0 oy
598 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (943 puan) tarafından
Kızlar şimdi benim 6 aylık bebeğim var. Mesela eşimle birlestigim zaman oğlum uykusundan uyanıyor o şekilde yani daha banyo yapmadan emzirme oluyor mu. Yoksa banyo yapmak mı lazım bunu merak ediyorum.  Ne olur linclemeyin sadece soruyorum.

22 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bilmiyorum cnm post yukarı çıksın
-Reklam-
0 oy
(2,319 puan) tarafından
Banyo yapıp sonra emzirmen daha iyi canım. Eşin 5 dakika oyalasın sen hemen abdestini al. Eğer bebek hiç durmaz diyorsan ellerini ağzını burnunu güzelce yıka sonra emzir. 
0 oy
(1,698 puan) tarafından
Canim benim niye lincleyelim 

Evet cok zorda kalirsan memenin ucunu yika besmele cek emzir kuzum
0 oy
tarafından
Hemen yikansan iyi olur ama bebek çok ağlıyorsa kocan bakamayacak durumdaysa 3 kez memeni yıkayıp emzirebiliyormussun
0 oy
tarafından
Abdestsiz emzirmemeye çalış canım ama o an durmuyorsa ellerini ağzını  yıka girerken gogsunu de elinle sil yani mesh at öyle emzir 
0 oy
(55 puan) tarafından
Canım gusül alman gerek günahı var
(4,893 puan) tarafından
Günahı yok keyfi olmadığı sürece
(55 puan) tarafından
Bnim hoca bir tanidigim var kızıma emzik vermedim o da alistirsan iyi olurdu dedi özel anlarda gusulsuz emzirmek günah olur dedi
(4,893 puan) tarafından
Gusülsüz emzirmek iyi değil evet ama günah demek ayrı bi durum.
(9,610 puan) tarafından
Günah değil canım keyfi olarak vaktin varken abdest almayıp oyalayıp emzirmek başka ama o an gerçekten birakmayacak durumdaysa göğsünü yıkayıp besleme çekip emzirebilir uyuttuktan sonra veya emzirip susturduktan sonra esine verip banyoya gidebilir bi mecburiyet olduğu için günahlık bi boyutu yok
0 oy
tarafından
Bende merak etmiştim hoca olan arkadaşım abdestsiz olmaz dedi
0 oy
(2,866 puan) tarafından
Göğüsünun ucunu yıkayıp emzirebilir sin canım 
0 oy
tarafından
Emzirmenin şartı değil gusüllü olmak. Emzirebilirsin. 
0 oy
tarafından
Eger ki hıc durmuyor sa canim gogusunu yıkayıp bismillah cekıp emzırebılırsın
0 oy
(1,346 puan) tarafından
Canim benim bebegim şuan 7 bucuk aylik artik belli bir zamandan sonra bebeklerin kac dk yada kac saat uyuyacağini biliriz ben 4 aylikkenden beri kac saat uyuyacağıni bilir eşimle ona gore beraber olurum ve hemen banyoya koşarım ama diyelimki uyandi ben yine banyoya giderim eşim çocuğu kucağına almadan yüzüne bakmadan oyuncakla filan oyalamaya çalışır ben 2 dk gusül alır koşar havluyla çocuk emzoririm daha sanırım hiç gusülsüz emzirmedim
(943 puan) tarafından
Bende hiç gusulsuz emzirmeden çok şükür. Bizde öyle hemen uyuyo gidelim diyoruz uyur 1 saat diyoruz uyumuyo
0 oy
(163,551 puan) tarafından
banyo yapamasan bile goguslerini 3 jez yikayip emzir
0 oy
(637 puan) tarafından
Canım birlikte olur olmaz hemen duş alsan iyi olur. Ama o arada bebeğin uyanır ve duş almaya vaktin olmazsa besmele çekip göğüslerini yıka sonra emzir. Bişey olmaz. 
0 oy
(475 puan) tarafından
Abdestsiz emzirmek dogru degil  canm caiz değil diye biliyorum bir soru sorulmuştu o şekilde abdestsiz sakin emzirmeyen denmisti
0 oy
tarafından
Kesinlikle öyle emzirme banyo yap daha sonra ver 
0 oy
(30,259 puan) tarafından

Sen bir hoca bul ona sor burada herkes bir kafadan çalar

0 oy
(13,307 puan) tarafından
Normal namaz abdesti alınır ona da vakit yoksa göğüsleri yıkamak yeterlidir 
0 oy
(2,263 puan) tarafından
Ben bunu Nihat hatipoğlundan dinlemiştim diyordu ki Süt pis olmadığı için bebeği emzirebilirsiniz ama abdest alıp emzirmek daha iyi demişti. Sen baktın bebek durmuyor o zaman göğsünü yıkayıp emzir bir şey olmaz 
0 oy
tarafından
Banyomu yapmadan asla günah ilk çocuğunda bilmiyordum şimdi öğrendim 
0 oy
tarafından
Memeni yıka ve emzir

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 451 göst.
15 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,886 soru

24,175,330 cevap

336,078 kullanıcı

...