0 oy
303 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Calpol var tek verdim onu. Burnu felAn çok akio birde diş cikaryo azı dis uyurken sizlaniyo yardımcı olurmusunuz kızlar neler yapablrm?

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Pekmez ısıt içir canım ılık suyla
tarafından
Bunu deneyim kuzum sağol
-Reklam-
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Aksam yatmadan önce karabiber pekmez karıştır icir yüksek yerde yatsin kafası gun içinde ıhlamur ve ılık su icir calpol verme atesi yoksa
tarafından
Diş de cikardigi icin ayni zmanda azda olsa atesi oluyo verdim bugün korktm cikarsA diye
(4,285 puan) tarafından
38 ve ustu olmadan verme derim canim eline soğuk meyveler ver veya karanfil ile bi karisim var onu yap surebilirsin
tarafından
Karabiberli ya bide sorun etmez demi karnını flan agrtmaz ya inan dogdundan beri ilkkez hasta oldu elim ayağıma dolaştı resmen
(4,285 puan) tarafından
Yok kiz azcik bisey koycan 1 tatli kaşığı kadar icircen ben hep o şekilde gribi atlattim kizim da Allaha şükür suruba gerek kalmadan iyilesti
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Ihlamur varsa içirebilirsin yumuşatır
tarafından
Evet canım onu babası icirdi iki gün ama sanrm fayda etmedi
(25,181 puan) tarafından
Kara turpun içine bal koyup sabaha çıkan suyu içir canım bide ama bi bak 15 aylık bebek içebilir mi diye tam bilmiyorum onu
tarafından
Tamam kuzu netten bakım bı çok sağol
0 oy
tarafından
Tereyağ ve pekmezi az ılıt birazda su koy gece hiç öksürmeden uyur birde ayaklarına vıcks sür birazda göğsüne ben kuzuma hiç ilaç vermem sabaha da sürekli ıhlamur verirsin geçer hemen 
tarafından
Vicksde yok malesf:(su an uyudu uyanrsa tereyağ ve pekmez verim kuzum sağol
tarafından
Rabbim şifalar versin inşallah
0 oy
tarafından

Siyah turp olaydı çok iyi olurdu birebir gribe tadı biraz iyi değil ama çok iyi geliyo siyah turpun içini oyup içine 1 yemek yada 2 yemek kaşığı bal ekliyosun minnacık bi delik deliyorsun bardağa koyup onu dolaba koyuyosun sabaha kadar o damlıyor bardağın içine günde 3 kere veriyosun canım çok iyi geliyo öksürüğü anında kesiyo 

tarafından
Oda yok ya pekmez var şimdilk yapaclcm bide burnunun akmasni onleyemm deglmi varmı bldgn bişi nefes aldkca Burnndan hırıltı gelio
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Ihlamuru biraz pekmezle karistirip veriyodum ben faydasi.oluyor onun
tarafından
Onu deneyimwcanim umarim geçer uyandi uyumuo da smdi
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Pekmez ve tereyağı varmı evde
tarafından
Uyandi canim simdi yaptım ama kafasini cevryo icmio
(5,725 puan) tarafından
Tarif attım canım öksürük şurubu için tatlı oluyor aslında ama kandırıp icirsen çok güzel olur birde ben viksten korkarım aygina bile surmedim
0 oy
(637 puan) tarafından
Sabah ıhlamurun içine cevizin içindeki zar oluyor ya demleme usulü yap. Onu içir. Çok faydalı oluyor 
0 oy
(5,725 puan) tarafından

Pekmezli Şurup ( Öksürük İçin) Tarifi'nin Malzemeleri

• Yarım çay  bardağı pekmez
  • 1 tatlı  kaşığı tereyağ
  • 1  tatlı kaşığı  limon suyu.  
  • cezveye pekmezi ve tereyağı koyun. Kısık ateşte karıştırarak tereyağı pekmez içinde eritin. Yağ pekmez içinde eridikten hemen sonra ( pekmezi fokur fokur kaynatmamalısınız) cezveyi tezgaha alın pekmezi 1 çay bardağına döküp pekmezin sıcağının biraz çıkmasını bekleyin..pekmezin üstüne 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve hepsini karıştırın…ılınmış ama sıcağa yakın içmeye hazır pekmezi çocuğunuza yudum yudum içirin…. bu karışımı çocuğunuza sabah akşam taze taze hazırlamalısınız..”sabah bolca yapayım da akşamda içsin” olmaz..karışım taze taze hazırlanmalı
0 oy
(641 puan) tarafından
Ilhamur ver canım keser hemen
tarafından
İki gündur icirdk kuzum fayda etmedi
(641 puan) tarafından
Ya aa allah şifa versin canım o zaman dut pekmezi falan varsa verin
0 oy
(54,206 puan) tarafından
tereyağı eritip icine pekmez koyup ver 
tarafından
Yaptım simdi içmedi ya