0 oy
635 göst.
Diğer kategorisinde (689 puan) tarafından
Benimki surekli yuzumu tirmaliyor bazen aglarken anne gibi bisey diyor ama bilincli degil ne anne ne baba diyobiz evde cok tv acmiyoruz ama bi yerde tv gorsun gozunu kirpmadan izliyor daliyor camasir makinesi izlemeye byiliyor kizinca cok agresiflediyor  ismiyle hitap edince bazen bakiyor bazen bakmiyor guluyor kizinca anliyor suratiyla belli ediyor ben mi ccok evhamliyim tv cok daliyor ve ismine bazen  yuzde 70 bakmiyor bakmiyor diye otizmden supheleniyorum ...kafayi yicem esim iyice delirdin diyor

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Yok artık :Dkiz normal bunlar daha bebek 7aylik 

(689 puan) tarafından
Ama niye ismine bakmiyor
tarafından
Kiz benim oğlumda isine geldi zaman bakiyor daha yeni yeni tanimayi başlıyor her şeyi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ya ne otizmi hepsi gayet normal 
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Etrafı keşfediyor bunlar gayet normal 
0 oy
(3,834 puan) tarafından

otizmden suphe etmen için bi sebep göremedim ben. kimi zaman bebekler duydukları halde donup bakmıyorlar benim kizim bi kaç ay hep oyle yapti. adini söylüyordum sesleniyorum gülüyordu yan yan bakıyordu falan. daha küçük bebeğin. sakin ol :)

0 oy
(13,675 puan) tarafından
Çamaşır makinesini izletme otizmi tetikliyor TV de renkli olduğu için sesler sürekli değiştiği için farklı geliyordur
(689 puan) tarafından
Izletmemeye calisitorum sesini alinca surune surube gidiyor yada yurutecle deli oluyor onune gitmek icin
(13,675 puan) tarafından
Makine için diyorsan önüne sandalye koy ve sofra bezi ile ört ben hep öyle yaptım benim oğlum da kitlenirdi bazen
0 oy
(3,909 puan) tarafından
Bence normal bacii
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Eşine katılıyorum biraz çocugu rahat bırak. Gayet normal tv yi her çocuk sever bskar. Çamaşır makinesi ve elektrik süpürgesi hastası benimki yürüteçte koşa koşa makine bsşına gider izlemeye. Çok evhamlısın
(689 puan) tarafından
Esim cildiricak elimdrn
 hamileligum cokk kotu gecti ...ameliyat oldum 2 kez hamile hamile.. cok badire atlatip cocuguma sahip oldum, allah nasip etti simdi oyle kıymetli ki bisey olacak ya bu kotu biseyse diye kafayi yedim
0 oy
(12,964 puan) tarafından
Gayet normal şeyler boşuna evham yapıyorsun 
0 oy
(2,295 puan) tarafından
Emekliyor mu? 
(689 puan) tarafından
Evet 1 aydr emekliyor
(2,295 puan) tarafından
Çamaşır makinası izliyor dedin kendi mi gidiyor oraya kadar ondan sordum cnm. Söylediklerinde sıkıntı yook cnm rahat ol. Bebekler hararetli cisimlere sıkılmadan saatlerce bakar. Bak ben robot süpürge aldım mesela kızım 1 saat izler onu çok sever
(689 puan) tarafından
Kendi kendine gidiyor sesini duyunca kahkamha atiyor gidip izliyor
0 oy
tarafından
Çok naçizane bir şey sormak istiyorum  . 7 aylık bebeğe neden kızılır ?
(613 puan) tarafından
Evet katılıyorum. Kızmayın. Kızmadan da hayır kelimesini öğrenip anlıyor ve uyguluyorlar. Sadece daha çok erken, yapma dediğinizde bikaç ay sonra yapmaması gerektiğini anlayacak. Ben bir kez fazla tepki verdim canımın yanmasıyla. Öyle içerledi gözleri dolu dolu oldu. Sakin bir şekilde de öğretebiliriz. Şimdi normal bir ses tonuyla hayır dediğimde anlıyor ve yapmıyor çok şükür. Kızmayın yavrunuza. Merhametiniz, sevginiz en büyük eğitici aracınız olsun.. :)
(689 puan) tarafından
Kizmaktan ne anladığınız merak ediyorum yapma diyorumdan ne anladiniz cok merak ediyorum .
Ben cocuguma nasil.kizmis olabilirim nasil bir acimasiz sinirli anne muamelesi yaptiniz yani neyi nasil anlamak istediniz nasi l anladiniz hayretler icerisindeyim
(613 puan) tarafından
Sakin ol, eline alıp da çocuğu evire çevire dövmüşsün anlamadık tabiki. Ama kızmak diyince sert bir yüz ifadesi, sert bir ses tonu geliyor insanın aklına. Yok yaptığın o değilse daha farklı bir kelime ile açıklarsan anlarız. :)
(689 puan) tarafından
Herkes istedigini naisl istiyorsa oyle anlasin yeterince anlattigimi dusunuyorum ne anlamak istiyorsan oyle olsun
(613 puan) tarafından
Düşüncelerimiz ancak sözcükler üzerinden oluyor. Yanlış anlamışsak düzeltebilirsin. Kötü bişey söyleyip seni germek istemedim lütfen kusura bakma. İyi geceler..
0 oy
(613 puan) tarafından
Sakin ol canım. Bizim evde TV yok oğlum da Bi yerde görünce ruh gibi dalıyor ekrana. Ve çamaşır makinesi hala izler bir yaşını geçti. Adına bir maksimum iki aya bakmaya başlar. Şu an daha çok erken her defasında bakması için. Bizimki bir yaşında şimdi bile bazen canı istemezse bakmıyor. Sen takip et yine de. Bir de işitme testi yapılmış mıydı? 
(689 puan) tarafından
Evet yapildu duyuyor uyursa ayak sesine uyanit
(613 puan) tarafından
O zaman hiç bir sorun yok merak etme :)
0 oy
(3,239 puan) tarafından
Otizme alakası yok bence görümcemin oğlu otizm ona oğlunun durumunu anlatayım sana 9 aylık olduğu halde oturamıyormuş hiç bir şekilde tepki yokmuş her şeye boş boş bakıyormuş ama senin oğlun anne baba diyor bilinçli de olsa bilincsizde olsa tv çok renkli dikkatini çekip pür dikkat dalıyordur gönlünü rahat tur ha yok için rahat değil diyorsan doktora gidebilirsin 
0 oy
tarafından
Normal hepsi korkma canm 
0 oy
(1,130 puan) tarafından
Bebeğiniz kız mı erkek mi?

