0 oy
740 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Internetten baktım ama pek göremedim. Dinen kocanin kendi anne babanıza gitmenize karışmaya hakkı var mıdır? Yanı gitmeyeceksin diyebilir mi 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Eğer anne babandan zarar görüyorsan eğer maddi manevi zarar verip aile huzurunu aile birliğini bozuyorsa ana baba ile dahi ilişki kesile bilir evliliğin selameti için diyor hocalar bu tabiki her iki tarafın içinde geçerli ama hiç bir zararı yok sana hayır dua ediyor üstüne bide aile birliğine katkı sağlıyorsa buna karışamaz bu artık nankörlük olur
tarafından
Nankör bu ya. Benim ailem her geldiğinde Allah bin kere razı olsun dolu dolu gelirler. Hiç eli boş gelmezler. Mercimegimden tut annem evime kaşıklık alır torununa hediye alır mama alır.  Ama beyefendi benim aileme gitmeme izin vermiyor buna rağmen. Hiç bir zararları da yok ya. Yerler içerler yorum yapmazlar giderler ya .
tarafından
Eşinin aklını çelen var dediydi dersin
tarafından
Bunu nasıl öğrencem ya
tarafından
Biraz takip et bakalım elbet çıkar kokusu
tarafından
Sinsi mi nedir hiç anlayamıyorum ki tel kayıtlarına da bakıyorum ama gene de yok bulamiyorum
-Reklam-
+2 oy
(781 puan) tarafından
Evet var hatta sana bi hikaye anlatayım peygamber efendimiz zamanında bi adam savaşa gidecekmisti ve giderkende karısına demişki ben gelene kadar sakın annene babana gitmeyeceksin demiş adam gitmiş aradan bi zaman geçmiş kadının babası ölmüş ve kadın sırf eşi öyle dedi diye gitmemiş çok ağlamış üzülmüş ama gitmemiş cenazeye sonra peygamber efendimize gitmiş söylemiş eşim bana böyle dedi babam vefat etti ben gidemedim evlatlık görevimi yerine getiremedim diye peygamber efendimizde kadına demişki sen eşinin sözünü dinlemişsin gitmemissin cenazeye sırf bu yüzden Allah babanın günahlarını affetmiş ve şuan cennette demiş yani herkesin herkez üzerinde hakkı var ama eşin hakki ayrıymış nerde araştırırsan araştır eşinin izni olmadan bi adım atamayız bi iğne bile evden çıkaramayız ama şimdi ki zamanda amann diyoruz Allah bizleri affetsin
(120 puan) tarafından
Kesinlikle doğru canım bu olayı annem sürekli bana anlatır eşinin sözünden cikma izin vermezse bize gelme asla kirilmam ama onun sözünü cignersen seni red ederim der hep.  Eşim de bilir bunu aileme çok değer verir şükür Rabbime
(781 puan) tarafından
Aynı benim annem gibi annemde bana der kocanla çıkın dışarı kocanla girin elin iyisi var kötüsü var sözünden çıkma diye böyle nasihatler çok varda şuan uzun olur yazması
(18,695 puan) tarafından
Işte bende bunu arıyordum you tubeden dinlemistim iki saattir bunu arıyordum.
(4,034 puan) tarafından
Annen anlatıyor diye nasıl kesinlikle doğru oluyor çok garip ataların dini resmen
(120 puan) tarafından
Annem anlatıyor nasihat veriyor dinimizde kocanın hakkı var diye sürekli bunu bana tembihliyor demek istedim. Okumayı biliyorsunuz ama anlama yetiniz yok maalesef bol bol kitap okuyun
0 oy
tarafından
Dinen bilmiyorum ama normalde hakkı yok
tarafından
Bencede hakkı yok
0 oy
tarafından
Eğer haklı bir sebebi varsa evet karışabilir ama sırf keyfi ise aslaaaa
tarafından
Ya kesinlikle haklı bi sebebi yok. Bana dediği ben gitmiyorum o kadar anneme , ben bu evde mutlu değilmişim ondan gidiyormuşum flan
0 oy
tarafından

Karışamaz diye biliyorum.

Google'dan da bak cnm yanlış bilgi vermiş olmiyim
tarafından
Baktım ama göremedim burda bilen varsa diye yazmak istedim
0 oy
(30,242 puan) tarafından

Büyük bir sebebi olmadığı sürece karışma hakkına sahip değil 

tarafından
Dimi bencede ya.
0 oy
(233 puan) tarafından
Vardır hatta bununla ilgili kıssa bile var canım 
(18,695 puan) tarafından
Evet bende o kissayi bulmaya çalışıyorum
tarafından
Bulursan yazar mısın canım
0 oy
(3,000 puan) tarafından
Dinen var canım ne yazık ki.. ama durduk yere diyemez bence anne baba hakkı da büyük.. mesela eşinden habersiz eve birini getirdin yedirdin içirdin adamın gönlü olmadi.. sen hırsız oluyorsun yiyen haram yemiş oluyor çok garip değil mi sorgulamak bize düşmez..
tarafından
Aynen benimde öğrenmek istedğim bu aslında. Durduk yere diyemez
(8,061 puan) tarafından
Hayir yokmuş araştırdım şimdi
0 oy
(12,763 puan) tarafından
Evet var malesef (öyle biliyorum )
0 oy
(8,061 puan) tarafından
Yokmuş can goggledan baktım 
0 oy
tarafından
Kadin erkeğin kaburgasından yaratılmıştır .her ne kadar Kuranda açıkça bahsedilmese de bu böyledir . Bütün insanlığı bir tek nefisten yarattık ayeti bir kaç yerde geçmektedir.  O yüzdendir erkeklerin kadınlara nazaran olan üstünlüğü.  Evet koca istemese gitmek olmaz.  Peygamber efendimiz den hadisi şeriftir,  Allah , kadınların benden başkasına secde etme imkanı olsaydı bu kadınların kocaları olurdu demesinin manası kadının kocasına olan itaatinin önemini vurgulamasidir.  O yüzden Allah tüm müslümanlığa merhamet nasip etsin. . Zalim erkek vardır izin vermez kadın dinlerse cennetin kapıları aralanır Allahın hoşuna gider günahı da kocanın boynunadir cunki eşini üzmüş mutsuz etmiştir kadınların incinmesi Allahın incinmesi demektir.  Oturup konuşmak lazım derin meseleler bunlar 
tarafından
Kafam allak bullak oldu.
(1,894 puan) tarafından
Nasıl yani beni doğuran büyüten annem babamın hakkı daha çok değil mi ? Eş nasil bunun önüne geçebiliyor? Bilmediğimden soruyorum mantığım almiyor
tarafından
Evet eş hepsinden hakli
0 oy
(1,346 puan) tarafından
Canim eşim benim aileme gitmeme hep karşı ama bisi diyemiyor kavga ederim diye dinimizi bilmem ama benim düşüncem anne babadan zarar görmüyorsaniz karı koca olarak karışamaz sonuçta seni dünyaya getirdiler yedirip içirip büyüttüler onların hakkı asla ödenmez ve eş istemiyor diye bizim hakkını dahi ödeyemeyeceğimiz insanların yanına gitmemek yanlış bence 
tarafından
Kesinlikle katılıyorum sana

İlgili sorular

0 oy
63 cevap 1,919 göst.
26 Ekim 2023 Diğer kategorisinde ASENA40 (28,219 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 297 göst.
17 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Esraaa_temell (447 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 594 göst.
24 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Linasirakaya (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 904 göst.
10 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nazendecee (63 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,535 soru

24,156,325 cevap

335,124 kullanıcı

...