0 oy
524 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (131 puan) tarafından
Ben patatesi diri diri kızartamıyorm dağılıyo siz nasıl kızartıyosnz da dağılmıyo acaba kızlar derin yağda kızartmam bu arada yağı çok sevmiyorm

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Yağını iyice kızart ve sürekli karıştırma 
(131 puan) tarafından
Ha ben yağını biraz kızdırıyorm
tarafından
Baya kızsın yağı çok karıştırma
(131 puan) tarafından
Tamam canım sağol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Derin yağda ve yağ iyice isinca atarak 
(131 puan) tarafından
Derin yağ iyi gelmiyo bana ya
0 oy
tarafından
Nişastasını çıkart cnaom önden suya islarsan sonra bir beze çıkart iyice kurula sonra kızart o zaman çıtır çıtır oluyor dağılmıyor birde patatesin cinsi de önemli kızart.alik olarak al başkanlık patates hamur hamur olup kaliyo tüm birbirine giriyo
(131 puan) tarafından
Hmm tamam denicem canım
(6,849 puan) tarafından
Bende öyle biliyordum canim ama mastercef de kiMehmet  şef nişasta su alınır ise çıtır çıtır olmaz dedi
tarafından
Onlarında ne dediği belli değil "))
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Valla derin yağda kızartıyorım vok tavada ölçtüm çelik tavada koyulan yağla eşdeğer miktar yağ var içinde. 
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Az yağda kizartirsan ezilir onun özelligi bol yağ maalesef 
(131 puan) tarafından
Az yağ kullanıyorm evet
(1,058 puan) tarafından
Yagi cok olmasini istemiyosan az yağ ceken patatesler var tadi harika oluyor bulabilirsen bol yagda da kizartsan az yag aliyor
(131 puan) tarafından
Hiç duymamıştım bak bunu
(1,058 puan) tarafından
Bende bilmezdim ankara da buldum harika oluyor bi bakn market pazara falan
(131 puan) tarafından
Tamam sağol canım
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Derin tencerede ve hiç karıştırmadan kızartıyorum,yağ iyice kizdiktan sonra patetesleri atıyorum bir kere karıştiyorum sonra kızarıyor bir kere çeviriyorum biraz daha kızarıyor sonra alıyorum,tek tek güzel kızarıyor öyle 
(131 puan) tarafından
Ben bi kere öyle karıştırmadan denemiştim ama bu sefer de patates pişmemişti
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Haşlamalık patatesi kızartmaya çalışıyo olabilir misin, çünkü bende patatesi ona göre alıyorum, kızartmalık patates güzel oluyo, haşlamalık patates dağılıyor yumuşak oluyo, bide kızartığın yağla defalarca kızartma yapma 
(131 puan) tarafından
Ben öyle haşlamalık kızartmalık seçmiyorm ama yinede dağılıyo işte
0 oy
(18,793 puan) tarafından
Yağını iyice kızdır hiç karıştırma kızarınca alt üst yap yeter 
(131 puan) tarafından
Içi pişiyo mu canım hiç karıştırmayınca
(18,793 puan) tarafından
Evet canım pişiyor
(131 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Yağını kızdır sonra tuzla kızart 
(131 puan) tarafından
Bu kdar kolay
0 oy
(639 puan) tarafından
Derin yağda yağı iyice kizdirinca at patatesleri içine suya doğra nişastası çıkar öyle sonra ya bi süzgece al ya da peceteye al suyunu alsın. Ben yağa bi tane patates atarım öyle anlarım kızdığını. Bi de atar atmaz hemen karıştırma. Ben karıştırmadan önce tavayı hafif sallarım patatesler kalkmışsa karistirirrim. Yağ ne kadar kızgın olursa o kadar az yağ çeker, kizdirmadigin zaman tüm yağı çekiyor patates.
(131 puan) tarafından
Sağolasın canım güzel anlattın
0 oy
(1,543 puan) tarafından
Tuzlayıp bol yağda kizartiyorm çıtır çıtır oluyor ilk başta karıştırmamak gerekiyor
(131 puan) tarafından
Evet ben hemen karıştıyorm yancak diyr
0 oy
(1,077 puan) tarafından
Bollll yagda guzel kızarır canım cok ınce de dograma cok kalın da dograma az az koy bolum bolum yanı
(131 puan) tarafından
Tamam canım
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Ben az yağda kizartirim dışı hafif kahverengi bırakırım içi yumuşak kalır ama 
(131 puan) tarafından
Az yağda seviyorm bende

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler


1,478,024 soru

24,191,895 cevap

336,935 kullanıcı

...