0 oy
999 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Hayırlı cumalar öncelikle <3

Kızlar bilenleriniz vardır 31 haftalık gebeyim şu ana kadar +4 kilo aldım.  Doktorum rahminde kısa doğumun kolay oldu dedi bana.

İlk gebeliğim ve efsane korkuyorum. 

Karna falan bastırıyorlarmış bu yüzden bebeğimin sırtı mor kaldı şöyle oldu böyle oldu diyen kadınlarin postlarını okudum gebe soru-cevapta . Endişem korkum 2 kat daha arttı 

Ya ıkınamazsam doktorum da söylüyor bazı gebelerim ıkinamiyor olmuyor diyor .

Karnıma bastirirlarsa falan napicam ben ?

Özele gidiyorum sezeryan istersem yapar büyük ihtimalle ama tabi buna eşimi ikna etmek var bide. 

Napiyim ben?

Valla bi yanım en sağlıklısı normal diyor ama bi yanımda tir tir titriyor korkuyorum :'(

29 Cevaplar

0 oy
(3,550 puan) tarafından
Bence sen anlatılan korku hikayelerine kulağını bi tika ilk önce. Herkesin karnına bastıracaklar diye bi kural yok. Bende ilk dogumumu  yaptım doğum anında doktorum ayşe ebe bi desteklese hemen çıkacak istersen falan dedi bende hatir istemiyorum dedim 10 dakikada doğdu kızım. Dikisim de yoktu öyle rahattım ki. Bence kendini korkutma bunları düşünüp bir şekilde doğuyor zaten önemli olan senin kendini ve psikolojini ne kadar hazirladigin bence 
tarafından
Bu aralar baya etkilenmeye başladım şimdiye kadar baya rahattım aslında:(
(3,550 puan) tarafından
Hiç korkma Allaha tevekkül et duanı et son haftalarda egzersizi ihmal etme birde nacizane tavsiyem 36dan sonra perine masajı yapmaya baslarsan dikişsiz doğum yapma ihtimalin yüksek olur ben o şekilde dikişsiz doğurdum. Allah yardımcın olsun canım
-Reklam-
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Canım hiç korkma. 25gun önce normal doğum yaptım. Özele gidiyordum ama hastanede tadilat varmış sancı başladı devlete yönlendirdiler. Sancı odasında 5 saat filan sancı çektim. Suni sancı bile vermediler kendi sancım var diye. Odada nasıl rahat ediyorsan dolaşa bilirsin ister yat ister odada gezin deyip sık sık kontrol ettiler. Açılmaya bakarken bile öyle can yakacak yada gelip gidip elleyen falan olmadı. Sadece doğum sancımı çektim kimse karnımı bastırmadı kötü şeyler söylemedi. Suyum son dakikalarda geldi ıkınmayı bilemedim. Ebe tarif etti böyle yap diye onları dinledim. Çatala çıkmamla bebeğin gelmesi 5 dakika sürmedi. Bebek çıktıktan sonra biraz bastırdılar karnımı ama oda canımı hiç yakmadi zaten.  Ikınma istediği zaten kendiliğinden geliyor. Önemli olan doğru ıkınmak. Onuda ebeler tarif ediyor zaten. Ikınma istediği gelmese bile ilaçla getiriyorlarmış. Ebe bana ıkınmazsan ilaç verecem ıkınman için demişti. Rabbim bir avazda kurtarsın inşallah. Uzun oldu hakkını helal et. 
tarafından
Canım ne güzel yazmışsın Allah razı olsun.  Sağlıkla büyüt evladını ❤
Umarım benimde böyle kolay olur ❤
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Öncelikle bende senin gbi korkularım vardı  doğum xamanı gelince rabbim kolaylaştırdı senin gücünün yetmediği yerde ebeler doktor yardım ediyor ben oğlumda ıkındım bağırmadım  doktorda yukarıdan aşagı doğru karnımdan ittirdi bi baktım oğlum dünyaya geldi  o an biraz acı oldu karnımda sonra geçti 4 dikişle yatagım ageçtim akşam yürüdüm sonrada eve geldşm kendi işlerimi görmeye başladım 
tarafından
Maşallah canım ❤
Yapabilirim bende inşallah
(5,328 puan) tarafından
Yaparsın yaparsın hiç merak etme
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Valla panik atak olma da o çok riskli eğer ciddi korkuyorsan eşinle konuş riske girme 
tarafından
Yeniden kontrole gidince doktorumla detaylı konuşup endişelerimi söylicem canım bakalım nasıl yönlendiricek
(13,306 puan) tarafından
Hayırlısı olsun ben de korkudan bir de normalde annem yanımda olamayacaktı sezeryan oldum onda bile panik atak geçirdim epidural korkusundan
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Herkesin doğumu aynı olacak diye bir şey yok canım Ben de normal doğurdum Karnıma falan kimse bastırmadı bunu genelde devlette yapıyorlar diye okumuştum ama  etrafımda devlette doğuran da oldu Kimse söyleme de öyle vallahi birde ıkınırken çeneni göğsüne bastır Bunu sakın unutma bu çok önemliymiş bastır mazsan Eğer öyle ıkınırsan itemiyormuşsun Rahim ağzın mı kısaymış Eğer öyleyse Benim de Kısaydı Yarım saatte doğurdum Suni sancı aldım Senin Eğer kendi sancın olursa daha rahat geçer o konuda kesinlikle Korkma zaten Bebek doğduktan sonra kendini unutacaksın
tarafından
Maşallah canım ❤
Dediğini unutmiycam kimse söylememişti sağolasın
(1,331 puan) tarafından
Rica ederim canım Sağlıkla al kucağına inşallah
0 oy
(3,834 puan) tarafından
bende ozelde doğurdum bi ebe bi doktor bi hemşire vardi. epiduralli normal oldu dogum. ebe karnıma bastırdı bi iki kere ama bebeğimlde bisey olmadı doktor zaten dogumu yaptirdi. hemşire daha çok destekçi gibiydi bebeğim doğunca o bebekle ilgilendi çocuk doktoru geldi hemen bebeğe falan baktı. ben memnunum. zaten doktorum bulunduğum şehirdeki en iyi doktordu diyebilirim. ozellerde artık şans işi 

