0 oy
608 göst.
Diğer kategorisinde (232 puan) tarafından
20 yaşındayım 22 haftalık hamileyim Annem normal doğumun çok sağlıklı olduğunu falan anlatmıştı aklım hep normal doğumdaydı ama çok saolsun çevremdeki insanlar beni normal doğumdan o kadar korkuttu ki yok dayanamazsın masada bile kalan var sancıları çok kötü dayanılcak gibi değil... Şimdi aklıma normal doğum gelince ağlıyorum sezeryan diye tutturdum bana biraz akıl verin nolur kızlar 

38 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende 20 yaşındayım canım normal doğum yaptım çokta korkuyodum ama hic korktuğum gibi olmadı doğumdan sonra kalkıp kızımın altını bile temizledim biraz sancı çekiyosun ama sonrası çok rahat 
-Reklam-
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Bende çok korkmuştum normal doğumdan herkes kötü diye anlatmisti 4gun normal doğum için hastanede yattm sezeryan oldum ve şuna emin ol sezeryan çok çok daha zormus tamam normal doğumda sancı cekiyosun ama çocuk çıkana kadar sezeryanda öyle değil sonrası var bide bunun kesiyolar ya en basiti seni az bı usutsem hemen kesik olan yer ağrı yapiyo bunlar dha dayanilmaz bence
0 oy
(163,268 puan) tarafından
Bende korkuyodum epiduralle normal dogurdum hic agri sanci hissetmeden normal dogum yaptim tavsiye ederim
0 oy
(2,118 puan) tarafından
Ben 8 saat suni sancı alarak doğurdum. Normal sancı nedir bilmem. Ama gerçekten suni sancı çok zor. Dürüst ve olanı söylüyorum cnm suni sancı zor. Ha bana desenki 2. Çocuğunu nasıl doğurursun?   Yine normal derim çünkü 1. De dayandıysam hele ki suni sancıya 2. De de dayanırım 
0 oy
(3,799 puan) tarafından
Ilk hamilelikte benide öyle korkutan çok olmuştu yok kesiyorlar yok öyle yok böyle dediler ben illa normal dogurcam dedim. Niye dediler . O kadar zorsa madem niye herkes 3 er 5 er yapiyo dedim sustular 
0 oy
(1,775 puan) tarafından

Normal dogum sancisi cekip sonra sezeryana giden bir insan olarak sana soylicem tek sey bi tane özel ebe tut. Alacagin bircok seyi ertele ama bu iyiligi kendine yap. 

Ben suni sanciyla dogum yapacaktim bi ton para verip ozel hastaneye gittim sirf ebeler benimle ilgilensin ne yapmam gerektigini soylesin diye. 
Onlarin yaptigi tek şey uzerime kapiyi kapatip su bile vermemek oldu. Pandemi nedeniyle yanima kimseyi de almadilar. 
Dogum sancilarim başladi ve ben napcagimi sasirdim o an basitetin baglaniyo ve napcagini bilemiyosun. Tam o noktada bana sancilarimi nasil yonetecegimi ne yapmam gerektigini soyleyen ,beni yönlendiren  ve en azindan ebelerin o salakca tavirlarina karsi gelebilen biri olmasini cok isterdim. Ve inaniyorum oyle bilincli biri yanimda olsaydi ben dogururdum ve sezeryan olmak zorunda kalmazdim. 

Sezeryanda aman aman kotü bisey degil 1 haftada kendimi toparladim tabi 20 gun civari yatmak kalkmak işkence gbi. 
0 oy
tarafından
Manyak mi bu cevrendekiler kiz. Masa da kalmak nedir ? Sen ve bebegin saglikli ve normal ilerleyen bir dogumda neden masa da kalasin. Sancinin kolayi yok tabi ki cocugunu doguruyosun gule oynaya cikmayacak. Ama ennnn fazla 10 saat cek o sanciyi ama sonrasinda rahatca oturup kalkcaksin ne gerek var sezeryanla kendini kestiriceksn herseyin normalse asla sezeryan olma ne gerek var ya. Sezeryanda tabi ki bir dogum seklidir ama kimse kolay kolay gidiote beni kesin demez vardir altinda yatan bir sebep.

