0 oy
1,640 göst.
Diğer kategorisinde (5,134 puan) tarafından
Şimdi kızlar kayınbabamın arabası var lazım oldukça bizde kullanıyoruz. her arıza yaptığında eşim götürüp yaptırıyor parasını eşim veriyor geçen yine 400 tl vermiş kayınbabam hiç götürmüyor sanayi ye ben anlamıyorum diyor. köye gider gelir araba bozulur eşim yaptırır hatta sigortasını bile eşim ödüyor .şimdi eşimde diyor ki babamın arabasını satalım ya 10 bin eder etmez birde bilezikleri satıp araba alalaım .bende vermem ben bileziklerimi dedim .olan benim bileziklere olacak araba yine ortak kullanılcak kayınbabam yine alıp köye gidecek .olan benim bileziklere olacak .dedim herkes kendine alsın Araba dedim .hakkızmıyım sizce

30 Cevaplar

+2 oy
(853 puan) tarafından
Bnce cokkkk haklisin 
(5,134 puan) tarafından
Sağol canım vermicem ama nasıl olacak bilmiyorum
-Reklam-
+2 oy
tarafından

Ben olsam vermem cnm sadece sizin olsa tamm ama ortalık malı gibi kullanacaklar

(5,134 puan) tarafından
Aynen canım ya
+1 oy
tarafından
Ortak olmasa amenna ama dediğin gibi kendinizin olacaksa alın ortak kesinlikle tavsiye etmiyorum ayrıca siz de geçinmeye çalışıyosunuz kendisi ödesin sigortayı bozulunca da gide gele öğrenir yaptırmayı bahaneye bak gitmiyorsan parasını ver yazık günah 
(5,134 puan) tarafından
Ben anlamıyorum diyo işin içinden çıkıyor
tarafından
Cebinden para çıkartmayı biliyordur yada öğrensin ohh ne ala
+1 oy
tarafından

Sakın verme zaten kayınpederin götürcek miş yine yumuşama sakın çocuğunun acil bişeyi olur ona harcarsın 