ama bebek ve annenin sağlığı için bence normal. bende sezaryen istemedim
tarafından
Canım epiduralde ıkınmak zor olmuyor mu ? Tercih etmeli miyim ?
(3,834 puan) tarafından
bende olmadi valla. gayet kolaydi doğumumda kısa sürdü 10 dakika da girdim çıktım dogumhaneye
0 oy
tarafından
Ben hiç etrafında bebeği moraran kimse gormedim. Benimde karnıma bastırdılar çok şükür bebeğin iyi.evet bende ıkınamadim öyle bir his yoktu ama sende olmayacağı anlamına gelmiyor. Kendimi zorladım ıkındım.3 yada 5 defa kuvvetli ıkınırsan bebeğin çıkması saniyelik bisey
tarafından
Aklıma geldikçe tir tir titriyorum biliyor musun :)
tarafından
Bende öyleydim her gece uykum kaçıyordu düşünmekten:) herkes başardıysa bende başarırım diyerek kendimi motive etmeye çalışıyordum
0 oy
tarafından

:DAllah yardımcın olsun kuzum bende benim kızı normal doğum olarak bekliyorduk ama 41 haftada gelmek bilmeyince sezaryana aldilar:P:Dsag Salim kucağına alırsın inşallah bebisi ❤️

tarafından
Amin canım inşallah valla benim minik bey neye karar vericek bilmiyoruz nasip artık:)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 434 göst.
0 oy
23 cevap 776 göst.
0 oy
5 cevap 298 göst.
21 Şubat 2022 Diğer kategorisinde 17anneyiz (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 461 göst.
9 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Linasirakaya (498 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,594 soru

24,113,159 cevap

333,073 kullanıcı

...