0 oy
762 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

İyi geceler sizi yesin 7 cüceler :D

Napiynz ne var ne yok

Şey dicem ya, ikili test yaptırmayan var mı?

Farukta ikilisi üçlüsü detaylisi ne varsa yaptırmıştım ama şuan yaptirmasam da olur zaten nasıl olsa her türlü benim evladım diye düşünüyorum.

Yanlissam yanlissin diyin ki doğruyu bulayım

Sizler ne düşünüyorsunuz?

37 Cevaplar

0 oy
(92 puan) tarafından
Normalde ben de yaptırmayacaktım ama doktor 10. Haftada muayeneye gittiğimde direk 12. Haftada gel ikili tarama testi yapıcaz deyince birsey diyemedim yani sormadi bana yaptircak misin istiyor musun diye. Direk söyleyince dedim simdi yaptirmiycam dersem kizar falan belli olmaz doktorumun da tecrubesine falan güveniyorum daha yolumuz uzun onunla devam etmek istiyorum sırf doktorla ters dusmiyim diye yaptirdim :D ilk gebeligin olsa yaptir derdim canim ama simdi ikinci gebelik olunca ilk cocugunu alip hastanelere gidip ugrasmakta zor ki virsu ortaminda birde sen bilirsin icin de kalmayacaksa yaptırma bosver sonucta yüzde yüz net bir test degil
tarafından
Yok valla hiç içimden gelmiyo yaptirmak açıkçası

Senin yaptırma hikayene bayıldım :D
(92 puan) tarafından
Ahahah ama gercekten cok komikti ya esimde vardi birde aslinda daha oncesinde konusmustuk biz bu ikili tarama vs yaptirmiycaz diye sadece detayli yaptiririz diyorduk doktor direk deyince biz birbirimize bakarak sadece tamam hocam diyebildik o halimiz gozumun önüne geldi suan ben de güldüm baya :D
-Reklam-
0 oy
(12,959 puan) tarafından
Ilkinde yaptırmadım bende 2. De yaptırdım aslında gerek yokmuş hiç te her türlü evladımız sonuçta hem Allah göstermesin de kötü bişi çıkarsa o 9 ay sana zehir olur düşünmekten hiç gerek yok 
tarafından
Evet işte öyle düşünüyorum ben de
0 oy
(2,263 puan) tarafından
Ben ikili yaptırdım ama 3 lü yaptırmamistim. Şimdi ikinci çocuğum olsa hiçbirini yaptırmam herhalde.
tarafından
İşte hani ben de gerek göremiyorum
0 oy
(5,372 puan) tarafından
Ben dr a sordum diyelim ki bi sorun çıktı yapılabilecek bşy var mı dedim yok dedi o zaman teste gerek yok dedim yaptrmadm mervişim 
tarafından
Askimmm Ömer nasıl kaç aylik
(5,372 puan) tarafından
İyi kuzum şükür 17 aylık işte hemen hemen
tarafından
Artık büyümüş bu ay hamile kLasin insallah :D
(5,372 puan) tarafından
Ayy tövbe de gı manyakk :D :D anam ben ömere zor bakıyom yooo yooo nayırrrr :D
0 oy
(1,676 puan) tarafından
Ben yaptirdim ama yaptirmasan da olur bence bisey kaybetmezsin ama ayrintiliyi yaptir kesin bence
tarafından
Ayrıntılı ve şeker yüklemesi kesin yaptırırım diyorum
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Doktor ne dediyse yaptırdım canm
tarafından
Anladım askim
0 oy
(2,319 puan) tarafından
2 kızıma da hiçbir test yaptırmadım. Yani Allah korusun engelli fln Olsa kalkıp canına kıyacak değilsin o yüzden yapmadım. 
tarafından
Evet işte aldirmayacagima göre yaptirmama Grek gok diye düşünüyorum
0 oy
(6,048 puan) tarafından
2. Gebeliğim hiiiiic bir testi yaptirmadim. Pişman mıyım asla. Eğer yaptirsaydim belki bı yanlış da hamileliğim berbat geçecekti düşünmekten stresten. O yüzden yapmadım .zaten fazlasıyla takintiliyim
tarafından
Allah büyük ya Allah Kerim
0 oy
(1,134 puan) tarafından
Herkesin kendi kararı bu testleri yaptırıp yaptırmamak tabiki rabbimden gelen her türlü olana  baş göz üstüne ama yaptırma taraftariyim ve her iki bebeğimde de yaptırdım. Bi sorun olduğunda bebeği aldırmak için değil testi yaptırmak yada yaptırmamak müdahale edilebiliyosa sağlığı yada başka bi durum için,  ondan  dolayı yaptırma taraftariyim sağlıkla kucağına al inşallah canım 
tarafından
Amin bebeğim Allah razı olsun
0 oy
(343 puan) tarafından
Ben yaptırmadım canım ama üçlü testi yaptirmistim
tarafından
Anladm askim
0 oy
(808 puan) tarafından
Yaptırmadım çok şükür bir sorunda cikmadi
tarafından
Allah sana bağışlasın
0 oy
tarafından
Canm bende  oğlumda üçlü test ve detaylıyi yaptırdım ve pişman oldum hamileliğim zehir oldu bana ve çok şükür dedikleri hiç bişey çıkmadı oğlum sapasağlam doğdu . Smdi ikinciye hamileyim ikili test istedi doktor ama ben yaptırmadım birincisi yaptım pişman oldum bunda yaptırmama kararı aldım üçlüyü de yaptirmicam. 
tarafından
Ne dediler kuzum
tarafından
Üçlü de  sonucu hatırlamıyorum ama bebeğin yuksek bir oran down sendromlu dedi  detaylı ultrasona girdim oda bebeğin bobreklerinde genişleme var birde ense kalınlığı var dedi özelde bir  arkdasim var ona göndereyim  oda incelesin dedi gittim o dediği doktora oda böbrek genişlemesi var bebeğin şekli de down sendromlulara benziyor dedi kağıda birşeyler yazıp tekrar detayliya bakan arkadaşına gönderdi oda kağıda baktı birşeyler yazdı kendi doktoruna ver dedi . Hemen kendi doktoruma gittim iki doktorda amniyosentez önermiş yapalım mı dedi yapalım en azından herşeye hazırlıklı olurum dedim yaptırdım bir hafta kadar da amniyosentezin sancısini çektim sonucu bekleme aşaması ayrı bir psikoloji zaten. Sonucum çıktı gösterdim gayet nor al hiç bir sıkıntı yok dedi çok mutlu oldum ama yine de insanın içinde bir şüphe kalıyordu oğlum doğana kadar hep içimde bir şüphe vardı doğduğu an ebeye normal bir bebek mi bir sorun yok değil mi dedim ebe güldü yok yokannesi çok yakışıklı maşallah korkma o testler her zaman doğru değildir dedi . Anlayacağın hamileliğim bana zehir oldu . Smdi 14+4 günlük hamileyim ikiliyi yaptırmadm inşallah üçlüyü de yaptirmicam
0 oy
(5 puan) tarafından
Oğlum da hepsini yaptırdım canım oğlum hidrosefaili hastası doğdu ama o doktorlar neler dedi neler yok ölecek yok yürüyemez yok konuşamaz yok ölecek seni zehirler vs şükür sağlıklı doğdu 3 aylıkken beyin ameliyati oldu şuan 4 yaşında sağlıklı bi bebek ve su an 4 aylık hamileyım ikili testti yaptrmadim ve düşünmüyorum allahıma emanet ettim ❤❤❤
tarafından
Allah sananbagislasin melegim
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Ikiz gebelikti hicbir testi yapmadım düzenli kontrole giderdim . Doktorum çokta önemli değil ense boyu normal zaten bi sıkıntı olsa az çok belli olurdu dedi  
tarafından
Allah bağışlasın kuzularini
(4,893 puan) tarafından
Sağol canm
0 oy
tarafından
Ben yaptırmadım Mervoş gerek duymadım 

