0 oy
952 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (33 puan) tarafından
Kızlar ben 19 yaşındayım. İşitme engelliyim. Yavaşca iki insan arasında konuşulan sohbeti duyamıyorum. Ben yüksekden bağırarak konuşulan sesi duya biliyorum. Ama şimdi şuan işitme cihazı kullanıyorum ve onun sayesinde her şeyi duya biliyorum anlıyorum. Ben çocukken çok üzülüyordum ağlıyordum neden hiçbir şey duyamıyorum diye. O zaman işitme cihazım yok idi ama şükür şimdi var. Sol tarafdakı kulağımda işitme ağır. Sağ kulağımda işitme ortadır. Cihazı sol tarafdakı kulağıma kullanıyorum. İşitme cihaz kullanıyorum diye utanıyordum. Şimdi saçımla kulağımı kapatıyorum ki cihaz görünmesin. Yinede insan bir az utanıyor sağır olduğum için üzülüyorum. Allahım kimseye göstermesin amin. Şimdi ben çok korkuyorum benim kulağım işitmediği için bebeğimiz olursa oda işitme engelli olur diye korkuyorum. Sağlıklı bebeğimiz olsun istiyorum inşallah öyle olur.

25 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Tatlı anne bunda utanılacak hic bir durum yok. Benimde bir gozum hiç görmüyor. Gelişmemiş küçük diğer gözüme göre, küçükken yaşıtlarımdan oyle cok zorbalik gordum ki anlatamam. Suan utanmak yerine sevmeye çalışıyorum. Ayrica kizimda hic bir engel olmadi cok şükür, hersey insan için var ve hepimiz engelli adayıyız. Mutlu ol o guzel cihazinla Allah vicdan engelli vermesin.❤❤
(33 puan) tarafından
Ya öylemi. Şükür kızın sağlıklı Allah korusun fotoğrafdakl kızınmı? Amin canm sağ ol.
tarafından
Evet kardesim kızım 2 yaşına girecek neredeyse teyzesi :) sen gönlünü ferah tut Allahin izniyle saglikla al kucagina insallah :))
(33 puan) tarafından
Amin sağ ol canm benm
-Reklam-
+3 oy
(12,271 puan) tarafından
Kuzum ne diye utanıyor sun

Allah vermis birde kulağı duyduğu halde ağızından çıkanı duymayan insanlar sağır olsaydı keşke 

