+1 oy
314 göst.
Diğer kategorisinde (643 puan) tarafından
Kizlar bizim 75 gram bilezigimiz 1 gram altin ve 2 tane yüzük var ilk sorum bunlar 80 gram edermi 

Ikıncı olarak zakat vermek için altısının kaçta kaçını vermek gerekir 

Bilgisi olan varmi

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Dikkatli hesaplamak lazım canım diyaneti ara onlar net söylerler 
tarafından
Busraaa♥️
tarafından
Efendim canımmmm♥️⚘
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Altın ve gümüşten yapılmış ziynet eşyaları, zekât için gerekli diğer şartları da taşıdığı takdirde Hanefîlere göre zekâta tâbidir. Bu itibarla altından yapılmış ziynet eşyaları, 80.18 gr. veya daha fazla olup üzerinden de bir yıl geçmiş ise kırkta biri oranında zekâtları verilir.

(643 puan) tarafından
Cnm yanı 80 gramdan 2 graminimi vereceğiz 1000 tl felan oluyo demi
tarafından
80.18 gr. altın değerinde ticaret malına sahip olan kişinin, nisab miktarı mala sahip olmasının üzerinden bir yıl geçmesi hâlinde, kırkta bir (% 2,5) oranında zekâtını vermesi gerekir.
(643 puan) tarafından
Ne kadar vermemiz lazım yani
tarafından
75bilezik+1gr altın=76 eee yüzükler de kaç Gr bilmek lazım
+1 oy
tarafından
Canim 40nsa birini veriyoruz biz gamına gore hesapla 
+1 oy
tarafından
Onun heosini gidip guvenilir bir kuyumcuda hesaolattir sonra git bi cami imamina soyle sana ne kadar vermen gerektigini bildirsin.

Esimin imam arkadaslar var bi hocamiz var ayri o bigun anlatmis. Koylusu gelmis buna hocam inegim var cok fazla zekati nedir demis. Bu hocamizda anlatmis iki inek verceksin ki Allahin rizasini kazanabilesin farzi yerine getiresin demis. 

Adam bakmis kem kum ediyor fazla degil mi yav falan diye.

Hoca ise bunun gerekli oldugunu falan bildirmis neyse aradan gel zaman git zaman adam zekati vermemis. Ardindan hicamiz diyormuski bir yangin cikti koyde hic kimsenin malina bise olmadi ama o adamin butun inekleri kül oldu. Adam o zaman aglayarak gelmis imama hocam ben ettim sen etme naoacagim diye.

Imam da ben bise etmedim Allahin buyrugunu soyledim sen yerine getirmeyince Allahta heosini aldi bak verecegimn iki inekken suan hepsinden oldun demis...

Nedense anlatmak istedim zekat konusu gecince :)))

Rabbim mallarimizi hayirli yollarda kazanmayi ve harcamayi nasio etsin insAllah ♡♡♡
+1 oy
tarafından
Yuzuk senin ama bjrikim icin degilki malinin kirkta biri
0 oy
(3,033 puan) tarafından
40 ta 1 nı diye biliyorum ama şimdi hilen arkadaşlar gelir yanlış bilgilendirmeyim :D
(643 puan) tarafından
Bende öyle okudum ama bilmiyorum emin olmak istiyorum cnm
(3,033 puan) tarafından
https://zekat.hesaplama.net/ burdan hesaplayabilirsin canım
(643 puan) tarafından
Bunu gördüm ama cnm guvenemedim
(3,033 puan) tarafından
Bununla hesapla doğru hesaplıyor ayrıntılı işte  sonra kuyumcuya gidersin orda hesaplatirsin olmadi
0 oy
(4,656 puan) tarafından
Bende çok merak ediyorum bilen yazabilir mi lütfen 230 gram kadar bir çeyrek yüzüklerim var 1 yıl kasım ayında doldu evim yok ne kadar vermem lazım bir hoca çalışmadan bir geçinecek kadar varsa vermenize gerek yok demişti 
(643 puan) tarafından
Cnm senin bi 6 7 gramını vermen lazım kafadan hesap yaptım da
(4,656 puan) tarafından
Tmm canim biz yinede hocaya soralım merak ettiğim şey afrikada kurban kestirerek olur mu
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Kuyumcuya git hepsini tarttır onlar sana ne kadar zekat vereceğini de hesaplıyor ben öyle yapmıştım
0 oy
(2,319 puan) tarafından
Kırkta birini vermelisiniz canım 40ta biri kaç gramsa onuda altın fiyatından hesaplayıp vereceksiniz. 
0 oy
(1,304 puan) tarafından
Öncelikle bilezik yüzük senin ziynet eşyan ona gerekmez ha alıp satıyosan farklı 80 gram üstüne evet zekat düşer ama kaçta bilmiyorum bakmam lazım 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,493,165 soru

24,397,287 cevap

349,832 kullanıcı

...