0 oy
3,464 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Hanimlar ben yurt disinda yasiyorum ve sevgilim Türkiyede yasiyor. Biz daha sözlü ve ya nisanli degiliz ama ciddiyiz ve evlenmeyi düsünüyoruz. Ama benim kafamda takilan bazi konular var. Sevgilimin ailesinin findik tarlalari var, ve kendileri köyde yasiyor zaten.  Sevgilimin annesiyle bazen telefonda konusuyoruz, kadin bana (yanlis anlamayin kadin diyorum cünkü isim vermek istemiyorum) diyor ki, ben oglu ile evlenince onlara tarlada calismaya yardima gidermiymisim diye soru sordu, bende pek orali olmadim cünkü ben öyle bahce islerini sevmiyorum, böcek vs.. fobim var hatta evimde de camimda sineklik dolu, evde bir böcek görsem deliriyorum ve kadin bana tarla diyor. Oglu da telefonda arkadan gülüyor ,, anne benim esim hizmetci degil" diyecegi yerde. 

Neyse konu bi sekilde kapandi devam konusulmadi. Bir kac gün sonra tekrar telefonda annesini verdi bana ve yine kadin dedi, köydekiler soruyormus,, gelinin sana ayak uydurabilir mi" diye o da evet uydurur neden uydurmasin demis ve bunu bana söylüyor. Bende diyemedim ,, ben kimseye ayak uydurmak zorunda degilim" diye cünkü kirmak istemedim. Iste tekrar köydekiler soruyormus benim elimden ne zaman cay iceceklermis diye.. ya Allah askina ben neden hizmet edeyim köydekilere? Hayir yani benim canim yok mu? Benim evimin temizligi yok mu? Ben calismiyormuyum? Neyse yine bir sey demedim kalpleri kirilmasin diye sustum ve kapattik telefonu. 

Neyse bir kac gün tekrar zaman gecti yine konustuk telefonda bu sefer de diyor ki,, ben seni kizim gözüyle görüyorum, gelin gözüyle bakmiyorum sana, benim senden tek isteyim, bir yere gidelim dersem, gel benimle, önüme bi tabak yemek koy, aradabir tarlaya gel bahcede yardimet, birseyler ekelim bicelim baska birsey istemiyorum"  dedi. Yemek koymaya eyvallah, eli ayagi tutmaz temizlik konusunda yardimci olmami ister aradabir ona da eyvallah ama tabiki bu aliskanlik durumuna gelmedigi sürece!  ama ben onun her istedigi yere gitmek zorundamiyim? Tarla ve bahce, ekme bicme isini sevmedigim halde yapmak zorundamiyim? 

Bi de bana bunlari daha evlenmeden söylüyor acaba evlenince neler olacak?

Yanlis anlamayin ben kötü bir insan degilim, aksine yardimsever bir insanim ama elimden geldigi is vardir seve seve yaparim icimden gelirse ve elimden gelmeyecek isler vardir, zorla yaptirilirsa inadim tutar kalp kirarim.

Yani ben sahsen birgün kaynana olursam gelinime asla is yaptirmam, neden yaptirayim ki? O da bi ananin evladi ve benim oglumla bana hizmet etmek icin evlenmiyor, mutlu olsunlar diye evleniyor. Bence her insanin evi ayridir ve her insan kendi evine ve isine kendisi bakmalidir (elden ayaktan kopmadigi sürece) 

Yani biz kadinlar neden hizmetciymisiz ve baskalarina yardim etmek zorundaymisiz gibi davraniyorlar ? Biz insan degilmiyiz?  

Bir isi ya seve seve yaparsin ya sevmiyerek. Bu kadin simdiden telefonda böyle demeye basladiysa, evlendigimde neler der diye gercekten evlenmekten korkar oldum. 

Sevgilime bu konuyu actim ama orali olmadi  ve hatta ,,eline mi yapisir cok kibarsin" dedi. Yani agizini acip " benim esim olacak insan hic bir seye elini süremez icinden gelmedigi sürece" diyemedi. Bu da beni cok düsündürdü. 

Ya seven insan benim bildigim sevdigine kiyamaz? Benim annem esime is yaptirmak istese ben esimi göndermem ki, gitsin birini bulsun ve ya parasini veririm birini gönderirim ama esimi yormam ki, sonucta esim de benimle annemin islerini halletmesi icin gelmedi bu dünyaya.

Bi benim sahsi Fikrim. Siz ne düsünüyorsunuz? 