Bebeğin de sağlıklı olur inşallah canım iyi düşün iyi olsun
(33 puan) tarafından
Evet canm öyle olsaydı. Çok sağ ol canım teşekkür ederim amin,
(8,060 puan) tarafından
Ayy ne güzel yazmışsın ablam
(12,271 puan) tarafından
Sende sağol Ablam ❣️❣️
+1 oy
(1,318 puan) tarafından
Neyine utaniyorsun , utanacak hiç birşey yok asla asla özgüvenini yitirme hepimizin başında var böyle şeyler çok güçlü olduğun ne kadar belli ♥️♥️ sana sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin rabbim kafana takma güzel düşün. ❤️❤️
(33 puan) tarafından
Evet ya canm yinede güçlü olmaya çalışıyorum. Çok sağ ol canım benim teşekkür ederim amin inşallah
+1 oy
(454 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun canım işitme kayıbin ne kadar acaba kızım da cihaz kullanıyor 1 yaşında cihazsiz ne kadar duyuyor bilemiyorum ama cihazla iyi şükür ilerde benim kızımda utanicak belki cihazından böyle duyunca yine üzüldüm bak bizde bildiğim kimsede işitme kaybı yok ama Allah verdi kızıma. inşallah yavrunda bişey çıkmaz.
(2,265 puan) tarafından
Milletimiz de böyle malesef. Evet canım önce senin kabullenmen cok önemli. Ki bebişi de öyle yetiştir. Benim de oğluma hamileyken ya göz ya kulak ya beyinde hasar olacak almak istersen alalım dediler kesinlikle kabul etmedim sağlıklı oldu çok şükür. Ama o ara çok  arastirdim ne yaparım nasıl yetiştiririm diye biz annelere çok büyük görevler düşüyor. Ne ressamlar bilginler var görmeyen duymayan Rabbim gönüllerini karartmasin yeter. Ben psikolojik danışmanlık mezunuyum o zaman bir aile gelmişti 6 kişilik ailede 4 kişi işitme engelliydi. Anne baba 2 çocuk. Ama öyle harika bir aileydi ki baba resmen elinden gelenin fazlasını yapıyor tüm çocuklar üniversite okuyor son derece özgüvenli ve mutluydu. Rabbim senin bebişinin de kaderini güzel yazsın inşallah
(33 puan) tarafından
Sağ ol canlm benim. Sol kulağımda ağır işitiyorum bağırarak konuşulan sesi duyuyorum. Benim kulağımı duymadığını ben 4 yaşımdayken anlamışlar ailemizde maddi sıkıntı olduğu için    
beni 7 yaşımdayken doktora götürdüler doktor bakdı işitmemin ne kadar ağır olduğuna.
(33 puan) tarafından
Üzülme canım inşallah her şey iyi olacak. Kızınada büyüdüğü zaman üzülmemesini söyle mutsuz olmasın umutunu yitrmesin. Bak ne diyorlar Allah en çok sevdiği bendesine sıkıntı dert veriyor. Allah sabr edenleri seviyor. Bir az sabırlı ol canım benim. Sen sadece Allaha dua et .Böyle bir şeyde var Allah sevdiği bendesinin kulağını alıyor gözünü konuşmasını alıyor. Senin kızın özel biri bende öyle.
(454 puan) tarafından
Inşallah canım özgüvenli olur elimden geleni yapıcam en azından cihazla duyuyor buna şükür diyorum
(33 puan) tarafından
Evet işte böyle canm inşallah iyi olur♥️
0 oy
(3,909 puan) tarafından
İnşallah sağlık sıhhat li bebişiniz olur utanma kuzum. 
(33 puan) tarafından
İnşallah canm benm sağ ol
0 oy
(1,355 puan) tarafından
Cnm ne insanlar var ayagi yok altindan aliyorlar gözü hic görmeyen insanlar var haline sükür et herzaman rabbim herzaman yardimcisi olsun öyle insanlarinda benimde parmagimin biri kucuk bende cok utanirdim hep saklardim uc cocugum var dogar dogmaz ellerine baktim bise varmi diye rabbim dermansiz dert vermesin korkma rabbim herseyin hayirlisini versin diye dua ett sende üzülme kuzummm 
(33 puan) tarafından
Çok sağ ol canm benm teşekkür ederim inşallah her şey iyi olur amin. Allah üç çocuğunuda her zaman korusun
(1,355 puan) tarafından
Aminnn kuzummm insallah biran once seninde bebisin olur cnm
(33 puan) tarafından
Çok sağ ol canm amin
0 oy
(2,265 puan) tarafından
Canim hiç utanma öncelikle taciz tecavüz edenler çalanlar kül hakkı yiyenler utansın. Sen niye utanıyorsun ki Rabbimin verdiğinden. Hepimiz bir şekilde sınaniyoruz senin sınavın da buymuş. Hangimiz dört dortluguz ki. Şükretmeli her zaman. Sebebi ne canım kalıtsal mi bebise kalıtsal ise geçme ihtimali olur ama sağlıklı olma ihtimali dr olur. Benim yengemin de ailede kalıtsal göz sıkıntısı verdi ama yigenlerim sağlıklı oldu  çok şükür. Inşallah seninki de sağlıklı olur dua et bol bol
(33 puan) tarafından
Evet inşallah canım çok sağ ol amin Benim eşimin bir sorunu yok sağlıklı biri şükür. Biz 1 yıl 6 aydır evliyik çocuğumuz yok. Bebek bekliyorum Doktora gitdik sorununuz yok diyor.
(2,265 puan) tarafından
Olmaz inşallah canım dua et sen ferah tut icini
(33 puan) tarafından
Sağ ol canm
0 oy
tarafından
Kız niye utanıyosun. Grip olan bir insanın grip olduğumdan utanıyorum demesi gibi garip geldi bana. Seni utandıracak şeyler sergileyen insan hastanin, özurlünün engellinin ta kendisidir. İnsan içine çıkmaya yüzü olmayacak insanın ta kendisidir. 
(33 puan) tarafından
Evet ya canm. Öyle bazı insanlar oluyor engelli bir insanı gördükleri zaman ona şaka yapıyorlar sen böylesin sen böylesin diye söylüyorlar
0 oy
tarafından

