0 oy
494 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (826 puan) tarafından
Kızlar bebeğim çok ses çıkarmıyo nörolojiyede götürdük sesli gülüyomu dedi evet gülüyo. Seslide gülüyo konuşuyoda memememe der ememe de der yani böyıe bağırlr falan yüksekten ama  öylede çok deöil. Ablamın kızı hiç durmaz 6 7 aylığından hep konuçur sesler çlkarır bizimki fosss . Acaba neden böyle olsun.  Saçlarım beyazladl 25 yaşında(((10.5 aylık bebeğim

9 Cevaplar

+1 oy
(4,724 puan) tarafından
Her bebeğin gelişimi fark lı dır
(826 puan) tarafından
Konuşkan değildir belki
-Reklam-
0 oy
tarafından
10 aylik cocuktan ne bekliyosunuz ben anlamiyorum bide niye baskasiyla kiyasliyosun ki cok yanlis yaptigin 
(6,075 puan) tarafından
Arkadaş akli kıyaslamayı büyüünce de yaparsınız onun çocuğu becerikli onun çocuğu konuşkan onun çocuğu çalışkan diye ve dışlanmış hisseder kendini niye başkasına göre çocuğunuzu yönlendiriyorsunuz 5 kardeş bile aynı deildir. Başkasına imrenmek yerine bebeğinizle iletime geçin kitap okuyun konusun oyun oynayın
tarafından
Kankam cevap vermisss :)

La esooo havandasin yinee vuhuuuu :)
(826 puan) tarafından
Yapmasaydım eğer dediklerinizi o zaman sorun ütmezdim yapıyorum konuşurum hep. Beni tedirgim eden bişeyi sormak benim doğal hakkım.  Ben zaten doktora sordum bişeyi yok ama bilmek istiyorum varmı böyıesi olan hiç ses çıkarmayıp sonra konuşan anlata bildinmi size derdimi??   Ben oğlumun herşeyine dikkat ediyorum bununda üzerine düşerim  buda beni tedirgin ettu sordum bilmiyosanız cevap yazmayın  nede eleştirmeyin.
(6,075 puan) tarafından
Ne soruna ne nede başka bireyine yorum yaptım. Ben kıyaslamana yorum yaptım hayır kıyaslamadım siz yanlış anladiniz deseydin başka şekilde yorum alırdın kıyasladım dediğin için eleştirdim ki haklıyım da. Annesine çekmiştir babasına çekmiştir halasına amcasına çekmiştir yada konuşmak istemiyordur çocuğunu en iyi annesi tanır. Şimdi yada ileri de çocuğum tembel çocuğum olumsuz çocuğum söyle böyle dersen onun psikolojisini etkilersin içine kapanır daha kötü olur. Çocuğuna sen yön vereceksin sen ilgileneceksin her çocuk özelledir özellikle annesine özeldir. Benim çocuğum da böyle deyip kabullenmek zorundasın. BAŞKASIYLA KIYASLAMA COCUGUNU
(826 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim.
0 oy
tarafından

Her çocuk bir olmaz başka çocuk erken bazıları geç konuşur bence kıyaslama yapma bi anne olarak tabikide endişe etmen gayet doğal ama yaşına kadar bekle benimki 5 buçuk yaşında halen tam anlatamıyor heryere götürdük onu doktor geç konuşacak dedi 

