0 oy
248 göst.
Diğer kategorisinde (156 puan) tarafından
Kızlar 40 çıkarmada neler yaptiniz ilk bebegim annemde erkenden gitmek zorunda kaldı eşimle cikarcaz neler yapmalıyım 

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kendin banyo yap abdest al bebeğini de ister yıka ister yıkama başka bişi yapmana gerek yok
(156 puan) tarafından
40 tas topladik guzelce yikayip suya atacaktik o yokmu
tarafından
Koca karı işi kız onlar batıl inanç yani gelenek gibi bişi dini açıdan şart değil bebeğin kırkı da yok zaten senin kırkın var sen banyo yapıp gusül abdesti aldın mı yeterli bebeği de istersen yıkarsın
(156 puan) tarafından
Anldim cnm
-Reklam-
0 oy
(14,216 puan) tarafından
40 çıkarma nedir canım ya çocuğunu banyo yaptır bide sen yap yeter 
(156 puan) tarafından
Tamam cnm tamam
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Interneti talan ettim ama batil bir inanç başka bir ulkenin inancı diyim hatta ama bizimkilerde hayir getirsin diye yapmislar bende yapma istemedim bizimkiler veryansın etti onlarda gitmişti 40 cikmadan vay niye yapmiyo kalk cocuga gusul aldir yav anne bebek niye gusul alsn Allahini seveyim diyom yok zad zor yaptm yalandan resim cekip attim rahat etti 
(156 puan) tarafından
Ay benimkilerde unutma unutma die ariyor iste
0 oy
(807 puan) tarafından
Canım sen yıkan sonra gel. Bebeğini yikacagin suyuna kovaya işte tesbih varsa at bozuk para at agirligini alsın diye tesbih koyarsın taşa gerek yok hiç hem daha güzel olur. Biz annemle öyle yaptık o suya da dua oku bildiklerinin hepsini. Sonra yıka bebeğini o suyla. Bende batıl bulurdum ama eskiden beridir var olan bişey gelenek olarak maksat işte icimizde kalmasın dedik içinde rahat eder.☺️
(156 puan) tarafından
Bizimkilerdr sürekli ariyip unutma diyor iste napcam sasirdim
(807 puan) tarafından
Bişey kaybetmezsiniz canım yap n'olacak ki. Onları da susturursunuz yapmasanız bu kez senelerce bak yapmadınız diye konuşulacak ondan eminim. Büyüklerimiz öyleler çünkü :) kafan rahat etsin diye bile yapabilirsiniz
(156 puan) tarafından
Inan sirf bu yuzden yapicam gibi
(807 puan) tarafından
Aynen bende bu sebepten ötürü sussunlar diye artık yapmıştım. Dediğim gibi yap sen boşver ☺️
(156 puan) tarafından
Tamam cnm sagol

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 89 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde hotiki (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 50 göst.
0 oy
1 cevap 113 göst.