Utanicak birşey yok inan benimde sağ kulağım duymuyor. Sonradan ameliyat oldum duyu kabı oldu ve benim başka engel durumlarimda var.  Ve kızım saglikliydi böyle şeylere takılma cnm 

(33 puan) tarafından
Tamam canm sağ ol. Ama benimkinde ameliyatla mümkün diğil. O yüzden cihaz kullanıyorum.
tarafından
Yanlış okudun veya ben yanlış yazdım   normalde duyuyordum ama beyin ameliyatı oldum. Sağ kulağım duymuyor şimdi
(33 puan) tarafından
Ya öylemi geçmiş olsun canm
0 oy
(1,457 puan) tarafından

Herşey Allah'tan canım Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin ve utanma Rabbimin imtihanı oda sana hepimizde bir imtihan var emin ol her halimize şükredelim İnşaAllah canım<3

(33 puan) tarafından
Amin canm inşallah. Çok sağ ol
(1,457 puan) tarafından
♥️♥️♥️
0 oy
(11,242 puan) tarafından
Herşey Rabbim den değil midir

Orasını burasını açıp gezenler utanmıyor 
(33 puan) tarafından
Evet her şey Rabbimdendir♥️ Evet ya canm
0 oy
(12 puan) tarafından
Benim annemde Isitme engelli. Iki kulagi da tamamen duymuyor. Ve agız okuyor. Uzulecek bisey yok Bende kardesimde Herhangi bi isitme problemi olmamis. Ve asla ama asla utanmanı gerektirecek bisey yok Sen özel bi insansın bence böyle düsün. Ve kendinden De sağır diye bahsetme lütfen. Isitme engelim var de bence sagır kaba bi tabir ve ister istemez üzüyor.  Annemden biliyorum
(33 puan) tarafından
Çok sağ ol canm benm teşekkür ederim. Evet ya banada öyle özel bir insansın diyorlar Allah anneni sizi korusun  Cihaz taksa duymuyormu?  Benim işitmediğimi ailem 4 yaşımdayken anladı. Ailemizde maddi sıkıntı olduğu için beni doktora 7 yaşımda götürdüler. Evet canm sağır kaba bir tabir
(12 puan) tarafından
Annem Koklear impalant isitme cihazı kullanıyor ve suan duyuyor canım.  Ve onunkide 12 yaslarında fark edilmis Ama bebeklikten kalan atesli hastalik sonucu olusmus . Rabbim seni ve dogacak evladini da korusun . Hic tasalanma hamile haberlerini de bekliyouzz
(33 puan) tarafından
Sağ ol canm inşallah♥️
0 oy
tarafından
Kalbin engelli olmasin canım.  Benim yiyenim  de isitme engelli . Tam konuşamaz çünkü onunki doğuştan. Bide iki kulağında da sorunu  Ama yiyenlerimin içinde en çok onu severim.  Cana yakın güler yüzlü eminim sende oylesindir
(33 puan) tarafından
Evet canm öyleyim  çok sağ ol. Benimde işitme engelliğim doğuşdandı. Cihaz kullanlyormu?
tarafından
Arkadaşları dalga geçiyor diye taktirmiyormus:((
(33 puan) tarafından
Yaa öylemi çok üzüldüm yeğenine söyle öyle yapmasın özgüvenli olsun
tarafından
Daha çok küçük 9 yaşında;(
(33 puan) tarafından
Ya canm ben büyük olduğunu sanmışdım
0 oy
(1,038 puan) tarafından
Utanma canım utanılacak bıseyın yok yarın ne olcagımız belli deıl. Onca sapık, katil utanmıoda sen mi utanacaksın. Allah sana saglıklı bir evlat versin ınsallah 
(33 puan) tarafından
Çok sağ ol canim Amin inşallah
0 oy
tarafından