Yanlis anlamayin ben yardima ihtiyaci olan birini görürsem eger icimden gelirse zaten yardim ederim ama biri benden bunu beklerse ve söylerse o zaman icimden gelmiyor iste istemiyorum.  Ve sevmedigim bir isi yapmak zaten bana göre degil. 

Cok kafami yoruyorum bu duruma ve gercekten artik her telefonda konustugumuzda kadin tarla, ayak uydurmak ve iş diyip duruyor. 

Ben kimseye ayak uydurmak zorunda degilim. Beni degistirmeye calisiyorlar gibi hissediyorum cünkü ben bu degilim. Beni annemin evinden nasil aliyorlarsa, öyle alsinlar, yani beni ben oldugum icin kabullensinler istiyorum, köle gibi kullanmak icin degil.

Artik cidden beni evlilikten sogutuyor bu konusmalar, yani ayrilmayi bile düsünüyorum sizce ne yapmaliyim?

50 Cevaplar

0 oy
(2,961 puan) tarafından
Koşarak uzaklaş belli sevgilin anasina monte olmus erkeklerden bide guluyo diyosun ayril bundan sana koca olmaz daha ortada soz yok nisan yok bunlar seni gerdekten cikarir tarlaya sokar 

Bak arkadasim kendi dengine kulturune uygun birini bul 
-Reklam-
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Benim anlamadığım nokta evlenince sen Türkiye ye mi gelecen eğer öyleyse yol yakınken vazgeç yaşadığın ülke hangisi bilmiyorum ama oranın şartlarıyla buranın şartları bir değil seni zorlar ve istemediğin bişey varsa baştan belirt yoksa ilerde sorun olur 
0 oy
(236 puan) tarafından
Çok uzun yazmisnz atlayarak okudum.. ama öncelikle tarlaya bahçeye gitmek hizmetçilik deildir bunu söylemek isterim çünkü bende köyde büyüdüm..ayrıca evlenip gitsen oraya herkes bı işle meşgulken oturmayı planliyorsin evlilikten beklemtin çok başka ayrıca sen eşinin aile ortamını bilerek onunla bir yola cikmissan bazı şeyleri göze almalısınız.. hem kadın arada demis benim fikrim bunlar
0 oy
tarafından
Valla canım çok haklısın aklın varsa daha yolun basindasin ayrıl adam şimdiden takmıyor anasını susturmuyor evlenince düşünemiyorum
0 oy
(163,356 puan) tarafından
sen yol yakinken ayril sizin dunyalatbcok farkli
0 oy
tarafından
Kadın senin yapacağını yapıyor. Ben köy ortamınıza ayak uydurmam bende böyle bir kültür farkı var konuşmasını sen yapacağın yerde o altyapısini yapıyor. Oda haklı sende. Kültür farkı var gelirsen bizde böyle diyor, sende gelirsem bende böyle diyeceksin ve tabiki geline ayak uydurulcak. Evliliğimde böyle şeylere çok dikkat ederek eşimle evlilik görüşmesi yaptım beklentilerimi söyledim ben böyleyim yapım kültürüm böyle dedim bana ayak uyduruluyor. Sakın hoşlanmadığın şeyler hakkında taviz verme. Sen gelinsin unutma. Gelin bu konularda her zaman önde olmalı kayınvalide değil bu işin raconu böyledir. 
0 oy
(7,094 puan) tarafından
Acik acik konuscaksin baska yolu yok balik bastan kokar 