Sonucu olumsuz çıkarsa 9 ay boyunca o stres senı öldürür 

Akışına bırak ben öyle yaptım:) 
tarafından
Öyle dedim ben de eşime bakalım ne düşünecek o da ;/
0 oy
(5,941 puan) tarafından
Ben ikilide  sorun  olmayınca  3 lu yapmaya  gerek  duymamıştı doktor  ama diğerlerini  yaptırdım  
tarafından
Anladım kuşum Allah bağışlasın
(5,941 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(704 puan) tarafından
Canim elbette ne olursa olsun evladım tabiki basım gözüm üstüne. Ben ikili test yaptırdım risk çıkmadığı için doktor üçlüye gerek duymadı. Detaylı ultrason yaptırdım. Bunları yaptırmamin sebebi, çocuğun da herhangi bir gelişim geriliği down sendromu veya yolunda gitmeyen bir şey varsa bilmek. Doğum anında çocuğumun down sendromlu olduğunu öğrenmek yada bir rahatsızlığı olduğunu öğrenmek o an için yıpratır ve ne yapacağımı bilemem ama hamilelik süresince özel bir çocuğun bakımı eğitimi gelişimi gibi konularda soğukkanlılıkla ve daha güzel bir şekilde büyütebilirim diye düşündüm. 
tarafından
Ahahahah yerim onu
Kaç aylik
(704 puan) tarafından
4 buçuk aylık teyzesi
tarafından
Hey maşallah :)
Bende hamileym zenaaaaan 12 hafta olduk
(704 puan) tarafından
Şimdi sen bu soruyu sorunca postlarina baktim görmemiştim ya hayırlı olsun insaAllah canim benim sağlıkla doğur. Çok uslu hep uyuyan gazsız sıkıntısız bir bebek olsun inşallah :)❤️ Vanlilari çoğalt sen :) bende 4-5 yıl sonra bir tane daha Vanli katarim inşallah nüfusa
tarafından
:D ahahah valla bu da hayırlısıyla kız olsun artık yeter ban :D

İlgili sorular

+1 oy
24 cevap 1,018 göst.
0 oy
8 cevap 284 göst.
25 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,047 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
25 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur_lina (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 275 göst.
9 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eslinmiraninannesi (752 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,366 soru

24,071,282 cevap

330,672 kullanıcı

...