Aklini kurcalayanlara takilma sen bizim milletin agzi torba degil buzesin 
0 oy
(239 puan) tarafından
Normal dogum en güzeli valla cocuk cikarken bi sey yutuyomus o cok iyi oluyomus cocuga ama sezeryan guzel degil bence sezeryan 5 senede zor iyilesiyomus 7 kat kesiyolarmis ama normal dogumda 40 gun sonra hic biseyin kalmiyo anne olmak kolaymi acisini sancisini cekeceksin bunlari goz onune alarak hamile kaliyoruz zaten ben normal dogum yaptim asiri sanci cektim belimde sıkıntı vae çünkü ama bi arkadas var normal dogurdu oda ama onunki kolay olmus kisiden kiseye degisiyo ben 14 saat agri cektim sonra dogum yaptim ama bebegimi kucagima alinca herseyi unuttum inan normal dogum yapabilirsen normal yap 
0 oy
(405 puan) tarafından
Böyle söyleyen insanların bilerek böyle yaptığını düşünüyorum artık. Korkma canım abartılacak kadar zor değil. 
0 oy
(265 puan) tarafından
Korkulacak bişey yok evet ağrı oluyor ama dogunca  bişey kalmıyor ve bebekte çıkmak istiyor.o d yardım ediyor Annesi sezeryn kolaycılık zorunda oldukça ol. bebeğin çıkış ani da çok güzel bir duygu
0 oy
tarafından
Abartmışlar canım ben de iki tane normal dogum yaptım hiç bişi olmadı korkulacak bişi degil sancıyı o an cekiyosun bebek dogunca hiç bişiyin kalmıyo o kadar kötü olsa kimse ikinci cocugunu doguramazdı anlatılanlara kafayı takma herkesin acı eşigi farklıdır ben ikinci dogumumu evde yaptım hastaneye yetişemedim 
0 oy
(7,436 puan) tarafından

:D Valla bebemin bian önce çıkmasını istedim o sancıyla tabii. Çıksında o da bende rahatlayalım hissiyle dilimde de dualar vardı.

Zaten dr normalde zorlanirsan direkt sezeryana alır korkma canım.

0 oy
(1,042 puan) tarafından
Sezaryen bence daha zor karnında bir sürü dikişle doğum sonrası çok zorlanırsın. 

Bu insanları anlamıyorum nedir bu korkutma çabaları abartmalar masa da hangisi kalmış bir sor. 

Ben normal doğum yaptım illa ki sancı oluyor zorlamıyorsun ama öldürecek kadar da değil. Bebek doğana kadar sadece sonrasında çocuk doğar doğmaz kesiliyor ağrı sancı hiçbirşeyin kalmıyor. Dikisinde olsa seni zorlayacak şekilde olmuyor bir iki güne normal hayatına dönebilirsin. Ilk doğumumda bende korkmuştum herkes bir taraftan korkutuyor hamile görür görmez programlanmış gibi hemen başlıyorlar çok zor yok söyle yok böyle. Hiçte abarttiklari kadar değilmiş şimdi hiç korkmuyorum doğumdan sancı çekiyorsun ama en fazla bir gece. Hatırlamıyorsun bile sancıyı. Sadece hissettiğin duyguyu hatirliyorsun  
0 oy
(3,550 puan) tarafından
O boş konuşan gevezelere kulağını tika ve sadece kendine bedenine güven lütfen. Bir saglik sorunu olmazsa cok da güzel yaparsın yeter ki iste
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Canım bende korkuyordum benim sancım yoktu suyum azaldığı için doğumu başlattılar 11 saat suni sancı verdiler nst de sancı görünüyordu ama ben hiç aci agri çekmedim sadece doğum yaklaştığında sancılar sıkılaşiyor o ara ağrım oldu suni sancı kapattılar kendi sancım ile doğum yaptım gözümden bir damla yaş bile gelmedi dayanilmayacak bir ağrı değil benimde çevrem çok korkuttu beni bende istemiyordum eşim çok istedi sağlığın için diye ama gerçekten doğdugu an çok rahatladım kimseyi dinleme bence 
0 oy
(6,188 puan) tarafından
Her gebe bir değil her gebenin dogumu da aynı geçmez.Vajinal doğum sonrası zibcik gibi ayağa kalkmiyorsun dikişin bile olmasa ağrın oluyor.Dogum şeklini sen seçeceksin etrafındakiler değil.Vajinal doğum yapıp ertesi gün ayağa kalkan var 20gun,2aya da ayaklanan var aynı şekilde de sezaryen doğum.Ben keyfi sezaryen oldum iyi ki oldum benim bünyem sezaryen doğumu kaldırdı.Dogumun ertesi günü evimi temizledim .Vajinal doğumu secmememin sebebi vajina genişlemesi,dikişler ve diğer sebepler.Kimseyi de dinlemedim bebek benden çıkacak acısını ben çekecektir cunku
0 oy
tarafından
Canım tabikide zor normal dogum.sancisi cok ama dayaniyosun illaki normal doğumdan sonrası cok rahatlik ben dogurdum yarim satt sonra kalktim.yurudum oturdum yedim ictim oh be dedim hafifledim ve cok zor olsa kimse bidaha cocuk yapmaz emin ol unutuyosun aciyi allah yardim ediyo dua et sen 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 508 göst.
19 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Meervece (180 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 292 göst.
17 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Lunaa (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 636 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 671 göst.
12 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Mizgin1349 (85 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,459,069 soru

23,928,442 cevap

323,908 kullanıcı

...