(5,134 puan) tarafından
Aynen canım
+1 oy
(16,282 puan) tarafından
Oha beni anlattın :D 
(5,134 puan) tarafından
Hadı ya sizde de mi aynı durum
(16,282 puan) tarafından
Evet canım Senden farklı olarak kayinpedeirmin arabasi bize kalacaktı köye giderken ona kullanması için biz bir araba alacaktık benim altınlarımla ben kabul etmedim arabasi çok fazla masraflı biz altından kalkamayiz ben çocuğumun rizkini 2 kurusluk arabaya yedirmem dedim
(5,134 puan) tarafından
İyi yapmışsın canım
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Ortak malı köpekler yemez demişler.. sadece sizin olsa tamam ama vermeyin
(5,134 puan) tarafından
Yok ya yıne ortak köy işi çıkıcak haliyle alıp gidecek
0 oy
(5,941 puan) tarafından
Kesinlikle  cokkk haklısın  canım  bende  bizleziklerimi satıp araba  aldım  bizim  hatta kendi üstüme  yaptırdım  arabayı 
(5,134 puan) tarafından
Kimin üstüne olur bilmiyorum da herkes kendine alsın
(5,941 puan) tarafından
Kesinlikle öyle canım sakın verme
0 oy
tarafından
Haklısın gayette sadece size alck olda ver derdim ama ortk olck siz isticenz verilmicek dediğin gibi giden senin bilezkler olcak. Alabiliyosa kendi alsın sen dıkundurma bileziklerine
(5,134 puan) tarafından
Aynen canım bakalım ne olacak
0 oy
(595 puan) tarafından
Madem her seyi eşin karşılıyosa esim kendine araba alsin yine niye ortak araba aliyo adamin arabasida dursun. 10ya eder ya etmez diyosun beklesin bi iki ay biriktirsin o paraya kendi şahsına alsin arabayi 
(595 puan) tarafından
Kiz bi zamana kadar vermemisler bundan sonrada vermezlere onlar anam bulmuslar senin kocayi nasil olsa o veriyo parayi diiye. Arabayi satsinlar o zaman kayinbabanlara baska alsinlar yasla zaten iyi kötü binsinler. Bence verme bileziklerini yani olanlar onlara olur geride gelmez arabayada onlar çökerler bencee
(5,134 puan) tarafından
İşte satacaklar ama geri nasıl alınacak para lazım yok nasılsa bilezik var diye düşünüyorlar halbuki kayınbabamın ilçede boş bir arazisi var köyde tarlalar var boş araziyi satıp alayım araba demiş kaynanam izin vermemiş
(595 puan) tarafından
Sende bileziklerini verme o zaman. Hadi verdin diyelim bilezikleri alindi araba o araba satilinca sana bilezikleri geri yapacaklar mi?
(5,134 puan) tarafından
Yoo zaten değer kaybediyor altın çıktıkça çıkıyor nerde geri alacaklar
(595 puan) tarafından
Yani o yüzden verme derim ben kendi fikrim yani canim onlar bi daha geri gelmez bostan yere verme bence
0 oy
(68 puan) tarafından
Kesinlikle elinden geliyosa verme . Onlar senin şu bilezikleri kendilerinin gibi görüyorlar çıldırıyorum. Altın çok düştü büyük zarar ederiz falan de oyala sonra bileşiklerin senin olduğuna yavaş yavaş ikna et 
(5,134 puan) tarafından
Aynen kendileri taktı ya öyle görüyorlar
0 oy
tarafından
Çok haklısın kendi malının ortalık malı olmasına izin verme 
(5,134 puan) tarafından
Vermicem bakalım
0 oy
tarafından
Çok haklısın sakın verme
(5,134 puan) tarafından
Vermicem bakalım
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Siza ait olcaksa vr canm ben verdim esime aldik arabamizi ammaaaa ortak olcak olsa cop dahi vermezdim banane
(5,134 puan) tarafından
Başka türlü nasıl olacak işte arabayı satıp üstüne de bileziklerimi koyup alalım diyor eşim kayınbabamın ilçede boş bir arazisi var onu satıp araba alıyım demiş kaynanam izin vermemiş
(2,718 puan) tarafından
Valla bn olsam eger anan tarlasini versin banane bn bilezigimi vermm derdim verrsende eger esın ustune olsn araba
0 oy
tarafından
Ortak olacaksa bende vermezdim canım sadece kendinize alın madem 
(5,134 puan) tarafından
İşte babasının arabasını satıp bilezigi da satıp iyi bişey almak mış
0 oy
(1,306 puan) tarafından
Rvrt haklisin bende vermezdim sonra gözün kalicak ister iatemez baslarina bisey gelir valla ben kendi arabam icin bile vermem bileziklerimi simdi arabalarda cok pahali duzgun birsey alsan 80 90 ı gozden cikarican en az
(5,134 puan) tarafından
Bende kendi arabam için vermicem ya allah korusun kaza bela oldu hiçe gitti onca yatırım ben bekarken oldu öyle babam kaza yaptı hurda fiyatına gitti
(1,306 puan) tarafından
Aynen cnm arabaya altin verilmez bence yoksa suam cok ihtiyacim var arabaya ama nakit almakta cok zor kredi cekmek istemiyorum
0 oy
(156 puan) tarafından
Haklisin herkes kendi arabasını alsın 
(5,134 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
tarafından
Bu durumda vermezdim ortak mali köpek  yemez bizde satcaz ama kendimiz alcaz
(5,134 puan) tarafından
Bakalım vermicem işte
0 oy
(8,381 puan) tarafından
Sadece sizin olacaksa olur canım öbür türlü sikinti
0 oy
(1,018 puan) tarafından
Hiç sevmem ortak mali.. verme tabi . 
(5,134 puan) tarafından
Vermicem
0 oy
tarafından
Çooookkk haklısın bir benzer durumuda ben yaşadım . Eşimin ailesinin 45 milyar falan paraları var bankada bizim arabayada 30 milyar falan veritorlar eşimde bana dedi bizde arabayı satalım üstüne koyup güzel bir araba alalım nasıl olsa onlar çok kullanamicaklar bizim kapıda durur dedi . Bende kabul etmedim herkesin malı kendine olsun herkesin arabası kapısında olsun dedim . Eşim işe gidip geliyor sürekli onlarda bir zaman sonra arabanın yüzünü gördüğümüz yok diye söylemeye baslicaklar iyiyken kötu olmanın anlamı yok dedim haklısın dedi vazgeçti Allah'tan . Sakın kabul etme altınlar senin yarın bigun ihtiyacını karşılarsin kalsın kenarda 
(5,134 puan) tarafından
Aynen canım zaten bu devirde altın bozdurup araba almak mantıksız geliyor bana yada bir eve girilir ya da arsa alınır yatırım için
tarafından
Yani aynen öyle

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 482 göst.
0 oy
26 cevap 816 göst.
13 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Sevgi344 (406 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 494 göst.
29 Ocak 2026 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hicrannn (2,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 2,141 göst.

Kategoriler

1,507,163 soru

24,602,330 cevap

363,660 kullanıcı

...