Ayrica aklin varsa ayri git anladigim.kadariyla kayin validen seni bir alamaya calisiyo 
0 oy
(964 puan) tarafından
Bence açık açık sana beklentilerini söylemişler.egwr bunları yapabilecek ruhu kendinde görüyorsan sorun yok mesela bende köyde büyüdüm ama tarlalar yoktu ahir vardı ona da annemler olmadığı zamanlar giderdim evlenince de asla öyle hayat istemem  yok yorucu sviyorlar bu yaşantıyı kabul et ama etmezdim ki ne güzel açık açık şimdiden dile getirmişler gizlememisler.esim normalde öğretmen bende ama atanamayan bir ogretmenim şimdi evimdeym kendi yasantimdaydim kaynanmlarda aynı mahallwde haftada 1 2 giderim kafam rahat.iyi düşün sana uygun değilse bence ilerde hayal kırıklığı yaşamamak adına simdden bitirmen daha uygun çünkü sevgilinin de görüşü kaynananini onaylar nitelikte.
0 oy
tarafından
Yarısına kadar okudum bence daha sonra daha fazla sorunlar çıkacak ayak uydurmak evet eşinin ailesine uymak zorundasin bana kalırsa tabiki boyundurluk altına girmek saçma ama aranizda sanırım baya fark olack esin olacak kişiyle ne kadar iyi anlaşırsan anlaş aile faktörü çok çok önemli 
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Haklisin bence ben de tarla sevmem.  Hatta gorucu gelmisti tarlalari varmis bana dediler ki yardim eder misin vs ben de etmem dedim. Sevmedigim bir seyi neden yapayim ki? Sevgilinle ciddi bir sekilde konus simdiden seni yonlendirmeye calisiyorlar. İlerde tepene cikarlar
0 oy
(256 puan) tarafından
Seninn sevgilin annesinin ağzina bakiyo belliki annesi ne derse 0 ben olsam evlenmem yinede sen bilirsin
0 oy
tarafından
Yarısına kadar okudum tek tavsiyem asla evlenme anne problemli evlendikten sonra bunun 5 katını düşün bak şimdi tahammül edemiyorsun bu laflara sonra dahada üzülürsün
0 oy
(14,194 puan) tarafından
Senden tek isteğim demiş ama bir sürü şey istemiş :D ben senin ayak uyduramayacagini zorlanacagini düşünüyorum ben çok merkezi bir yerde yaşarken gelin olarak köy gibi bir yere geldim yine aynı şehir ama daha farklı kaldı ki burda bağ bahçe falan filan da yok herkes kendi aleminde ama 2 sene oldu anca alıştım evliliğe alışmak zaten zor bi de böyle kültür farkıyla ugrasamazsın ya ciddi bir şekilde sevgilinle konuş olmayacağından bahset ya da ayrıl madem koy işlerine yardım edecek birisi olmalı gelinleri o zaman ona göre birinı gelin almalılar. Daha orta da hiç bir şey yokken alttan alttan yer yapıyor iş yaptırmak için ben senin yerinde olsam eğer esin onemsemiyorsa bu konuyu ben konuşurum annesiyle kesin bir dille uyarırım
0 oy
(3,834 puan) tarafından
valla yanlis anlama da bu gibi seylere sicak bakmiyorsan evlenince esinden bu konuda destek gorecegini sanmam. evlilik dusunuyorsan daha dikkatli davran .
0 oy
(874 puan) tarafından
Ya evli değilsin çocuğun yok burayı nerden buldun ben onu merak ediyorum okumadım gerçi yazını çok uzun
0 oy
(5,134 puan) tarafından
Yol yakınken ayrıl kadın baştan söylemiş kadın sen ayak uyduramassın sonra sana söyledik olur hem anlattığın kadarıyla erkek arkadaşında annesini gibi düşüyor
0 oy
(671 puan) tarafından
Kırmak istemeyen kırılır ya evlenme yada şart koş sevgilin yurt dışında gelsin orda yaşayın 
0 oy
(667 puan) tarafından
Benim görümcem gece oturur gündüz de akşsma kadar uyur bi iş yapmazdı 18de kaçtı ordulu birine tarlaları var samsunda yaşıyo ama yazın gidip tarla ekiyo sabah 5te kalkıyo başta zorlanıyo ama sonra sefasını sürüyo fındığı cevizi eksik olmuyo satıp parasını alıyo ki allah daha çok versin yapmam etmem deme seviyorsan gerçekten yaparsın bem eşim için ailesiyle 7 sene birlik oturdum asker yolu bekledim birşeylerin iyi olması için fedakarlık yapmak yerekiyo bazen ama sen bu düşüncedeysen evlenme anlaşamasın canım
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Bence sen herifi al yurt dışında oturun en güzeli bu sen sağ onlar selamet 
0 oy
(5,213 puan) tarafından
benden sana tavsiye ayrıl gitsin şimdi seni savunmayan desteklemeyen evlenince herkese de ezdirir amele gibi çalıştırırlar.yani ne alaka ozaman köyden birini alsınlar şimdiki kızların şehirdekilerin hangisi köy işi yapıyo diye sorsaydın o çocuğa. görünen köy klavuz iatemez canım evlendiğine pişman olursun

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 1,013 göst.
0 oy
13 cevap 887 göst.
2 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,332 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,714 göst.
13 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Adasun (129 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,560 soru

24,073,968 cevap

330,822 kullanıcı

...