Sakın öyle düşünme neden gizliyosun bu Allah dan gelen bişey aksine görsünler diye saçlarımı toplarım utanılacak bir durum yok 

(33 puan) tarafından
Ben evde olduğum zaman bazen saçımı topluyordum. Ama okula gitdiğim zaman saçımı açıq koyuyordum. Çocuklar görmesin diye. öyle bir insan oluyor böyle birini gördükleri zaman bazıları şaka yapıyorr
0 oy
tarafından
Esimin dogustan tek bacigi yok protez ayak kullaniyo ve disardan goren kimse anlamiyo bile engelli oldugunu bende bunu doktoruma sormustum esimin boyle bi durumu var olur mu die genetik bisey deil dedi olmaz dedi rabbime bin sukur ki sapa saglam dogdu bazen ayagina ***** basiyo korkuyorum ama 9 aylikken adim atmaya 11 aylikken yurumeye basladi biyle seyleri dusunup sakin kendini uzme 
(33 puan) tarafından
Ne güzel çok şükür Tamam canm sağ ol
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Allah daha büyük şikayet vermesin canım bak sevin yine de duyabiliyorsun kimseden de çekinme bunun için en son dert edeceğin şey olsun. 
(33 puan) tarafından
Amin inşallah çok sağ ol canm
0 oy
tarafından

Utanılacak birşey değil bu ,bundan dolayı niye utanıyorsun , 

Rabbim hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah
(33 puan) tarafından
İnşallah canm
0 oy
(2,667 puan) tarafından
Sen cok güzel bi insansın iyi düşün iyiyyi cagrıstır ins olmaz  sen hiç utanma ne abuk sabuk giyineneler acık giyineneler var millet tuhaf tuhaf bakıolar senin kulaklıgına mı gpz dıkecekler oyuzden bunları dusunerek dik yürü herkes birer engelli adayıdır o kınayan insanlarında ne malum engelli bir birey olmayacakları sükür ki elin ayagın tutup kendo ıslerını yapabiliorsn bizim işyerinde biarkadas var oda kulaklık kullanıo kapalı fln insanlar basta dalga geçti snra sustular ama cok konusuyor du bide iline geleni duymamazzlgına geliodu  ınsanoglu ınsannefsi işte daha herkesin ne kusurları var kalplerinde işledikleri hatalar seyler ..ve o bahsettim arkadasta smdi DHA iyi kylagı .. pekı amelyt olma sansınvsrmo
(33 puan) tarafından
Evet ya canm öyledir çok sağ ol teşekkür ederim  benimkide doğuşdan ameliyatla olmuyor
0 oy
(1,697 puan) tarafından
Kuzum benim ole düşünme utanılacak hiç bişey yok üzülme sen tammı

Hem sen de oldu diye bebeğin de olcak diye bir şey yok Allahın izniyle olmaz sen üzülme Rabbım büyük 
(33 puan) tarafından
Tamam canm inşallah

İlgili sorular

0 oy
60 cevap 2,217 göst.
28 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 322 göst.
0 oy
2 cevap 118 göst.
26 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
8 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepsh (0 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,812 soru

24,077,545 cevap

331,020 kullanıcı

...