Evham yapıyor olmanız bilinçli olduğunuzu gösterir. Benim ikiz kardeşimin bebeğine otizm tanısı konuldu şuan 20aylık.farkedildiğinde 15aylıktı. İsmine dönmeme göz teması kurmamaya konuşmama ve oyuncakları amacıyla oynamama vardı ve hemen özel eğitime başvurdular. Gelişimi azıcık da olsa düzeltildi
tarafından
Canım nasıl oyuncakları amacıyla oynmama merak ettim de yanlış anlamazsan
(1,130 puan) tarafından
Yo niye yanlış anlayayım. Misal oyuncak araba veriyoruz eline. İlk önce ağzına sokmaya çalışıyor sonra ters çeviriyor. Arabayı araba gibi sürmüyor. Lastiklerine bakıyor sonra bırakıp gidiyor. Topla oynamayı bilmiyor. Anne baba kavramı yoktu . Annesini babasını görünce heyecanlanma mutlu olma veya göremeyince ağlama vs yoktu. Daha yeni yeni kavramları oturuyor.
tarafından
Anladım canım Rabbim şifa versin inşallah
0 oy
(57 puan) tarafından
3 yaşından evvel anlayamazsınız. Ama bir doktor kontrolüne gididiniz. Dikkatini dağıtacak başka şeyler yapınız. Ama bu zamanda anlamanız mümkün değil. Normal bebek davranışı da olabilir 
0 oy
tarafından
Kuzum kizim 21 aylik işine gelmiyorsa adini soyleyerek yirtinsam da bakmiyor, tv izlerken transa geciyor, evet agzima cok vurur ve genelde ayagini agzima sokmaya calisir. Biraz zamana birak korkma lutfen.
0 oy
tarafından
Kız benim ki TV'ye bakıyor üstüne telefonla mama yiyor şarkı dinleyerek 7 aylık öyle dalmaz TV'ye izledi için biliyor ve sıkılıyor benim fikrim bukadar kisitlamamak benim oğlumda bana kesinlikle bakmıyor kendimi yirtiyorum ama babası veyata başka biri gizlenerek bile ismini dese arıyor sağ sola bakıyor bizim sesimizi gün boyu duydukları için donmuyolar bence çamaşır makinası izlemiyor demişsin kız dahs bebe o tuafima gitmiştir ondan bakiyodur dediklerinin aynısını oğlumda yapıyor bende çok korkuyorum hemen araştırıyorum ama dedin gibi evham yapıyoruz Rabbim korusun evlatlarımızı inşallah

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 230 göst.
1 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde seoz (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 228 göst.
3 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tostininin annesi (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 240 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Esra1212 (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 326 göst.
10 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,443 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,894 soru

24,104,554 cevap

332,617 kullanıcı

...