(826 puan) tarafından
Benim oğlumun gelişimi çok farklı oldu hala oturmuyo yürümüyo emeklemede yok ayakta dengesimi sağlamıyor bende endişeleniyorum ilk bebek olduğu için tamamen farklı şeyler yaşıyorum. Doktora götürdük sorun yok ama burda belki öyle olan vardır diye sordum
tarafından
Anlıyorum canım seni ama dediğim gibi hepsi bir olmaz doktorda demiş zaten bence panik yapma
(826 puan) tarafından
İnşAllah.
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi kendine özeldir. Kimi erken konuşur kimi geç yürür. Sorun da çıkmamış bilinçli şekilde davranıp doktora bile götürmüşsünüz canım. Kendine niye zehir ediyorsun hayatı bebeğinle ilgilen ne güzel.
(826 puan) tarafından
Evet sorun yok dedi ama içimede kurt düşüyo acemilik
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Gerçekten bunun için doktora mı götürdün. Benim çocugumda bagırmıyo normal davranıyo çığlık çığlığa bağırmak zorunda mı illa yüksek sesle bişey demek zorunda mı. Her bebek farklıdır senin istediğin gibi olmadı diye çocukta sorun var anlamına gelmez 
(826 puan) tarafından
Hayır canım bunu  için değil benim oğlumun gelişimi çok farklı çok zayıf oturmuyo şun desteksiz yani yürüymüyo dengesini tutamıyo kasları çok zayıf. Kendiside bazı sorunlarl var o yüzden hep götürürüm doktora.
(25,181 puan) tarafından
Hee o zaman tamam cnm yok ben sırf bunun için panik yaptın sandım da
(826 puan) tarafından
Yani ben doktora götürdüğümde her sorunu söylerim her şübhe ettiğim şeyleri hepsini sorarım. Herşeyinide dikkat ediyorum buda tedirgin etti beni belki birinizin çoçuğuda öyıe olmiş sonra düzelmiş diye sordum.
0 oy
(45 puan) tarafından
Benim kızım 2 yaşından snra konuşmaya basladi 2 yaşına kadar baba dede derdi 1yasina kadar hep Enfeksiyon geçirdi tek kelimesi bile yoktu ama ne desek anlardı sıkma canını her çocuğun gelişimi farklıdır. 
(826 puan) tarafından
Teşekkür ederim  içim rahatladı. Yani çok sesiz olması beni tedirgin ediyo bazılarınıda rahatsız ediyo kendi çoçuğum tabiikide rahatsı olucam her konuda. Belki bişeyi erken fark edip erken doktora götürmem hayatını kurtarır
0 oy
(439 puan) tarafından
Canim her şeyi ona anlat haydi ev süpürgelik haydi yemek yapalım simdi böyle simdi soyle diye her yaptığını ona anlat oda kapar kelime korkma her bebek ayni değil 
(826 puan) tarafından
Konuşuyorum herşeyi söylerim. Anlıyoda bazı şeyleri. Ama tedirgin ediyo beni. Çok sakin olmasl. Teşekkür ederim
(439 puan) tarafından
Sakin cocuk iyidir bir bakmışsın ilerde hic susmaz zamani degil kıyaslama kimseyle bebegini kendini her kez farklıdır kuzum
(826 puan) tarafından
Ben bişeylere geç  kalmaktan korkuyorum. Burdada bu kadar tecrübe var o yüzdün sordum varmı bilen başına gelen bemim etrafımda yok çünkü.  Hem benim oğlumun gelişimi çok farklı. Vaktinde üzerine düşmedim diye hala oturmuyp kafası büyüdü oğıumun o yüzden artıj herşeyine dikkat edip öğrenmek istiyorum
0 oy
tarafından
Birazcık bebegide kendinide rahat bıraksan canm her bebek gelişimi bir değil doktora goturmuşssun bı sikntisi cikmamis üstüne düşmediğin zaman olur bisiler bazen
(826 puan) tarafından
Teşekker ederim.
0 oy
(377 puan) tarafından
Tatlım daha küçük yeni yeni yeni başlar tabi her çocukta aynı değil kardesimin çocuğu 2 buçuk yaşında daha yeni yeni iki kelime kuruyor
(826 puan) tarafından
Ben konuşsun demiyorumlki sadece ses çıkarıyo buda beni tedirgin ediyo herkesde soruyo konuşmuyomu hiç sea çıkar ıyomu diye. Yengemde sordu sabah hiç sesini duymadım hep ağlıyor diye bende artık korkmaya başladım
(377 puan) tarafından
Çok endişeleniyosan doktora götür için rahat eder
(826 puan) tarafından
Götürdüm zaten. Oda sesli gülüyomu dedi bende evet dedim. Benim sor ak istediğim şey şu varmı aranızda böyle olup sonra kpnuşan olması o yüzden sordum ama yanlış anlaşıldım sorumla ilgili  değilde beni eleştirdiler.
(377 puan) tarafından
Ay canım hiç takılma burdakilerin bazıları linçlemeye geliler sıkıntı yapma benim kızımda hiç sesini cikarmiyodu düşün aglama sesi bile yoktu nerdeyse 1 yaşından sonra cokta güzel başladı kelime kurmaya icin ferah tut
(826 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. İçim rahatladl vAlla. İlk çoçuk işte insan korkuyo herşeyden.
(377 puan) tarafından
Korkma canım anlıyorum seni rica ederim ♥️

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 743 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Mryss (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 256 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde duygu5524 (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 297 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 395 göst.
21 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selcan123 (293 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,413 soru

24,168,942 cevap

335,767 kullanıcı

...