0 oy
251 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
ÇOCUKLAR VE DUYGUSAL ŞİDDET - Duygusal şiddet; çocuğun azarlanması, korkutulması, tehdit edilmesi, alay edilmesi gibi psikolojik olarak baskı altına alınmasıdır. Çocuğa yönelik şiddetin belki de en büyük sebeplerinden biri, anne-babanın kendisini çocuğun âdeta sahibi olarak görmesidir. Hâlbuki, çocuk Allah’ın bir emanetidir. Anne-babanın veya eğitimcinin görevi ise o emaneti, bedenen ve ruhen sağlıklı bir şekilde, topluma ve kendisine faydalı bir fert olarak yetiştirmektir. Çocuğun ruhunda derin izler bırakan, onun gelişimini olumsuz etkileyen pek çok şiddet türü vardır. Dolayısıyla ‘Dayak yemeyen bir çocuk şiddete maruz kalmamıştır’ diyemeyiz. “Söylediğimi yapmazsan seni sevmeyeceğim” ya da “Artık senin annen olmayacağım” diyerek çocuğunu tehdit eden annenin belki de onun üzerinde meydana getirdiği olumsuz etkiden haberi bile olmamaktadır. Ancak, bu sözlerin bir çocuk için ne anlama gelebileceğini düşündüğümüzde, böyle bir tutumun yanlışlığı daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

Hepimiz hemen hemen böyle büyüdük bu laflar bize nrml geldi getirldi ama dememeye gayret etmek lazım elden geldiğince

3 Cevaplar

0 oy
(566 puan) tarafından
Çok yararlı bilgiler canım teşekkürler :) 
(3,757 puan) tarafından
Rica ederim cancağızım ❤️
-Reklam-
0 oy
(9,647 puan) tarafından
Çocuğu tehdit etmekte bir şiddetir. Okumuştum bu yazıyı teşekkürler
(3,757 puan) tarafından
Rica ederim cancağızım
0 oy
(54,185 puan) tarafından
ne guzel post cok yapiyorum ben ya küsüyorum barismak icin geliyo ☺️ yapmam artik
(54,185 puan) tarafından
ikinizede gecmis olsun Allah sifa versin inşallah
(3,757 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim Allah razı olsun rabbim tüm hastalarımıza şifa versin inşallah
(3,757 puan) tarafından
Bu arada teşekkür ederim halimi hatrimi sorduğun için :)❤️

Sen nslsn
(54,185 puan) tarafından
iyiyim bende cok şükür ☺️
(3,757 puan) tarafından
Sevindim:) daim olsun inşallah

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 317 göst.
+1 oy
22 cevap 895 göst.