0 oy
375 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (13,472 puan) tarafından

Kızlar ya oglum 5 aylık ne yaptiysam yan asla yatiramadim en son saldim yani. Saga daha cok yatmaktan sag daha basik zaten ama kafasinin arkasi tepsi gibi dumduz oldu yani. Uzuluyorum yuvarlak kafali çocuk gorunce icim gidiyo :). Annemde hep oyle deme Allaha sukur bi sikintisi yok cocugunun dogru diyo ama. Simdi yeni donmeye basladik. Yuzustu yatmaya baslayinca duzeliyo diyolar ama sonradan duzelen varmi kizlar. Eşimin kafasida duz kayniminda :) kimiside diyorki oyle olcakmis zaten kafasi yatmayla alakasi yok. Kafasi duz olup sonradan duzelen var mı?? Ve de yan yatmasina ragmen kafasi duz bebegi olan var mı kızlar ??

14 Cevaplar

+1 oy
(5,783 puan) tarafından
Bence ihmal etmemen gereken bi konu. Onun için özel yastiklar oluyor onlardan kullan derim.
(13,472 puan) tarafından
Asla durmuyo canım kendini döndürüp cikiyor yastiktan
(5,783 puan) tarafından
Anladim canım bence sen pes etme herseferinde koy o yastığa kafasını. Büyüyünce sana sorar anne niye dikkat etmedin diye.
(13,472 puan) tarafından
Ayy valla o kadar uzuluyorumki kız eşimde hep diyo cunku bizim kafamiz duz. Kiz çocuk olsa diyorum saç kapatiyo ama erkekte kafa yapisi dikkat cekiyo ya esim hic sacini kisaltmak istemiyo. Ama gordu o kadar ugrastigimi diyoki buyuyunce bisey derse soylicem anan çok ugrasti sen inat ettin diye :D
(5,783 puan) tarafından
:D eşin de arkandaysa sıkıntı yok :D saka bi yana mümkün olduğunca dikkat etmeye çalış. Sagina soluna degisik oyuncaklar koy o tarafa baksın. Uyurken dönmemesi için yastiklar var onlardan kullanabilirsin.
-Reklam-
0 oy
(895 puan) tarafından
Canim tamamen duzelmesede biraz duzeliyo canini sikma.ilk aylar daha etkili olurdu
0 oy
tarafından
Çocuğun daha yeni dönmeye başlamıştır neden önlem almadinki yan yatiracaktin arkasına yastık koyardin nasılsa donemiyor minicik bebek 
(13,472 puan) tarafından
Kız yatmiyo kendini yirtiyo yana cevirince. Bi grce sabaha kadar ugrastim agladi agladi sirt ustu dondu sustu
0 oy
(14,212 puan) tarafından
Eşimin kafası da hafif arkası çıkık biraz oğlumda öyle oldu naptimsa düzelmedi :D 
0 oy
tarafından
Benim  oglumda hep sırtüstü  yatardi kafasının  arkası  dümdüz  üzülme  kiz nolacak bak.iki gün önce tras oldu arka sac  hafif kat kat olunca belli bile olmuyor:)
0 oy
(1,421 puan) tarafından
Bence bi doktora falan danis kafa sekli düzelsin istiyorum ne yapmalıyım de daha küçük.oldugu icin kafası çabuk sekil alir doğru tedavi ile 
0 oy
(6,676 puan) tarafından
Yastiksz yatkr cnm faydası oluyor illaki
(13,472 puan) tarafından
Yastiksiz yatiyo zaten canim duz yatakta
0 oy
(183 puan) tarafından
Benim kızım da 4 aylık tam tersi düz yatıramadım bir türlü. Sağa sola yatmaktan kafası biraz daha yuvarlak. Bende biraz da düz yatsın da eşitlesin istedim yapamadım. Onlar da biliyor rahatlığı. Nasıl rahat ediyorsa öyle uyuyor 
(13,472 puan) tarafından
Aynen ya yan yatirinca mumkun degil uyumadi agla agla
0 oy
(228 puan) tarafından
Benim kızımda hep sağ tarafa yatıyor sola donduruyorum  geri donuyor sağ tarafa
0 oy
(15,260 puan) tarafından
Kızım ilk doğduğunda kafasının tek tarafı basıktı çünkü kendini kanala sıkıştırdı tam 7 hafta doğum pozisyonunda durdu sonra biz o dönmeyi öğrenmeden diğer tarafa yatırma yatıra ilk 40 günde hallettik onu. Düz kafa yastığı var onlara bir bak istersen ama kafa şekli genelde 2 ay içinde oturuyor
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Canm çocuğu yatırdığı da yanlarına destek koyki dônemesin
(13,472 puan) tarafından
Kız kendisi donmuyoki zaten kafayi ceviriyo bi sekilde
(1,908 puan) tarafından
Başının yanlarına köy donemez
0 oy
tarafından
Cnm bence bunu ihmal etme. Hemen doktora gotur. Bunun icin ozel kasklar var. Cocuk kafasina takiyor uyanikken o yuvarlaklastiriyor. Ergenlik doneminde benim kafam niye duz der. Uzulur cocuk. 5 ay gec bile kalmissin. Vakit gecmeden o kask lardan alin
tarafından
Cranial tedavi merkezi yaz cnm instagrama. Oku onlari
0 oy
tarafından
Bn oğlumun da dümdüz dü 5 aylıkken farkettım her yatordıgımda sga sola yatırdım yastıkla destekledim yorgan sıkıştırdm fln şimdi düzeldi ve artık kendısi yan yatıyor Bn düz koysam da alıştı 8 aylık sn bırakma mutlaka yan yatır alışıyor bnm kı de zor alıştı
(13,472 puan) tarafından
Peki kafasi ne durumda canim 5den sonra duzeldimi duzluk :(
tarafından
Evet daha iyi durumda gec fln degıl bana herkes gec kaldın uazmıstı Bn dinlemedim kımseyı daha bebek onlar kafaları tam olarak şekillenmedi sen Sap sol yatırmayı unutma her seferinde
(13,472 puan) tarafından
Basladim cqnim yine bugun sag taraf cok basik diye sola yatirdim hep reflu yatagiyla. Yatak kucuk kalmis ama ise yaradi :) insallah duzelir ya

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 169 göst.
2 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Hatice000 (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 112 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (403 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 202 göst.
31 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.