0 oy
963 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (33 puan) tarafından
Kızlar ben 19 yaşındayım. İşitme engelliyim. Yavaşca iki insan arasında konuşulan sohbeti duyamıyorum. Ben yüksekden bağırarak konuşulan sesi duya biliyorum. Ama şimdi şuan işitme cihazı kullanıyorum ve onun sayesinde her şeyi duya biliyorum anlıyorum. Ben çocukken çok üzülüyordum ağlıyordum neden hiçbir şey duyamıyorum diye. O zaman işitme cihazım yok idi ama şükür şimdi var. Sol tarafdakı kulağımda işitme ağır. Sağ kulağımda işitme ortadır. Cihazı sol tarafdakı kulağıma kullanıyorum. İşitme cihaz kullanıyorum diye utanıyordum. Şimdi saçımla kulağımı kapatıyorum ki cihaz görünmesin. Yinede insan bir az utanıyor sağır olduğum için üzülüyorum. Allahım kimseye göstermesin amin. Şimdi ben çok korkuyorum benim kulağım işitmediği için bebeğimiz olursa oda işitme engelli olur diye korkuyorum. Sağlıklı bebeğimiz olsun istiyorum inşallah öyle olur.

25 Cevaplar

0 oy
tarafından
Beyinden utaniyorsun canım benim. Mahallemizde deprem senesi bı kız bebek doğdu dünya güzeli biras büyüyünce isitmedigi anlasldi tabi. Çok fazla doktorda götürmedi ailesi o zamanlar cnku bı afet geçirmişti yaşadığımız şehir 8 yaşlarında falandı cihaz dediler takamdi o kız o cihazları ailesi çok uğraştı taksın diye eski model cihazlarda cihazda uğultu oluyormuş galiba. Şimdi o kız 21yasinda duymaz ama diyorum ya öyle güzel bı kız. Kulllaklarinda işitme hiç yokmuş cihazlarıda. Ama öyle bı eğitim aldiki wallla bnden güzel anliyo konusulani işaret dili dudak okuma çokta mutlu. Sonra bı kardeşi oldu oda 14 yaşında oda duymuyor ama onun işitme testinde %50 duyuyor çıkmış o cihazla çok çok mutlu cnku duyuyor ama oda işaret dili ve dudak okuma öğrendi. Bu kızların baba tarafında bu sorun çok varmış ama halalari bı amcası da öyleymiş diyeceğim şu 5kardesin içinden bu kkzlarin babası duyuyormus sadece. Seninde alllah izin verir bı bebeğin olursa duyar alllahm izniyle duymazsada bı eksiklik değil artık canm eğitimle çok ta güzel anlasabliyorlar. Sen üzme kendini bu konuya herşey alllahn takdiri. Sen bebeğin olduğunda onu kucagina aldığında bunları takmicaksin bile. Kendinde saklama cihazını sen o cihazlada güzelsin ozelsin 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gerçi yorumlar çok fazlaydi ama yinede bende yorum yapayim dedim 100de 100 ışitme engelli bir anne babanın çocugu olarak 3abim ve ben gayetde saglikliyiz bunda utanacak bişey yok. Annemle babam hem duymuyor hem konuşamiyor ama onlarda dogmadan degil sonradan olan birşey
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Utanılacak bişey yok kuzum Rabbimin takdiri o sağlıklı insanın da herhangi engeli olan bir çocuğu olabiliyor hiç canını sıkma şükret yarın ne olacağımız belli olmuyor Allah beterinden saklasın cümlemizi 
0 oy
(416 puan) tarafından
Ezan vakti dua ediyorum kuzum sana.. rabbim hayirli sağlıklı evlat nasip etsin insallah. Utanma lutfen utanilacak bir durum degil bu 
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Bi yanifigimiz var canim kari koca agir isitme engelliler hicbir sekilde duymuyolar 3 yaslarinda kizlari var o duyyor 

İlgili sorular

0 oy
60 cevap 2,239 göst.
28 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 328 göst.
0 oy
2 cevap 121 göst.
26 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
8 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepsh (0 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,285 soru

24,096,577 cevap

332,113 kullanıcı

...