0 oy
95 göst.
Diğer kategorisinde (1,075 puan) tarafından
Kızlar cidden tuhaf bir durum yaşadığımı düşünüyorum. Bebeğim kolik bir bebekti doğal olarak hep kucakta büyüdü, ki zaten uzmanlar da bunu öneriyor güvenli bağlanma için. Fakat artık 7 aylık oldu ve doktorumuz 5. Ayından beri oturtabilirsiniz dediği için kucakta hafif hafif oturuyor o zamandan beri. Şu anda yerde asla kendisi oturmuyor. Kendini geri atıyor yastığına gülüyor sonra ordan. Ya da bazen ağlıyor bize gelmek istiyor. Aslında kafama çok takmam gelişimsel basamakları çünkü gördüğüm kadarı ile her bebek farklı bu konuda. Ama oturmak istememesi hala desteksiz doğru düzgün oturmaması anormal değil mi? Bu durumu yaşayıp sonrasında aşanlar varsa lütfen yardım edin. Çocuğun oturması yerde vakit geçirmesi çok önemliymiş ama ne yaptıysak olmuyor. Önüne dikkat çekici oyuncak koyuyoruz ama en fazla 5 dk sonrası bahsettiğim gibi. Bu arada buraya yazmamın sebebi bebek bakımı bölümünde bebeği küçük anneler daha fazla oluyor sanki o sebeple buraya yazmak istedim :)

1 cevap

0 oy
(6,074 puan) tarafından
Canım ne kendini nede bebeği zorlama yorma benim oğlum 9 aylık yürüdü öyle oturmayı öğrendi ne emekledi ne yuvarlandı yüz üstü bile yatmadı yani kendini boşuna strese sokma belki direk yürüyecek sen onu ayakta tutmaya bak 
(826 puan) tarafından
Oturmadan sadece yürüdü??? Benimkide oturmuyo nede yürümüyo
(1,075 puan) tarafından
Ya gerçekten o zaman mi oturdu? Yanı şu an oturmaması normal diyorsunuz. Ay bende takmıyorum kafama çünkü benim kız da daha hiç dönmedi. 3 buçuk aylıktı yan dönüyordu onu da kesti aylardır dönmez. Yanı çok nadir kendi isterse dönüyor ama yok yani. Tam tur hiç dönmedi yüz üstü yatmadı. Acaba diyordum ben yüz üstü için pek zorlamadım ondan mi böyle oluyor derken bakıyorum 10 aylık dönen varmış. Derken takmamaya başladım ama oturma mevzusu beni çok yoruyor artık. Doktorlar yerde vakit geçirmesi gerek diyor ama yok yok ne yaptıysam oturmuyor.
(6,074 puan) tarafından
Evet yürüdü oturmayı öyle öğrendi 11 aylık oluncaya kadar yastıkla destekledim ztn oturmayı sevmiyor hala da sevmiyor koltuk tepelerinde geziyor. 10 aylıkken biz korona olduk 27 gün kaynanam baktı kadını hiç oturtmamis yürüyelim diye
(826 puan) tarafından
Ne güzel Allah bağışlasın. Bizimkide oturmayı hiç sevmiyor kendini bırakıyo yere. Yürümek  istiyi ama yapamıyoda
(6,074 puan) tarafından
Canım ellerinden tut sen yürüt evet yorucu ama bi süre sonra koltuklara tutunmaya başlıyor
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 207 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
8 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde huriyecan (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 264 göst.
27 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Zelisela (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 464 göst.

Kategoriler

1,469,656 soru

24,075,410 cevap

330,899 kullanıcı

...